Jeg må jo nok indrømme, at jeg er gået hen og blevet kæmpe fan af den forholdsvis nye funktion på Facebook, som gør, at man nemt kan gemme de opslag, man falder over eller forelsker sig i.

For det ikke skal være løgn, er den person jeg har skrevet mest med via Facebook faktisk mig selv, fordi at det er sådan jeg har gemt opslag til senere, inden den nye funktion kom.

Her i dag sad jeg så og kiggede mine gemte opslag igennem og kom i tanke om, at jeg for et par uger siden læste et blogindlæg, hvor bloggeren delte nogle af de ting, hun havde gemt. Hvilket egentlig fortæller meget om personen, i hvert fald de ting, som jeg har gemt.

Jeg kan virkelig ikke komme i tanke om, på hvilken blog jeg læste indlægget men skud ud til hende alligevel. Her får I i hvert fald lige et lille indblik i min Facebookverden, som I forøvrigt kan blive en del af her.

5 stærke fra Facebooks gemmer

1. (Opdatering: Desværre slettet fra Facebook nu.) Jeg sad og ledte efter det sidste opslag, og opdagede at jeg helt havde overset det allerstærkeste. Opslaget kan findes her.

I har måske set den, da kortfilmen meget hurtigt gik viralt, på grund af det gode budskab, og at drengen bag filmen kun er 13 år – så tjek lige videoen ud, hvis I vil se, hvordan det føles at blive mobbet psykisk.

2. Det andet opslag jeg har gemt, er egentlig bare et billede, men det er et ret sigende og rørende billede. Det viser mange landes seværdigheder klædt i blåt, hvidt og rødt lys i forbindelse med terrorangrebene i Paris, som jeg skrev om i dette indlæg – dog har de da vidst glemt Koncerthuset.

3. Dette er egentlig ikke en speciel dyb video, men til gengæld er den vildt sød. En bedstemor får foræret en pude syet af hendes afdøde mands skjorte, og kan slet ikke holde tårerne tilbage.

Hvor ægte den er, og hvorfor den er blevet lagt op på nettet, ved jeg ikke – men den får en til at tænke over, hvor svært det må være at miste ens partner gennem hele livet. Den smerte er slet ikke til at begribe.

4. Her er et lille citat fra Astrid Lindgrens “Brødrene Løvehjerte”, som jeg slet ikke kan stå for. Hver eneste gang jeg læser om mord, krig eller terror, tænker jeg på præcis det samme: Hvordan kan man dræbe et andet menneske?

Jeg forstår ikke, hvordan man kan dræbe et andet menneske for at redde sig selv. Ens børn er selvfølgelig en anden sag, dem vil man jo gøre alt for. Jeg tænker tit på, om jeg nogensinde ville kunne dræbe nogle, på grund af noget de har gjort, og jeg er kommet frem til, at i sidste ende, ville jeg faktisk ikke kunne få mig selv til at skyde Hitler. Er det mon et problem?

5. Dette sidste billede er ikke så forfærdeligt dybt eller rørende, jeg synes bare, at det er lidt fint. Jeg tror ikke at der findes ren godhed eller ren ondskab, der må være lidt godhed i det onde og lidt ondskab i det gode.

Så fik i sørme lige et længe ventet indblik i mine tanker, og for en gang skyld var det lidt kortfattet.

Lad mig endelig vide, hvad I synes om mine gemte opslag, og hvad I gemmer i jeres lille Facebookunivers, hvis har Facebook. Hvis I har, så husk at følge bloggen derinde, så I altid bliver opdateret om de nyeste indlæg.

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’