Reklame: Dette indlæg er sponsoreret af GoCustomized.dk.

På en søndag aften som denne, hvor det ene gab følger det andet, virker den kommende uge ikke just tiltalende – ej heller lektierne, afleveringerne og morgendagens fremlæggelse er til at overskue.

Men som I måske kunne fornemme i mit sidste indlæg, er jeg faktisk rigtig glad for 3.G. Alligevel vil entusiasmen med ugerne aftage, og man vil uundgåeligt støde på perioder, hvor der ikke er meget motivation at hente – i hvert fald hvis man er, som mennesker er flest.

Derfor vil jeg i dag give jer og mit søndagstrætte jeg nogle forslag til, hvordan man kan snyde sig til lidt motivation eller måske endda finde glæden ved det, man laver. For det er den største gave, man kan give sig selv; at bruge sin tid på noget meningsfuldt.

Hack din motivation

1. Hvad er meningen?

Værdidrevet
Som I faste læsere ved, er jeg meget drevet af værdier og mening – I kan blive det samme her. Ikke desto mindre synes jeg det er vigtigt, at have meningsfuldhed som et mål i højere grad end glæde. For det er altså bare ikke altid glædeligt at studere eller arbejde.

Så prøv at kig nærmere på dit studie. Hvornår kan I allerbedst lide det? Hvad er det fede ved studiet? Hvornår er I i flow? Og hvorfor giver det mening for jer at bruge jeres tid på?

Svarene vil variere meget fra person til person, og for de fleste vil de være svære at finde – især i demotiverede perioder, så besvar gerne disse spørgsmål på forhånd.

Meningsfuldhed
Svarene må gerne være meget konkrete, selvom jeg som altid bevæger mig mere på et lidt mere uhåndgribeligt plan. Jeg kan nemlig godt lide at lære nyt, fordi man hver gang får en ny måde at se og forstå verden på.

Vi kan ikke altid være motiveret, så det er vigtigt at have en grund til at tage i skole eller på arbejde, selv når det ikke er af lyst. Samtidig kan en påmindelse om det meningsfulde i arbejdet tænde op for motivationen.

2. De rigtige rammer

At skelne
Jeg har netop hældt en kop te op, taget min studieturstrøje på, tændt et par stearinlys og rykket mig over til mit chatol, hvor der indeni hænger et par billeder af min søster, kusine og mig som små. Det er nemlig i stearinslysenes svage belysning, jeg har nemmest ved at koncentrere mig om at skrive blogindlæg.

Til gengæld sidder jeg altid ved mit spisebord med masser af lys, når jeg laver lektier. På den måde ved min krop og mit sind, hvad jeg laver og bør lave – den kan skelne mellem de svære 200 ord i en franskstil og så disse 1100, der dukker op på skærmen helt ubesværet.

Desuden skriver jeg nu på et trådløst tastatur, hvor jeg nu i år, når jeg laver lektier har fået for vane at tage noter i hånden på min iPad – som viser sig at være den bedste investering for min skolemotivation og indlæring i år.

Ydre faktorer
Forskning har bekræftet, at vi husker ting meget bedre, når vi skriver dem i hånden – og nu kan det gøres lige så let tilgængeligt i diverse apps, så man slipper for at have løse papirer over det hele. På opfordring fra en gammel klassekammerat deler jeg faktisk nogle tips til at tage gode noter senere på året.

Men tilbage til iPad’en, som gør jeg rent faktisk har lyst til at tage noter. Den er nemlig et godt eksempel på, hvordan ydre faktorer også kan motivere – hvis man ikke lige motiveres af indre ting som værdier.

Faktisk har jeg endnu et tip til, hvordan jeres tablet eller smartphone for den sags skyld kan hjælpe jer endnu mere til at blive motiveret. Nemlig ved at lave jeres eget cover hos GoCutomized.dk, som udover at beskytte kan motivere jer yderligere.

Hvordan, spørger I måske. Jo ser I, der er to måder at få jeres omgivelser til at være motiverende, når I for eksempel skal lave lektier. Den første er at gøre det hyggeligt, og den anden er at inddrage noget motiverende i jeres indretning.

Hygge og motivation
Det skal naturligvis ikke nødvendigvis være hyggeligt på den romantiske og distraherende måde, når I skal lave lektier. Men forsøg at inddrage noget personligt, som bringer glæde – her er det oplagte naturligvis fotos.

Som sagt har jeg et billede hængende inde i mit chatol, og jeg har lagt mærke til, at mange i min klasse har et slideshow af folk, de holder af, som skrivebordsbaggrund. Find et billede, der får jer til at smile og huske, at I er elsket, og smæk det så på et cover eller noget andet, I bruger lige så meget som jeres mobil.

Jeg er langt mere forelsket end ord, end jeg er visuel – selvom alle opfatter billeder 60.000 gange hurtigere end ord. Derfor hælder jeg dog mere til den anden mulighed, som er at opsætte motiverende citater rundt omkring.

Der findes et hav af motiverende citater på nettet, og selv tænker jeg snart at dele 9 skolerelaterede, ligesom jeg har delt 9 om ensomhed og 9 om prioritering. Så udvælg nogle og brug dem, når I designer jeres eget cover, skriv dem overalt i jeres kalender eller sæt dem op som post-its rundt omkring på værelset.

3. Gå nu bare i gang

Just do it
Jeg kunne komme med mange flere små og store råd til at mindske overspringshandlingerne, men ingen af dem er noget værd uden dette. I kan sætte nok så mange post-its op og familiebilleder op, men det giver jer ikke en studenterhue på hovedet eller at bevis i hånden, før I går i gang.

Så gør det, begynd, start, gå i gang – ligegyldigt hvilken opgave, I står overfor. Og faktisk vil I tit opleve, at motivationen så kommer lige så stille, efterhånden som I arbejder.

Bryd blokaden
Sådan har jeg det i hvert fald næsten altid med afleveringer og blogindlæg – tag nu for eksempel dette. Jeg kan simpelthen ikke tage mig sammen til at komme i gang. Men når jeg så ikke kan skubbe det længere og har skrevet de første sætninger, kan jeg ikke stoppe igen.

Blot igennem dette indlæg, har jeg fået tre nye indlægsidéer, som jeg har lyst til at skrive lige med det samme – hvis ikke klokken var så mange. Så nu må indlæggene vente, og jeg ved at næste gang skal jeg kæmpe en kamp for at komme igang igen, ligesom ved min næste aflevering.

Men næste gang vil jeg følge mine egne råd fra dette indlæg. Jeg vil brygge mig en kop te, mærke glæden fra billedet på mit cover og citatet henover, og så vil jeg vigtigst af alt gå i gang.

The key to success
is to start
before you are ready!

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’