Jeg overholdte ikke nytårsforsættet sidste år om at læse en bog i måneden, som jeg skrev sammen med boganmeldelserne i december. Men det regner jeg stærkt med at gøre i år – nu har jeg jo lært her, hvordan man lærer at overholde dem.

Indtil videre går det så godt, at jeg allerede nu kan dele de første anmeldelser – dem fra sidste år finder I her. Jeg håber, de kan puste lidt til jeres læselyst, for jeg har netop i SRO’en fundet ud af, hvor vigtig litteratur er for empatien. 


Bøger læst i 2018 – januar

The secret art of being a grown-up – Bridget Watson Payne

Denne lille fine bog fik jeg i julegave, og selvom der ikke er mange ord i den, er den umådelig underholdende. Den er fyldt med farverige og finurlige tegninger, humoristiske grafer og vittige råd til den, som lige er flyttet hjemmefra.

Egentlig er den en perfekt housewarming-gave til alle, der er flyttet hjemmefra, lige meget hvor gamle de med årene er blevet. Den engelske bog er dog rettet mod unge, og jeg ville beskrive den som ungdommens version af Hella Joofs Papmachéreglen.

Papmachéreglen: Og andre glimrende leveregler fra livets lovsamling – Hella Joof

Og netop den bog læste jeg efterfølgende, og den beskrives jo så omvendt bedst som den danske, lidt mere teksttunge, men stadig humoristiske version af The secret art of being a grown up.

Mange af jer har sikkert allerede læst den, for sjældent har jeg hørt en bog få så meget ros – også blandt yngre læsere. Men Hella Joof formår med sin varme person og ærlige humor at ramme alle aldres grinemuskler og ikke mindst at komme med nogle brugbare livslektioner.

We come apart – Sarah Crossan og Brian Conagham

Efter i sidste portion boganmeldelser at have været vil med Sarah Crossans One fortsatte jeg straks med en anden af hendes bøger – den blev desværre lidt af en skuffelse.

Denne er også skrevet på vers, så den var forholdsvis hurtigt at læse – dog blev jeg meget forstyrret af den ene fortællers gebrokne engelsk. Alligevel formår den dog at belyse nogle emner, og når den halvvejs inde kommer i gang, er den ganske udemærket.

Søhesten – Anne Stegmann Folting Haase

Jeg må nok advare om, at denne anmeldelse er lidt farvet af, at kvinden bag er en af de mest fantastiske personer, jeg kender. Jeg har faktisk nævnt hende i et par andre indlæg – blandt andet i mit julegavehaul, da bogen her var en julegave.

Men helt objektivt vil jeg sige, at dette er en skøn børnebog, der kan læses af alle aldre. Det lyder som en fantasifuld fortælling, men den kunne ikke være mere sand.

Det er fortællinger fra Annes barndom på havet, og nogle af dem kunne jeg genkende fra hendes godnathistorier, da jeg var lille. Derudover giver bogen også meget mening at læse, når min far sejlede på selvsamme skibe, indtil min søster og jeg kom til verden.

Som ærøboere har de fleste af mændene i min mors familie naturligvis også sejlet, så bogen giver et unikt indblik det, der dengang var den normale barndom.

I dag virker det dog så langt fra den verden, vi lever i – og netop derfor kan den læses af alle. Fordi den på en ydmyg måde sætter spørgsmålstegn ved, om samfundets snorlige vej virkelig er den rette og sundeste.

Vil I høre Anne fortælle om tankerne bag bogen og de ting, den udgivelsen har sat i gang, er hun her i Radio Diablo – eller hvis I kan forstå ærøsk er hendes tale fra bogudgivelsen her.

Det glade hjerte lever længst – Erling og Inge Møllehave

Denne bog er ikke kun skrevet af ovenstående forfattere, men de står bag analogien, der rummer 23 personers tanker om lykken og livet – foruden deres egne.

Fordi at den er skrevet af så mange forskellige, er det hele ikke lige godt. Nogle kapitler var helt fantastiske og satte mange tanker i gang, mens andre bare skulle læses.

Selvom jeg begyndte på den i december, læste alle de ovenstående bøger, inden jeg færdiggjorde den, synes jeg den var og er værd at læse. Hvis man altså er lidt til den reflekterende side, og synes det er sjovt at se, hvor forskelligt fok griber opgaven an.


Kaster I jer over nogle af disse bøger, så lad mig endelig vide i kommentarerne, om I er enige med mig. Har I nogen forslag til, hvilke bøger jeg bare skal nå at læse i 2018?

Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’