Er der en trend inden for kageverdenen, man ikke kunne komme udenom sidste år, må det siges at være de såkaldte éclairs! Det er et fransk påfund, der mest af alt minder om nogle lange & luftige vandbakkelser med fyld & fint pynt… Det var vidst på tide, at jeg har fået både bagt & smagt på den nyeste trend – og faktisk har jeg lavet en ny version;-) Godt nok findes der flere hundrede varianter af éclairs, men jeg fik denne idé, som jeg endnu ikke er stødt på nogle steder… Jeg har simpelthen kombineret dem med en anden fransk dessert – nemlig crème brûlée, som I kan finde opskriften på her!

Resultatet er blevet denne opskrift på luftige éclairs fyldt med en lækker vaniljecreme og med et lag sprød karamel ovenpå<3 Derudover havde jeg nogle æggehvider til overs, jeg piskede til en marengs – og så pyntede jeg med nogle friske hindbær for lidt syre & friskhed;-) Skal jeg beskrive smagen med et ord, vil det være himmelsk… Hvis man tror på, at der er et paradis på en sky et sted, tænker jeg det er sådan det ville være, at tage en bid af den – store ord, men jeg blev meget positivt overrasket;-) Vil I smage et stykke af paradis, så læs med!

Crème Brûlée Éclairs<3

Ingredienser til 24 éclairs på cirka 8 centimeter:

Dej:

  • 80 gram smør
  • 2 dl vand
  • 100 gram mel
  • 3 æg
  • En lille smule salt

Fyld:

  • 2 vaniljestænger
  • 2 dl sødmælk – eller 1 dl mælk & 1 dl fløde
  • 2 dl piskefløde
  • 4 æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 2-3 spsk majsstivelse

Eventuel pynt:

  • Sukker – gerne rørsukker
  • Hindbær
  • 2 æggehvider
  • 100 gram sukker

Éclairs:

  1. Bring vand & smør i kog i en lille gryde eller kasserolle – sørg for at smørret smelter helt!
  2. Hæld melet i på en gang og rør, så I får helt ondt i armen – det gælder om super hurtigt at få dejen ensartet og samle den, så den ikke klistrer til hverken gryden eller røreskeen;-) Tag den af varmen og rør en lille smule salt udi, mens dejen køler lidt ned…
  3. Rør derefter et æg i ad gangen, og igen er det vigtigt dejen er helt ensartet, inden det næste æg tilføjes!
  4. Fyld massen i en sprøjtepose, hvori der er sat en stjernetylle – hvor dybe rillerne på jeres éclairs bliver afhænger af, hvor mange takker der er på tyllen, I vælger<3 Men i hvert fald sprøjtes de ud til nogle lange stænger – de klassiske er cirka 12 cm, me takket være min ikkeeksisterende afstandbedømmelse, lavede jeg 24 på 8 cm;-)
  5. Bag dem så midt i ovnen i mellem 20-30 minutter til de har taget en del farve og ikke falder sammen, når de tages ud – men åbn aldrig ovnen det første kvarter!

Vaniljefyld:

  1. Skrab alle vaniljekornene ud af stængerne og varm både korn & stænger samt fløden & mælken op til lige under kogepunktet…
  2. Imens piskes æggeblommerne & sukkeret sammen, den lune blanding hældes stille over i – og majsstivelsen sigtes i, mens der piskes!
  3. Put hele massen tilbage i gryden og varm den igen op til under kogepunktet – dog begynder den på et tidspunkt at tykne… Når den har en passende konsistens ældes den tilbage i skålen og stilles på køl<3

Er det for svært at fylde jeres éclairs gennem huller i bunden, kan man skære et hul i siden & fylde dem den vej;-)

Samling:

  1. Tag en rund tyl med en diameter på cirka en halv centimeter og bor forsigtigt 2-3 huller i hver afkølet éclair…
  2. Sæt tyllen i en sprøjtepose, hvor vaniljecremen også fyldes i – sprøjt den derefter ind i hullerne på hver éclair – lad dem ligge lidt på hovedet bagefter, så cremen ikke flyder ud igen;-)
  3. Vil man prøve at gå hele vejen og lave dem til crème brûlée éclairs fordeler man lidt sukker på toppen af en éclair og karamelliserer det forsigtigt med en gasbrænder – det giver en lækker smag & sprødhed!
  4. Vil man bruge marengs også, pisker man bare et par æggehvider & først en tredjedel af sukkeret – bagefter pisker man resten af de 100 gram sukker med;-) Det sprøjtes ud på bagværket, som man ønsker det, og så skal det have en hurtig tur med gasbrænderen!
  5. Jeg vil helt klart anbefale også at fæstne nogle friske hindbær på toppen med lidt marengs eller vaniljecreme – både for synet & smagens skyld<3

De er jo slet ikke så svære, som de ser ud, og så smager lige netop denne smagskombination himmelsk! Prøv dem, og læg et billede på Instagram med hashtagget #LMikøkkenet<3 Denne trend er værd at kaste sig over, har I nogle bestemte ting, I ønsker, jeg skal dele opskriften på så sig til – for eksempel nogle af de retter jeg lægger op på Snapchat;-)

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’