Er I faste læsere, ved I sikkert allerede, at jeg går meget ind for ligestilling og menneskerettigheder, mens jeg er meget imod racisme, diskrimination og så videre – I kender remsen.

Jeg skrev lidt om at have plads til forskelligheder og homoseksuelle i dette indlæg, der blev skrevet i forbindelse med endnu et terrorangreb – min mening om lige netop terror findes så her i et andet indlæg.

Lad mig lige starte med at understrege, at dette indlæg på ingen måde er sponsoreret eller er et samarbejde mellem mig og Amnesty International. Jeg skriver det udelukkende, fordi jeg synes det er en fantastisk sag, og at så mange som muligt skal støtte den.

Så snart man hører de ord, tænker man, at nu er det endnu en pengeindsamling. Men denne form for støtte kræver slet ikke at man punger ud.

Man kan selvfølgelig godt give et bidrag, og det kan man læse om på deres hjemmeside, men der findes også denne måde, hvor man kan støtte, selv hvis man er på SU eller bare nærrig.

Jeg var ikke selv klar over, at man kunne støtte på denne måde, og vidste desværre overhovedet ikke nok om Amnesty, indtil jeg snakkede med en frivillig, der stod nede i byen.

Hun var ung og sød, og så var hun på jagt efter flere medlemmer, dog er jeg endnu ikke gammel nok, men så informerede hun mig om denne form for støtte i stedet for.

  1. Send en SMS til 1252, hvor I skriver Lifeline, så modtager I et autosvar med yderligere information.
  2. Når I så har gjort det, vil I et par gange i måneden modtage en SMS, omhandlende en sag. Det kan være om alt muligt, for eksempel hvis en journalist er taget til fange, eller hvis en homoseksuel er blevet dømt til døden.
  3. De sender jer den besked, fordi de, ved at samle underskrifter ind, kan presse på for at undgå diverse dødsstraffe, og hvad der nu ellers er af sager. Hvis det så er en sag, I har lyst til at støtte, skal I blot svare AKTION, og så har de jeres underskrift.

Jeg synes, det er helt fantastisk, for det er så vigtigt, at alle har det godt. Og nu hvor vi i Danmark er rimelig heldig stillet, må vi hjælpe resten af verden med at blive det.

Derudover synes jeg også, at denne form for støtte er ret smart – de uddyber hvorfor her. Tit føler man, at det er lidt nyttesløst, at donere en lille sum, fordi man tænker at den bliver brugt på det administrative. Her ved man præcis, hvad det er for en sag man støtter, og ens stemme gør en forskel for et vaskeægte menneskeliv.

Eftersom at Amnesty har gang i mange ting på mange forskellige områder, gør denne metode det muligt at støtte lige præcis, det man vil.

Er man antiracist men homofob, kan man jo bare nøjes med at støtte sagerne omhandlende racisme og ignorere de andre. Er I stadig ikke overbeviste, så vil jeg lige minde jer om, at det ikke koster andet end almindelig SMS-takst, og i dag har de fleste altså fri SMS, så det er fuldkommen gratis at gøre en stor forskel.

Dette indlæg skiller sig måske lidt ud, men det er da stadig indenfor et emne, som ind imellem er oppe at vende her på bloggen. I hvert fald håber jeg, at I vil sende en lille SMS med ordet lifeline til 1252 – hverken for min eller Amnesty’s skyld, men for de mennesker, som er i knibe.

Tak fordi I læste med, og så må vi lige tage os lidt tid til at være taknemmelige for, at vi lever i et land, hvor vi til en hvis grænse har ret til at være helt os selv.

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’