Jeg er klar med endnu en opskrift, der kan bruges til at tømme køleskabet, mindske madspildet og spare penge. Det er da win-win.

Ligesom de andre opskrifter i kategorien “Tøm køleskabet“, er ingredienslisten blot et eksempel, da man kan bruge lige præcis, hvad man har i køleskabet. Jeg brugte hakket kyllingekød, men de kan også laves med hakket okse- eller svinekød – ligesom grøntsagerne også bare er dem, jeg havde i køleskabet, og kan byttes ud.

Resultatet af denne improviserede opskrift er 10-15 vildt smagfulde frikadeller. Og putter I også spinat i, får de en helt fantastisk farve, på trods af at frikadeller normalt ikke ser så appetitlige ud.

Lav en portion, og bor I også alene, kan de bruges i en tortilla, et pitabrød eller på brødet til madpakken. De kan selvfølgelig også fryses ned, så I har til hurtig mad en dag.


Farverige frikadeller

Eksempel på ingredienser til 10-15 frikadeller:

  • 1 håndfuld spinat
  • 1 gulerod
  • 1 lille løg
  • 400 gram hakket kyllingekød
  • 1 æg
  • 2 spsk havregryn
  • 2 spsk rasp – eller 1 ekstra spsk havregryn og 1 ekstra spsk mel
  • Cirka 3 spsk mel
  • Eventuet 1 spsk revet ost
  • Salt 
  • Peber
  1. Hak grønsagerne helt fint. Har I en minihakker eller blender, så er det en kæmpe hjælp.
  2. Rør alle ingredienserne godt sammen og tilføj lidt mælk eller mel, indtil konsistensen er passende.
  3. Form frikadellerne med en spiseske i den ene hånd, læg dem på en varm pande med fedtstof og giv dem et tryk. Lad dem stege til de har en gylden skorpe, vend dem og vent igen indtil de er jævnt stegt – det tager cirka 8 minutter på hver side ved middel varme, men det varierer.

Jeg kan love jer, at det bliver nogle nemme og ikke mindst lækre frikadeller med en sprød skorpe. Med spinat i er de jo også ret fine, så lægger I et billede på Instagram, så husk at brug hashtagget #LMikøkkenet og tag eventuelt LMoutside.

Smil til dig!
Laura //LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’