Kender I det med, at have en ustyrlig lyst til chokolade eller søde sager? Det tænker jeg de fleste af os gør, det gør jeg i hvert fald — særligt chokoladelysten kigger tit forbi.

Heldigvis er findes der mange lidt sundere alternativer til at stille lysten, blandt andet denne sunde is og så selvfølgelig dagens opskrift.

Dog synes jeg ikke, man skal skære alt usundt ud af sin kost, hvilket ses på mine mange opskrifter med chokolade som for eksempel:

Men tilbage til dagens sunde opskrift. Det er en, jeg har brugt gentagne gange de sidste par år – særligt hvis jeg lige har ville lave noget nemt og lækkert her i min lille lejlighed.

Det smager som en klassisk chokolademousse eller -budding, dog er piskefløden byttet ud med de for tiden meget populære chiafrø. Det er værd at prøve, og det kommer altså fra en chokoladeelsker som mig.

Og når ja, så er den jo faktisk sundere end diverse morgenmadsprodukter – så måske I lige skulle forkæle jer selv med lækker morgenmad en dag.


Chokolade-chiabudding

Ingredienser til 2 personer:

  • 2 dl mælk – eller et vegansk alternativ fx soya- eller kokosmælk
  • 1-2 spsk honning eller sirup
  • 3-5 spsk chiafrø – alt efter den ønskede konsistens
  • 1 tsk kakaopulver
  • Evt. lidt vanilje

Ønsker I en mere ensartet konsistens uden de små frø, så kan i blende blandingen, inden den sættes på køl

  1. Pisk de våde ingredienser sammen i en glasskål
  2. Tilføj de resterende ingredienser og pisk det hele godt sammen
  3. Lad budddingen stå på køl natten over eller indtil den har sat sig

Det er vigtigt at lave buddingen i glas- eller porcelænsskåle, så chiafrøene ikke klumper sammen langs skålen eller glassets kanter

Prøver I den, så husk lige og del et billede på Instagram med hashtagget #LMikøkkenet, og ellers må I bare have det rigtigt godt indtil vi ses igen.

Jeg håber snart at kunne være tilbage med indlæg hverfjerde dag, nu hvor min veninde er flyttet. Dog er der så mange tekniske & tidskrævende problemer med bloggen på nuværende tidspunkt – og så selvfølgelig lidt skole, der skal passes ved siden af.

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’