Efter at have delt de tolv måneders ord fra 2018 her og her er året efterhånden ved at være rundet af, der er dog et hængeparti; bøgerne. Det er ikke blevet til mange siden dem jeg læste i september, fordi det meste læsning i november og december var SRP-relateret, som I kunne følge med i her.

Bøger læst 2018 oktober-december

Oktober

Lyt mens du taler – Anders Stahlschmidt 

Denne kunne let forveksles med Tal Troværdigt, som jeg tidligere har anmeldt, og de minder også en del om hinanden. Alligevel er de begge værd at læse, hvis man som mig finder kommunikation interessant.

Hvad, jeg virkelig godt kunne lide ved denne bog, var, at den fokuserede på det at tale for en forsamling som noget gensidigt, relationelt og tovejskommunikation. Med simpelt sprog og opsamlinger guider den en til den nærværende samtale, som jeg jo mener, er den bedste måde at rykke mennesker på – hvorfor det også var mit ord for oktober.

November

Et hus af krop – Katinka

I november var jeg til et sangskriverarrangement, hvor Katinka og en anden fortalte om deres proces samt sang et par sange. Det var super inspirerende, særligt da jeg i hemmelighed arbejdede på at sammensætte min digtsamling.

På samme måde har Katinka samlet et udpluk af hendes sangtekster i en lillebitte bog, hvis man vil have dem på skrift og ikke kun i ørerne. Hun kan jo noget så specielt med ordene og de klassiske ordsprog, som hun også fortalte om den aften.

The Bell Jar – Sylvia Plath

Denne roman har jeg allerede skrevet over 25 sider om, men jeg skal nok gøre det lidt kortere her for jeres skyld. Det er en genial bog at skrive SRP om i fagene engelsk og psykologi, men den kan dog også anbefales til alle jer andre.

The Bell Jar er en klassiker i adskillige lande, og det er med god grund. Den kan virke langtrukken og kedelig, men den giver et unikt indblik i depressionens verden – og et værdifuldt symbol for os, som glasklokken sænker sig ned over hver vinter.

December

I december gik de første tre uger med SRP-læsning, så andre bøger blev det ikke til – hvis man ser bort fra en lang lydbog og det meste af et par bøger, jeg har færdiggjort her i januar. Dem må I vente med at høre om til næste gang.
Og nå ja, så læste jeg min egen bog på tryk for første gang.


Mangler I mere læseinspiration til det nye år, så kan i finde anmeldelser fra de to sidste år her.
God læselyst!

I spend hours
looking through lyrics and quotes
to find the words
that I cannot say

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’