Dette indlæg er sponsoreret af grebin-support.com, men det er min 100% ærlige mening, og ingen af ordene er tvunget ud af mig.

Endnu en gang velkommen tilbage til LMinside, og denne gang byder jeg også velkommen til det første indlæg i ny serie omhandlende prøverne, der nærmer sig med lynets hast.

I morgen skal vi trække fordybelsesområder i dansk og samfundsfag, og vi er allerede i fuld gang med forberedelserne i idræt. Og det er på trods af at vi endnu ikke ved, hvilke fag vi skal op i.

En ting ved vi dog, og det er at vi i hvert fald ender med at skulle gå til prøve i syv fag, så det er selvfølgelig noget der ville præge bloggen de næste par måneder. Jeg vil i denne samling komme med nogle forskellige gode råd, som I også kan bruge.

Måske virker det lidt ironisk, når nu jeg i modsætning til mange af jer læsere, aldrig har været oppe til prøve. Men vi har da haft nogle terminsprøver og sådan lidt, så jeg tænker, at de, sammen med min viden om kropssprog, psykologi og den slags, kan ende i ud i nogle forhåbentlig brugbare råd.

En dag vil jeg lige komme med at par råd, men dette indlæg, kommer hovedsageligt til at handle om mine tanker omkring alt det her med prøver og karakterer.

Don’t take life to seriously, nobody gets out alive anyway!

Generelt er min holdning, at man ikke skal stresse for meget over prøver, eksaminer og karakterer, for så vigtigt er det overhovedet ikke. Det vil jeg også gerne gøre klart, inden jeg begynder at skrive mere om den prøveperiode, der snart starter.

Vi skal altså ikke gå så meget op i det – og da slet ikke her i 9. klasse, hvor det ikke er nogle karakterer, nogle kommer til at se.

Jeg ved ikke, om jeg ligefrem synes at alle de prøver og tests er noget pjat, for personligt er det meget rart sådan at have en fornemmelse af ens udvikling – ikke ens niveau!

Alt det der med at skulle have topkarakterer, synes jeg til gengæld er noget værre pis for at sige det ligeud. Man skal ikke læse lektier eller gøre sig umage for at få en høj karakter.

Man skal gøre det for at blive bedre for sin egen skyld, eller fordi man har lyst. I det hele taget synes jeg, at karakter for mange er et problem, da det oftest ender som endnu en stressfaktor – læs bare her.

Det er måske let nok for mig at sige, for jeg bliver nødt til at være ærlig omkring, at jeg ikke behøves at anstrenge mig så meget eller kæmpe så meget for at opnå et godt resultat, så det tror mange er grunden til min holdning – og ja, jeg havde nok ikke være så afslappet omkring det, hvis jeg lå og var ved at dumpe, men denne holdning gælder for alle på alle niveauer… Der er så mange ting, der er langt vigtigere end at klare sig godt i skolen, så lad vær med at gå så meget op i de pokkers karakterer!

Så er det heller ikke vigtigere…

Som I nok kan fornemme, synes jeg ikke, at vi skal tage de her prøver i 9. for seriøst. Vi skal selvfølgelig lave dem ordentligt, men lad nu vær med at lade det tage overhånd. 

I kan måske fornemme, at jeg føler mig rimeligt godt rustet til de kommende prøver både på grund af min holdning og mit faglige niveau. Men derfor forstår jeg altså også godt, at mange nok er meget nervøse – det bliver jeg da med garanti også til prøverne.

Men der findes faktisk forskellige måder at ruste sig på, hvis man har brug for lidt ekstra sikkerhed og hjælp. Vores lærere er generelt virkelig hjælpsomme, og de har været gennem det så mange gange før.

Hermed ikke sagt, at de ikke forstår vores usikkerhed. Så først og fremmest kan man jo altid snakke med sin lærer, hvis man er usikker på noget eller har brug for hjælp.

Til mange af prøverne foregår forberedelserne også i skoletiden, hvor ens lærer kan vejlede en, men hvis man måske ikke har den bedste lærer, har brug for noget mere tid eller nogle gode råd, så kan man også få det.

Få online hjælp

Hvis jeg stod og var på herrens mark, eller hvis jeg gik meget op i min karakter, var det her helt klart noget jeg ville bruge. Bare det at føle, man har styr på sine ting, fjerner den værste eksamensangst.

Der er simpelthen nogle lærere rundt omkring i landet, der gerne vil hjælpe med at forberede unge til deres prøver. Her har jeg fundet en kvindelig lærer, som tilbyder online hjælp til forberedelserne af de mundtlige prøver i dansk og engelsk og også til de skriftlige.

Hun kan også hjælpe en med lektier eller nogle bestemte fagområder, da hun er uddannet folkeskolelærer. Det gode ved denne form for hjælp er, at det er en autoriseret person, der hjælper og ikke bare mig eller en eller anden elev, der ikke har siddet som censor.

Charlotte her har hvert år mange klasser oppe til prøve, så hun har jo prøvet det mange flere gange, end vi nogensinde kommer til. I kan læse mere om hende og hendes tilbud her, og hvis I er interesserede, skal I bare sende en mail til peter.grebin@gmail.com.

Nu må I love mig ikke at stresse alt for meget over prøver, eksaminer eller almindelige lektier, for vi skal jo nyde foråret. Skriv endelig hvad I synes om indlægget og konceptet, og så må I jo fortsat læse med, så I får nogle af de mere konkrete råd senere hen.

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’