Jeg ved, at der nu, mens vi er i fuld gang med at afslutte et uddannelsesår, sidder andre, som er mere optagede af det næste. Unge som skal begynde på en ny uddannelse, hvilket betyder at mange af dem også flytter hjemmefra.

Det er en begivenhed, som fylder, når man er midt i den – og jeg har efterhånden skrevet rigtig mange indlæg om emnet. Men nu synes jeg, det er tid til at høre nogle andres meninger. Hvordan andre oplevede det at flytte hjemmefra – og belyse de forskelle, der altid vil være.

I dette indlæg er lighederne dog større, da dagens gæsteblogger også er fra Ærø og derfor har samme udgangspunkt. Der er dog forskelle, og ikke mindst kan I her får en masse gode råd fra skønne Christina Holm Svarer.


Christina Holm Svarer – om at flytte hjemmefra


1) Hvem er du, og hvor er du i dit liv lige nu?

Jeg hedder Christina og er 21 år gammel. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste, og er lige nu ved, at færdiggøre uddannelsen som markedsføringsøkonom på EAL. Ved siden af mit studie har jeg en livsstilblog under navnet Christina Holm Svarer. Her blogger jeg om alt fra mad og personlig udvikling til mode og skønhed.

Fra juni til august skal jeg to måneder til Australien for, at blive endnu bedre til engelsk, opleve kulturen og ikke mindst se en masse, hvilket jeg glæder mig rigtig meget til. Hvis nogle af jer har lyst til at følge min tur, kan I følge mig på min Instagram profil lige her.

2) Hvornår flyttede du hjemmefra, og hvilken boligsituation endte du i?

Jeg tog 10. klasse på Ærø, hvor jeg er opvokset. Da jeg var færdig med 10. klasse og flyttede til Svendborg, flyttede jeg sammen med min veninde. Vi boede sammen i næsten et år, men flyttede så hver til sit, eftersom vi begge fik en kæreste. Efter det boede jeg et år på kollegie, hvorefter jeg flyttede sammen med min kæreste. Så ja, jeg har prøvet lidt af hvert.

3) Hvordan oplevede du at flytte hjemmefra?

Jeg har været rigtig glad for at flytte hjemmefra. Ikke at det nu skal lyde som om, at jeg ikke kunne lide at bo hjemme, det kunne jeg bestemt. Men jeg tror det var rigtig godt for mig, at komme ud og prøve at stå lidt på egne ben. Det var selvfølgelig lidt af en omvæltning, at skulle stå for alt selv, men det har været på den gode måde. Jeg har udviklet mig meget, og er blevet mere selvstændig. Jeg er desuden også blevet meget bedre til at planlægge og prioritere min tid, hvilket helt sikkert skyldes, at jeg flyttede hjemmefra i en tidlig alder.

4) Hvad er én ting, du ville ønske, du havde vidst dengang?

Det må nok være, at der pludselig er mange ting, som man skal tage stilling til og ordne. Forsikringer, budgettet, rengøring, indkøb samtidig med man også skal studere og gerne vil nyde tiden med dem man holder af. Samtidig er jeg også glad for den udvikling, jeg har været igennem siden jeg flyttede hjemmefra, så det er svært, at udvælge en ting, som jeg ville ønske jeg havde vidst.

5) Hvad er dit bedste råd til dem, der står og skal flytte hjemmefra nu?

Mit bedste råd må være, at man skal tro på sig selv, og at man skal være god til at planlægge og prioritere sin tid. Når man flytter hjemmefra, er der virkelige mange ting man skal nå i løbet af en dag, og tiden kan hurtigt løbe fra en, hvis man ikke har en plan.

Et andet godt råd må være, at man skal nyde sin tid på gymnasiet. Jeg savner selv min tid på HHX, men mødes heldigvis stadig med mange af dem jeg gik i klasse med. Vi taler tit om, hvor meget vi savner den tid, så hvis du skal starte på en gymnasial uddannelse, så må mit bedste råd være at nyde den tid. Det er en fantastisk tid, og du vil fortryde hvis du ikke har nydt den.


Tak til Christina for de fine svar, jeg håber, de også har lagt op til refleksion hos jer læsere. Husk også at besøge hendes blog og ikke mindst hendes Instagram, hvor I kan få et indblik i hendes hverdag som udeboende og studerende. 

Vil I læse mere om at flytte hjemmefra, have tjeklister eller andre gode råd, så har jeg samlet alle indlæggene om emnet i en oversigt her. Held og lykke med jeres rejse.

The key is not to prioritize what is on your schedule, but to schedule your priorities!

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’