Som I, der følger med på Instagram, ved, har jeg været et par uger på Ærø, min barndomsø, som jeg skrev om her. Det er der, jeg er vokset op, og der alle mine barndomsminder stammer fra, så derfor fik jeg denne idé.

Hvorfor ikke tage rundt til de steder, jeg husker, fra dengang jeg var helt lille, og vise jer dem? Det er et nyt koncept – jeg har i hvert fald ikke set indlæg som dette før, men jeg håber, I kan lide det.

Hver gang inden jeg skriver og udgiver et indlæg, overvejer jeg, hvad I som læsere kan få ud af det. Det er et must for at sikre, at indholdet herinde er irrelevant for jer, og at det har betydning for mig.

Et af hovedformålene med LMinside er netop at gøre en forskel eller i hvert fald at sprede nogle budskaber. Normalt skriver jeg ikke svarerne direkte i indlægget, men da budskabet i dette kan være svært at finde, får I et lille tip: Læg mærke til hvad de fem steder har tilfælles.


5 af barndomsmindernes rammer

SOMMERLYST

Minderne her ved det første sted stammer, ligesom de fleste andre minder, fra mit sidste år i børnehaven, hvor jeg gik i den såkaldte naturgruppe. Det år bød på daglige udflugter, og en af destinationerne var Sommerlyst.

Man går ned af en lille græssti mellem nogle får og noget buskads og kommer frem til en efterhånden forfalden hytte og et par rygeovne. Engang hvor vi var dernede i børnehaven, var der en fisker, som lod os smage noget friskrøget ål, som jeg dengang kunne lide som en af de få.

Nu hvor jeg jeg tænker over det, har jeg også været dernede med skolen en gang eller to – så det kan også have været der. Noget, jeg i hvert fald husker fra min tid som børnehavebarn på Sommerlyst, var, at vi lavede billeder ved at klistre tangen fra vandkanten på papir og laminere det, når vi kom hjem. Et par af de billeder sidder nemlig stadig i en mappe, jeg fik, da jeg stoppede.

KLINTEN

Den anden dag gik jeg blot et stykke hen langs vandkanten for at komme til næste sted: Klinten. Jeg husker forholdvis tydeligt, hvordan vi i naturgruppen sad under halvtaget, og der blev kogt cocktailpølser på en form for gasblus. Huset i baggrunden var dengang min moster og daværende onkels sommerhus, hvor vi også har brugt meget tid.

Jeg har også været dernede mange gange siden både for at soppe, svømme og andet godt. Kan I genkende stedet fra dette billede, denne eller denne video fra min Instagram LMoutside?

DREJET

Det tredje sted er også ved vandet, og jeg skal nok prøve at gøre det lidt mere kort. Alle der har gæstet Ærø og især os ærøboere har kørt langs dette sted utallige gange. Det er, hvad der i dag forbinder Marstal og omegn til resten af øen, og stedet går af logiske grunde under navnet Drejet. I dag lægger jeg altid mærke til det åbne hav og Jordens krumning, men det var noget andet jeg lagde mærke til som lille.

Det jeg husker tydeligst var nemlig strandkålen, som ses på billedet. Den skulle vi altid lige smage, for dengang kunne vi af uforklarlige årsager godt lide den salte smag. Men vi var jo heller ikke naturforskrækkede og brugte timer på at klatre op og ned af de høje klinter.

SKOVEN

Nu har vi bevæget os fra stranden og ind i skoven, fra børnehaven og til skolen. Da vi fik natur og teknik i skolen, valgte vi hver især et træ, som vi fulgte op gennem årerne. Jeg valgte en lillebitte tjørn, og vi bandt navneskiltet fast, så det passede med, hvor høj jeg var. Da jeg tog billedet den anden dag, kunne jeg ikke lige komme ind gennem bevoksningen og få et billede af selve træet, men som I nok kan regne ud, har træet overhalede mig og er nu blevet stort.

MUREN

Lidt fra træet finder man denne mur, hvor vi legede rigtig meget som mindre – dengang virkede den noget højere. Den ligger lige i skovbrynet ved skolens legeplads, og så er det faktisk min nabos. Nu er der blevet lukket af, da hverken den eller gravhøjen har det så godt mere – og fordi der nu bor nogle i huset, som forståeligt nok, ikke vil have fremmede børn rendende i baghaven. Men derfra har jeg så mange minder med både venner og familie, så jeg ikke vil fremhæve nogle bestemte.


Nå, har I så fundet ud af, hvad stederne har tilfælles, og hvad min pointe er? Indlægget er jo ikke kun skrevet for at fable om, for jer, ligegyldige barndomsminder, og hvor skønt et sted Ærø er at vokse op. Nej, det fælles for alle mine barndomsminder uden undtagelse er, at de foregår udenfor.

Hvert eneste minde jeg har samlet sammen gennem mit endnu korte liv, stammer ude fra naturen. Det, tænker jeg, giver jer lidt at tænke over i denne digitaliserede og urbaniserede tid. Er der en ting jeg er taknemmelig for, er det at have fået lov til at vokse op på Ærø midt i naturen men samtidig også midt i byen.

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’