Jeg kan se at flere værelser her på mit kollegie står tomme og venter på deres nye lejere. Jeg er så spændt på vegne af jer, som skal flytte i år. Jeg kan lynhurtigt genkalde mig spændingen, fra jeg sad på gulvet her i mit kollegieværelse og samlede sovesofaen, jeg nu har sovet på over 300 gange. Tænk, at der allerede er gået et år.

Jeg ved at en del af jer læsere også skal flytte hjemmefra, eller allerede bor alene – og en håndfuld af jer, har endda bedt om flere flytteindlæg. Selv planlægger jeg jo ikke længere flytning, men til gengæld kan jeg lege bagklog og give jer nogle tips.

Jeg vil starte med i dag at dele de 3 møbler, jeg synes, er de mest geniale til et kollegieværelse eller en lille lejlighed. Det er nogle af de ting, jeg ikke har kunne leve uden – eller i hvert fald ikke har haft lyst til at undvære.


3 favoritter til den lille lejlighed

1. Underskab til badeværelset

Jeg kan godt se, at det er lidt underligt med et toiletskab fra IKEA, men det er virkelig smart. Jeg bryder mig ikke om åben opbevaring, og da slet på badeværelset.

Som en bonus er et lukket skab også ti gange nemmere at rengøre. Det, jeg har, kostede kun 150 kroner, men jeg kan se her, at de i år også har lavet nogle nye og lidt dyrere modeller.

2. Sovesofa med opbevaring

De fleste her på kollegiet har vidst en almindelig seng, men jeg er så glad for, at min kan blive til en sofa. Når alt er i det samme rum, er det virkelig rart og praktisk, at man ikke hele tiden skal kigge længselsfuldt eller irriteret på en rodet seng.

Som I kan se i dette indlæg, er det lidt pænere med en sofa, og min er god at sidde i. Alle spørger altid, om jeg redder den hver dag, og ja, det gør jeg det meste af året – dog sjældent om vinteren. Selvom det giver lidt mere orden og overskud i mit hoved og holder sengen renere.

Hvis I investerer i en sovesofa, så sørg for at købe en med opbevaring i. Pointen forsvinder jo, hvis I alligevel skal have en dyne og pude liggende fremme. Jeg vil også anbefale at købe en, der ikke behøver at blive slået ud for at en person kan ligge der. Jeg slår den kun ud til en dobbeltseng, når der er gæster; normalt kan jeg nøjes med at fjerne puderne.


3. Justerbart bord

En ting der ligesom sovesofaen er vildt smart, når jeg har gæster er mit spisebord. Der sidder to tillægsplader indeni, som nemt kan gøre bordet enten en halv gang større eller dobbelt så stort.

På den måde kan der være plads til mange, når det er nødvendigt, men det fylder ikke, når jeg bare er mig. Her kan I se borde med tillægsplader fra IKEA i forskellige størrelser og farver. Der er noget til enhver.


For øvrigt er dette indlæg på ingen måde lavet i samarbejde med IKEA. Det er bare lige der, at jeg, som de fleste andre unge, købte mine første møbler. Min sovesofa er for øvrigt fra Ærø, og derfor kan jeg ikke linke til den, men mon ikke I kan finde noget lignende?

Det vigtigste for at føle sig hjemme er at omgive sig med ting, man bliver glad af at se på, så indret jer med omtanke. Det varierer naturligvis fra person til person, så bare fordi nogle ting er uundværlige for mig, er de ikke nødvendigvis rigtige for jer. Jeg har kun ting i mit kollegieværelse, som jeg bliver i godt humør af at se på, og I kan se dem og hele mit kollegieværelse her.

Skal I flytte hjemmefra, så kan I finde alle mine indlæg om det i denne kategori, og så vil jeg lige fremhæve en håndfuld her.

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’