favoritter

Det har handlet meget om årsskiftet her på bloggen, og det skal det også i dag. Hvis I ikke har gjort det, så læs lige det seneste indlæg om at lave nytårsforsæt, der rent faktisk lykke – når nu I er herinde.

I dag vil jeg også komme med lidt inspiration til jeres 2018, selvom det hovedsageligt vil være et tilbageblik på og refleksioner over 2017.

Jeg vil nemlig dele 10 af min favoritting fra 2017, som I ikke må glip af i det nye år. Mange af tingene er underholdningsrelaterede, men disse 10 kategorier er ellers lidt tilfældigt udvalgt.

Jeg håber, I vil tage et kig på nogle af dem. Ikke alle vil være noget for jer, men de siger meget om mine værdier. Og lad mig vide i kommentarerne, hvad jeres favoritting i 2017 var.


2017 favoritter

favoritter

Te

Selvfølgelig vil jeg starte med at dele min yndlingste med jer, for, som I kunne fornemme på mine julegaver, fylder te forbløffende meget i min hverdag.

Teen jeg kan drikke et par kander af om dagen, er Fabel Te’s Toffee. I har faktisk set den for et par år siden på Instagram, og ingen anden te har væltet den af pinden endnu.

Det er, som navnet antyder, en sød karamelte, der gør det særdeles godt med lidt mælk i. I og med den er så sød og smagfuld, er den oplagt at drikke for sig selv. Jeg bruger den altid til at stille den søde tand under blog- og opgaveskrivning.

Album

Til enhver opgave- eller blogskrivning, ja til ethvert øjeblik, hører sig også musik til. Jeg delte for lang tid siden mine top 5 albums, men det indlæg er vidst forældet nu.

I år er der i hvert fald blevet udgivet så mange gode albums, så jeg kunne lave en helt ny top 5. Blandt dem er der Harry Styles soloalbum, og Simon Kvamms soloalbum Vandmand, gør det bestemt også godt.

Førstepladsen går dog til Ed Sheerans nye album Dividesom kørte på repeat flere måneder efter udgivelsen.

Podcast

I år er jeg begyndt at høre podcast som alternativ til musikken. Og lad mig lige anbefale det til I andre udeboende. Det gør opvasken, rengøringen og madlavningen ti gange mere udholdelig – ja næsten sjov.

Den både første og bedste podcast jeg har hørt og hører er Fries Before Guys, som nogle af jer sikkert kender. Hvis ikke må I skynde jer ind på podcastappen, når I har læst færdig her.

Det er to veninder, der snakker om alle aspekter af livet – intet er for tabubelagt til at komme med. De har en forbilledlig relation, og med deres ærlighed og omsorg viser de, hvordan de gode gammeldags samtaler er uvurderlige.

TV-program

Når tiden har været til det, er der også kommet billeder på lydsporet i form af adskillelige TV-programmer. Det har hovedsageligt være små DR-dokumentarer, der har fanget mig – hvis man ser bort fra Netflixserierne.

Det har været programmer der ligesom podcasten jonglerede med ærlighed og tabubelagte emner. Jeg er blandt andet så begejstret for, at der endelig er blevet sat fokus på at dø og at miste – som jeg selv har skrevet om her.

Det program der gjorde mest indtryk på mig gennem året var Indefra med Anders Agger – Tina DickowBåde det hun siger og det filmede fandt jeg meget inspirerende, nok fordi det stemte overens med mine værdier.

Film

Alt har naturligvis ikke været tunge emner og overvældende fjernsynskiggeri – jeg har også fået set nogle film. Det er sjældent, jeg har tålmodighed til det, men der var faktisk et par jeg synes var spændende nok til at fokusere på.

Det var ikke underligt de samme to som årets to højst bedømte bøgerThe Hunger Games 1 og 2. Jeg husker ikke filmene så godt egentlig, men det er i hvert fald ikke spild af jeres tid at se dem i det nye år. I har måske allerede set dem?

favoritter

Bog 

Selvom The Hunger Games 1 og 2 her fik den højeste bedømmelse, er der faktisk en bog, der har overhalet dem. Selvom de var mest fængende, mens man læste dem, er det en anden bog der er blevet siddende i mig og min bevidsthed.

Digtsamlingen Melankolsk Monolog som jeg læste og anmeldte i december dukker jævnligt op i min bevidsthed – ligesom jeg jævnligt genlæser nogle af digtene.

Er det ikke netop meningen med bøger, at de sætter sig fast? Er det ikke litteraturens magi? Er du nostalgisk, melankolsk, ved at blive voksen, allerede voksen eller er du blot i live, så snyd ikke dig selv for at læse Melankolsk monolog i år.

Blog

Selvom nytårsforsættet var at læse flere bøger, bruger jeg stadig langt mere tid på at læse alverdens blogs. I kan faktisk se hvilke på Bloglovin’.

Den blogger jeg har brugt mest tid ved har været Maj My og hendes lange reflekterende indlæg fra livet med fire børn på Ærø. Det handler mere og mere om opdragelse og hjemmeskoling, hvilket naturligvis ikke er så relevant for mig.

Men ligesom dokumentaren om Tina Dickow er der noget i livsstilen og refleksionerne, der fanger mig og passer med mine værdier.

Instagram

Her kommer endnu en ulogisk favorit, hvortil mit belæg er det samme som ved de forrige. At det på en eller anden måde rører noget i mig og minder mig om mine værdier.

I får snart en top 5 instagrams, hvor jeg nævner både de flotte billeder og inspirerende tekster. Men I dag vil jeg blot nævne en lille en, som I formentlig ikke kender.

Amanda Thylkjærs Instagram har givet mig lidt håb og ro gennem de sidste mange måneder med billeder fra psykologistudiet, naturen og tilværelse nede på jorden og i øjenhøjde.

Beklædning

Netop den smukke natur er yndlingsmotivet på min egen Instagram, og på trods af de få opslag synes jeg faktisk rigtig godt om LMoutside efterhånden. Kager, solnedgange og ikke mindste vand.

Men alle de billeder af solnedgange og havet tager jeg, når jeg er ude at gå tur – og til det skal man have de rigtige sko. Favoritskoene til at gå ture ved og i havet er naturligvis åbenlyse – gummistøvler.

2017 var året, hvor jeg fandt nogle gummistøvler, som næsten kan leve op til de gamle grønnes standard. Men ikke desto mindre for de mig ud på en masse gåture – der er jo som bekendt mange gode gå-grunde.


Det var så 9 favoritter fra sidste år – mon nogle af dem bliver byttet ud i år? Ingen ved hvad året bringer, og disse ting kan måske bliver nogle af jeres 2018 favoritter.

Har I nogle ting, som de øvrige læsere og jeg bare ikke må gå glip af i 2018?
Hav et skønt år, og læse med hos strikeapose.dk, hvor jeg i morgen svarer på de 5 mest stillede spørgsmål om at flytte hjemmefra som 15-årig.

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’