Reklame: “En vase i brystet” er et tilsendt anmeldereksemplar

Hele juni var på skoleskemaet sat af til at læse op til årsprøver og eksamener, men det er udover noter, e-bøger og blogindlæg også blevet til en del bøger. Lad os se nærmere på dem i dag.

Bøger læst i juni 2018

Læseren i morgentoget – Jean-Paul Didierlaurent

En fin fransk fortælling, som omend den kan virke triviel og kedelig var en skøn læseoplevelse. For tiden er jeg meget forelsket i ord, så det var det perfekte tidspunkt at læse en bog om netop det – at være forelsket i og besat af bøger og andre tekster.

En vase i brystet – Daniel Boysen

Som sagt er jeg helt forelsket i ord, så da jeg først bladrede gennem denne nyudgivne digtsamling, blev jeg lidt ærgerlig – ordene er sparsomme.

Men det viste sig dog blandt meget andet at være det unikke ved denne digtsamling. Man bliver sat i en helt bestemt stemning lige så snart ens fingre rører bogens ru omslag. Den er så fuldendt og gennemført, når omslag, sorte sider, tekststykker og ordene forenes.

Ordene var også ganske forrygende, og flere af formuleringerne gik lige i “den hoppende hylde i mit bryst”, som han kalder hjertet. Dog blev den indimellem lidt for konkret, fokuseret på det ydre og dermed overfladisk for mit vedkommende – men som altid er det en smagssag, når det kommer til digte.

Gode grunde til at vælge livet – Mark Haig

På forsiden står der “Håndbog i depression”, men det er nærmere en forfatterens personlige beretning om hans erfaringer med depression og angst. Så det blev et lidt sjovt mix af fakta, lister, anekdoter og så videre – hvilket kun er positivt.

For selvom det var hans oplevelse som individ, var der så mange fine budskaber, formuleringer, passager og beskrivelser. Den kan anbefales særligt til pårørende, selvom jeg må understrege, hvor stor forskel, der er på de forskellige depressionsramtes oplevelse.

Jeg synes i hvert fald, det var interessant at se, hvor enorm stor forskel, der er på, hvilken angst der akkompagnerer depressionen. I denne bog fylder forfatterens panikangst næsten mere end depressionen.

Er jeg okay? – Grethe Lindbjerg Sørensen

Dette er en lille bog til teenagere, som på sine 30-40 sider kommer rundt om nogle af teenagelivets mest karakteristiske problemstillinger.

Det kunne umiddelbart lyde som den klassiske løftede pegefinger, vi unge bliver mødt af i medierne og virkeligheden, men sådan oplever jeg det ikke.

Tværtimod er det som en venlig påmindelse om, at man er helt okay, selvom forfatteren stadig anderkender og rummer, at man ikke altid føler, det er tilfældet.

Det var de bøger jeg foruden en e-bog og lidt andet kom igennem i juni. Jeg har allerede gang i de næste, men et par anbefalinger ville være fantastiske. Hvad skal jeg læse næste gang?

If turning pages is considered exercise then yes,
I work out all the time!

Smil til dig // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’