Solnedgang og afgangsfest

Jeg skal da lige love for, at det er skønt at have læseferie efter et par meget travle uger og en uforglemmelig sidste skoledag.

Nu er mine 10 skoleår næsten overstået, dog er der stadig en del mundtlige prøver, som skal klares. Jeg skal op til fem, så selvom det hedder læseferie, er det ikke ren afslapning.

Jeg har sat mig nogle mål, så jeg er sikker på, jeg får brugt dagene ordentligt – både så jeg for læst, men ligeså meget for at få holdt fri på en fornuftig måde. Herunder kan I læse dem og lade jer inspirere, for selvom mange af jer er mere erfarne end mig, har jeg forhåbentlig fat i noget af det rigtige.

Gode råd til læseferien

– sæt dig nogle mål

1. Godt nok skal man ikke op og i skole tidligt hver morgen, men derfor behøver man jo ikke sove til langt op ad formiddagen. Så sæt vækkeuret til at ringe hver morgen, og helst ikke for sent. Man bliver faktisk mere træt, hvis man får for meget søvn, og man spilder alt for meget tid.

2. Som sagt skal man ikke spilde hele perioden på ingenting, eller bruge hele dage på bare at dase derhjemme. Det er supervigtigt også at komme lidt ud, og det gælder for både dem som læser, og dem der ikke gør.

Selv har jeg lavet en regel om at jeg skal ud for matriklen minimum en gang dagligt, så jeg ikke ender med at vænne mig for meget til min egen lille bobbel.

Derudover vil jeg også cykle eller gå mig en tur mindst fem dage i ugen, fordi jeg nu endelig har tid til det. Det behøver jo ikke at være sådan, at man får mindre motion af at have fri – tværtimod lever jeg nok næsten sundere.

3. Jeg føler nemlig også, at jeg spiser sundere, og jeg spiser i den grad en masse frugt og grønt. Når nu man ikke skal i skole, har man lidt mere tid til at lave en lækker, varieret og sund morgenmad samt frokost, hvilket jeg, som I kan se på Instagram, nyder.

Nu skal man ikke skynde sig at smide noget hurtigt i madpakken, og kan derfor meget nemmere lige lave sig en salat eller skylle noget frugt.

4. Når så livsstilen er på plads, må vi jo heller ikke glemme, at der altså skal læses og arbejdes. Jeg har aldrig kunne se pointen med læseferie, men nu kan jeg da godt se, at det er nødvendigt.

Selv har jeg printet en kalender over juni ud, hvor jeg så skriver på, hvad jeg skal læse og lave hvilke dage. Der står også de andre ting, jeg skal, så jeg nemt kan danne mig et overblik over min tid. Så lav en læseplan, også selvom I ligesom mig ikke kan følge den helt, så er det godt at vide, hvad I skal nå.

5. Mit sidste råd er at holde fri, for det er altså også vigtigt at huske. Selv i en læseferie, kan man sagtens få proppet ens program for meget.

Især når man har et fritidsjob, skal man huske, at der også skal være tid til lektielæsning og afslapning. Jeg har valgt at holde fri på prøvedagen & dagen inden, så jeg er sikker på at have tid nok.

Derudover skal man også huske, at hvis man følger de ovenstående råd, gør det altså ikke noget at sige, at man en gang om ugen dropper reglerne og alt det, og holder sin egen lille weekend og afslapningsdag, for man kan altså ikke køre på 24/7.


Jeg håber, at I kan bruge disse råd til noget; de kan jo også bruges, når resten af jer får sommerferie. Jeg skal stramme mig lidt an for selv at følge alle sammen – indtil videre går det ikke så godt med de to sidste, for der er åbenbart ikke så meget tid på et døgn trods alt.
(Opdatering: Læs hvorvidt det lykkedes mig at følge mine egne råd her)

Jeg ønsker alle held og lykke med prøverne, og jeg håber, at alle I andre også har det godt – og at I vil læse med. For øvrigt opdaterer jeg her i læseferien dagligt på Instagram, så husk at følg LMoutside derinde, hvis I vil have et indblik i min læseferie.

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’