Jeg vil ikke lægge skjul på, hvor meget jeg elsker ÆRØ<3 Kender I endnu ikke denne fantastiske lille plet på verdenskortet, så er det ind og google Ærø lige med det samme;-) Orker I ikke det, kan I med fordel læse med her, og se hvilke fordele der er ved at bo på en ø som Ærø!

Som nogle af jer måske har opdaget, har der de sidste par uger kørt en serie på DR1 kaldet “Business på Bryllupsøen“… En serie med fokus på Ærøs mange brylluppers betydning på øens økonomi og virksomheder – se eller gense 1. og 2. afsnit her<3 I dag vil jeg så dele nogle få af de mange fordele og positive ting ved at bo på lige netop Ærø!

Alle kender alle er uden tvivl øens største fordel – men muligvis også den største ulempe! Dette ses også i mange andre små samfund, men  jeg tror ikke det er helt i samme grad som her – muligvis fordi vi geografisk er så tæt på hinanden og langt væk fra andre;-)

Og det er der mange fordele ved det… Det giver helt sikkert en form for tryghed, og forhåbentlig sørger det også for at bekæmpe ensomhed!

Ærø er meget elsket af børnefamilier, netop fordi det er et trygt sted<3 Man kender dem man omgås med, man ved at der altid er nogle, som holder øje med én… Hvis der sker noget et sted på øen, går der ikke engang et døgn inden alle ved det!

Dette er en kæmpe fordel, især fordi her bor en del ældre mennesker… Min farfar bor for et eksempel på Sjælland, og i hans parcelhuskvarter ved de ikke engang, hvad deres naboer hedder! Ved at man kender sine naboer, genboer og så videre holder man øje med hinanden og det mindsker blandt andet tyveri<3

Jeg tror personligt selv, at størstedelen af vi unge herovre ender ud som nogle fornuftige mennesker, som ved hvordan man gebærder sig! Vi har også en lav frafaldsprocent på ungdomsuddannelserne og bliver rost for at være meget selvdisciplinerede & modne…

Selvfølgelig er der nogle, der bliver rodet ud i noget møg – men vi ved alle, at det vi laver på en eller anden måde vil ende ude i offentligheden;-)

Ærøs natur er simpelthen det smukkeste jeg kender til! Her er så smukt både på land, himmel og ud over vandet, og så er det ligemeget om det regner, blæser, sner eller er solskin<3 Herovre er vi i daglig kontakt med naturen og dens smukke elementer…

Ærø er som skabt til cyklister, fodgængere og folk der elsker naturen! Der er ikke lige så stor forskel på land og by som andre steder – selvom man er i Ærøs største by Marstal, ser man stadig harer, rovfugle og sågar dådyr;-)

Der er den skønneste friske luft og duft – med masser af ilt og hvad man ellers behøver… Vi klager når der kommer en enkelt lugtende Puch Maxi forbi, mens man ifølge mig ikke kan trække vejret ordentligt i storbyerne på fastlandet;-)

Sidst men ikke mindst så har vi cirka 80 kilometer smuk kyst, hvilket er uundværligt om sommeren & resten af året også!

Ærøs kultur og historie er i mine øjne helt uerstattelig! Vi ærøboere kæmper, ligesom resten af udkantsdanmark, for at overleve… Det har vi gjort i århundrede, ligesom vores bedste-, oldeforældre og forfædre gjorde det<3

Ærø & hverenkel by har så meget spændende historie, som har sat tydelige spor! Her de sidste år er vi for alvor begyndt at dyrke og ære de gamle traditioner, hvilket for alvor har sat os på verdenskortet… Ligesom for hundrede år siden, bruger vi sammenholdet til at komme ud i verden;-)

At Ærø er en ø giver også nogle helt åbenlyse fordele, som at kriminelle ville have svært ved at undslippe, og derfor vælger de ikke Ærø som det første sted;-) Derudover  sparer man jo også en del penge, når man ikke storshopper hver eneste uge;-)

Der er lidt længere til en del ting, så jeg værdsætter personligt mere, når man tager en tur til fastlandet, besøger ens familie, tager en shoppingtur og så videre! Som sagt er det en kamp for virksomhederne at overleve, men herovre er der, som det ses i afsnit 2, ikke særlig mange alternativer, hvilket lader de sidste butikker overleve… Køb lokalt;-)

I tænker sikkert nu, at jeg idealiserer det hele og overdriver… Jeg kan hilse og sige, at jeg ikke overdriver, men jeg i dette indlæg har udeladt minusserne ved at bo på en ø! Jeg mener hvert ord, for som jeg siger:

“Ærø – Det bedste sted i min verden, det største sted i mit hjerte<3”

Nu har I hvert fald fået indblik i nogle af fordelene ved denne skønne ø, og måske deler jeg nogle af ulemperne med jer – de er bare ikke lige sådan at finde… Er I enige i mine tanker, og hvad synes I om Ærø?
Tak fordi I læste med<3 Husk at følg med på Instagram, Bloglovin’ eller på Facebook for at se, hvornår ulemperne ved Ærø bliver lagt op!

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’