Jeg er klar med endnu en opskrift, der kan bruges til at tømme køleskabet, mindske madspildet & spare penge – det er da win-win;-) Ligesom de andre opskrifter i kategorien “Tøm køleskabet”, er ingredienslisten blot et eksempel, da man kan bruge lige præcis, hvad man har i køleskabet! Jeg brugte hakket kyllingekød, men de kan også laves med hakket okse- eller svinekød – ligesom grøntsagerne også bare er dem, jeg havde i køleskabet, og kan byttes ud;-) 

Resultatet af denne improviserede opskrift er 10-15 vildt smagfulde frikadeller… Og putter I også spinat i, får de en helt fantastisk farve – når nu frikadeller normalt ikke ser så appetitlige ud;-) Lav en portion, og bor I også alene, kan de bruges i en tortilla, et pitabrød eller på brødet til madpakken<3 De kan selvfølgelig også fryses ned, så man har til hurtig mad en dag!


Farverige frikadeller

Eksempel på ingredienser til 10-15 frikadeller:

  • 1 håndfuld spinat
  • 1 gulerod
  • 1 lille løg
  • 400 gram hakket kyllingekød
  • 1 æg
  • 2 spsk havregryn
  • 2 spsk rasp – eller 1 ekstra spsk havregryn & 1 ekstra spsk mel
  • Cirka 3 spsk mel
  • Eventuet 1 spsk revet ost
  • Salt 
  • Peber
  1. Hak grønsagerne helt fint! Har I en minihakker eller blender, så er det en kæmpe hjælp;-)
  2. Rør alle ingredienserne godt sammen og tilføj lidt mælk eller mel, indtil konsistensen er passende…
  3. Form frikadellerne med en spiseske i den ene hånd, læg dem på en varm pande med fedtstof og giv dem et tryk! Lad dem stege til de har en gylden skorpe, vend dem & vent igen indtil de er jævnt stegt – det tager cirka 8 minutter på hver side ved middel varme, men det varierer;-)

Jeg kan love jer, at det bliver nogle nemme og ikke mindst lækre frikadeller med en sprød skorpe! Med spinat i er de jo også ret fine, så lægger I et billede på Instagram, så husk at brug hashtagget #LMikøkkenet og tag eventuelt LMoutside<3 Mangler i andre hurtige & billige retter så kig i kategorierne “Sund på SU” & “Tøm køleskabet”…

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’