Udover disse 10 alternative nytårsforsæt lavede jeg også et mere konkret, som det faktisk er lykkedes mig at holde. Jeg satte mig for at læse mindst en bog hver måned, fordi jeg tænker, det på mange måder er en sund og dannende vane.

Jeg føler, at det udvider min horisont, at se verden fra andres perspektiv. Derudover kan det forbedre mine læsefærdigheder og dermed det skriftlige indhold her på bloggen – og så virker det som et godt alternativ til computeren, tv og den tilhørende spildte tid.

Januar

Let it snow – John Green, Lauren Myracle & Maureen Johnson

Denne bog læste jeg godt nok det meste af i december, for det er nemlig en julebog – men den kan sagtens læses resten af året. Det er tre separate vinterfortællinger, der dog fletter sig lidt ind i hinanden.

Det var ikke nogen vild litterær oplevelse, men det er en hyggelig og afslappet ungdomsbog, hvis I mangler lidt decemberlæsning. Som en serie, man sætter på på Netflix, for at slukke hjernen.

I morgen kommer en ny himmel – Lori Nelson Spielman

Denne roman var til gengæld en litterær oplevelse. Mest af alt fordi jeg er dybt imponeret over, hvordan forfatteren har formået at behandle så mange store emner.

Død, liv, kærlighed, materialisme, fattigdom, børn, håb, svære valg  – emnerne er utallige. Det er den fineste påmindelse om at vælge det liv, vi ønsker, og at det aldrig er for sent at gøre det.

For evigt din – Cecilie Eken

Denne lille bog valgte jeg egentlig kun på grund af farven, og fordi Cecilie Ekens bøger plejer at være rigtig gode. Det levede denne dog på ingen måde op til, men heldigvis var det kun 100 sider, der skulle læses.

Jeg synes, den var meget rodet samt rimelig kedelig og irrelevant, men det er selvfølgelig bare min mening.

Februar

Hvad venter du egentlig på? – Sofia Manning

Denne bog tog mig en hel måned at læse på trods af, at den hverken var lang eller svær at læse – men den var udfordrende. Det er ikke en roman men en form for selvhjælpsbog, som handler om at arbejde med sin frygt og tage styringen over sit eget liv.

Jeg læste mange af kapitlerne flere gange, men der kræves også, at man holder en pause mellem kapitlerne. Ikke kun fordi forfatteren anbefaler det og har lavet små øvelser, men mere fordi bogen sætter så mange tanker igang, og fordi den rammer så godt, at man får en lille klump i maven.

Selvom handlingen, opbygningen og sproget ikke nødvendigvis er til ti hjerter, får den ni som en opfordring til, at I skal læse den. Fordi at den rykker noget i en, hvilket er vigtigt for mig at både mine bøger, programmer og samtaler gør.

Marts

Bliv hvor du er og så afsted – John Boyne

Jeg havde faktisk forventet at denne bog ville være lidt tør, men det viste sig at være den fineste, men også den mest barske, vigtige fortælling.

Selvom den handler om 1. verdenskrig, er den stadig super relevant og tager nogle evigt aktuelle emner op. Den italesætter de sociale konsekvenser for udstationerede og deres nærmeste, men også de samfundsmæssige udfordringer som underbemanding på sygehuse og ligestilling. Det er en fin fortælling om en tid, det er vigtigt, at vi husker.

Er du okay, Marie? – Anika Eibe

Denne bogserie er hurtigt blevet meget populær og kendt, men jeg er overhovedet ikke fan. Jeg synes ikke, den er værd at læse, hvilket er ærgerligt, da den med de vigtige temaer kunne gøre en stor forskel.

April

Blogbogen: din hands-on guide til blogging – Julia Lame

Julia er uden tvivl en dygtig blogger og forfatter, men denne bog er der slet ingen grund til at læse. Ikke fordi den er dårlig, den er bare fuldstændig forældet.

Teknologien og ikke mindst blogging har udviklet sig så hurtigt de sidste år, og det har bogen af gode grunde ikke. Hvis I vil starte en blog, så kræver det bare en google-søgning, som er lidt mere up to date end bogen her, der ellers har fine pointer.

Det lille bageri på strandpromenaden – Jenny Colgan

Jeg havde en periode, hvor jeg var meget optaget af både bagning og iværksætteri, så selvfølgelig faldt jeg over denne roman.

Den var lidt langtrukken, men ligesom “I morgen kommer en ny himmel” handlede den om at vælge at følge sine drømme, sin passion og leve i nuet.

Derudover sendte handlingen mine tanker tilbage til Ærø og det med et stille liv på landet, da hovedpersonen flytter ud på en tidevandsø – så for mig var den lidt nostalgisk.

The Hunger Games 1 – Dødsspillet – Suzanne Collins

Det er virkelig mange år siden, at jeg har læst fantasy og fiktion, men nu forstår jeg, hvorfor jeg som lille var så glad for det. Jeg tænkte egentlig, at science fiction ville være urealistisk, irrelevant og uden evne til at rykke noget i mig, men det viste sig, at det var rart med en urealistisk historie.

Det, at det ikke er en handling, man kan opleve selv eller relatere til, gør det nemt at blive suget ind i en anden verden og glemme sin egen virkelighed lidt.

The Hunger Games 2 – Løbeild – Suzanne Collins

Etteren var så fængende, at jeg læste den på et par aftener og sprang direkte videre til toeren, som var mindst lige så fængende. Som sagt foretrak jeg faktisk The Hunger Games over Netflix, fordi de var så velskrevne og spændingsfyldte.


Mit nytårsforsæt var at læse en bog i måneden, men som I kan se, er det faktisk svært at stoppe, når man først er i gang. I de første uger skulle jeg virkelig tage mig sammen for at læse, men nu er det en elt naturlig vane.

Mit månedlige biblioteksbesøg er skiftet ud med et ugentligt, og faktisk foretrak jeg The Hunger Games-triologien over at se film. Det kan altså lade sig gøre at opbygge en glæde ved at læse, hvilket mange har troet, jeg har hele tiden har haft.

Jeg har diskuteret med folk, som var helt overbeviste om, at jeg sad og læste derhjemme hver dag. Det gjorde jeg ikke, men det hører med til at blive sat i en kasse som stræber, nørd, 12-talspige, eller hvad man vælger at kalde det – læs mere om det i dette indlæg.

Nu lever jeg til gengæld op til deres fordomme, men så længe jeg bare gør, hvad der er det rigtige for mig, går det nok. Jeg er blevet kæmpe fan af biblioteket, og jeg gør lidt ud af turene derhen, hvilket er en måde at bekæmpe ensomhed, som jeg også nævnte i dette indlæg.

Kunne I tænke jer flere samlede anmeldelser af de bøger, jeg læser, så sig til. Det er i hvert fald en motivaton, der får mig til at sætte mig med en bog om og om igen. Hvilke bøger kan I anbefale?

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’