Så er de årlige gymnastikopvisninger blevet afholdt og sikke mange utroligt talentfulde dansere, der bor her på øen. Det er helt fantastisk at se, hvad folk har brugt hele vinteren på at øve, særligt nu hvor mange af mine veninder går til gymnastik eller er hjælpetrænere.

Herhjemme er en veloverstået gymnastikopvisning lig med forår, og så har forårssolen også vundet over den tunge tåge, vi har haft liggende over os de sidste par uger.

Nu er det i hvert fald officielt forår og endda også påskeferie, og jeg må indrømme at det er min favoritårstid, da der ikke er noget bedre end når solen og blomsterne begynder at titte frem.

Selvom jeg også er vild med efterår, sommer og vinter, er og bliver forår min yndlingsårstid, og det vil jeg nu komme med 5 grunde til. Hvem ved, måske ændrer I også mening, efter at I har læst dette indlæg.

1. Lyset og den tilbagevendte sol er det uden tvivl bedste ved foråret. Særligt her de sidste par år har jeg været lidt vinterdeprimeret, og derfor er der ikke noget bedre eller mere opkvikkende end de første dage med forårssol og de første morgener, hvor solen vækker en med dens stråler.

Selvom der også er meget sol om sommeren, er der altså noget specielt ved solens lys lige i denne periode. Det er nok bare fordi man har gået i mørke hele vinteren og savner sollyset så meget, at solens lys virker ekstra livsbekræftende her i forårsmånederne.

2. Blomsterne og det spirende liv er også en af de mest fantastiske ting ved foråret. Jeg synes, at det er helt vildt livsbekræftende og vækker livsglæden mere end noget andet.

Det er virkelig glædesskabende at opdage de første vintergækker, at se træer og buske få små knopper i blade igen, og sågar at luge ukrudt for første gang.

Jeg har allerede anskaffet mig et par af mine yndlingsblomster til værelset, og det synes jeg da også I skal gøre, så I kan opleve den dokumenterede opkvikkende effekt ved vaskeægte liv og ikke bare plasticblomster fra IKEA.

3. Den perfekte temperatur til aktivt udeliv gør også, at det er på denne årstid, hvor jeg lever sundest. Glæden over igen at kunne være ude, og over at sæsonen for lækre frugter og bær er begyndt, påvirker virkelig ens livsstil.

Det der ekstra overskud man får her, når lyset kommer tilbage skal jo udnyttes. Jeg holder meget af de kolde vinterdage, vor sneen lyser alting op og sådan, men når varmen begynder at komme, har man altså lidt mere lyst til at være aktiv udenfor.

De sidste mange år har jeg i foråret stået rigtig meget på rulleskøjter og kørt mange kilometer ugentligt. Sådan bliver det nok ikke i år, men et par gåture og aftener på skolen burde jeg kunne klemme ind.

Mange synes nok, at dette er et dårligt argument, eftersom der snart kommer en sommer, hvor man kan få meget mere sol og varme. Men personligt er jeg ikke så glad for så voldsom varme, at man ikke kan tage sig andet til end at være på stranden. Så kan jeg bedre lide det her om foråret.

4. De mange traditioner, fri- og helligdage er måske ikke den mest afstressende faktor, men det er nu alligevel meget hyggeligt. Foråret er nok for de flestes vedkommende en travl tid, for selvom der er mange små forlængede weekender, og at det bugner med helligdage, er der altså også rigtig mange arrangementer, fester og traditioner, som skal passes.

I disse måneder afholdes alle landets konfirmationer, og oveni vælger mange andre også forårsmånederne til at holde andre store fester i. Selvom det er travle måneder, er det nu meget fint at blive holdt i gang, for det er jo bare med at nyde og udnytte disse dage, inden vinteren igen banker på.

5. Ingen insekter eller andre dyr er vidst mest en fordel i mine øjne – I er sikkert pænt ligeglade med dem. Men det er faktisk en af hovedårsagerne til, at foråret falder bedre i min smag en sommeren.

Hvor er det altså rart at kunne være udenfor uden at skulle døje med alverdens insekter, der vælger at flyve ind i hovedet på en eller som sågar stikker en.

Nok er sommerfugle smukke, men dem kan jeg godt undvære lidt endnu, hvis jeg så kan slippe for myggene, hvepsene og de andre flyvere – og ikke mindst edderkopperne.

Det er virkelig fjollet, men jeg er ligesom de fleste andre piger ikke stor fan af edderkopper, og selvom jeg er blevet bedre til at håndtere dem, er det vidst min største frygt ved at flytte hjemmefra.


Er foråret ikke også jeres yndlingsårstid nu? Spøg til side er dette indlæg naturligvis ikke skrevet for at omvende jer, for folk skal jo ikke have samme mening, og selv elsker jeg også de andre årstider.

Det er selvfølgelig også lidt fjollet at skrive et helt indlæg om forårets fordele, men der er faktisk en lidt dybere pointe bag det.

Det er et eksempel på det der med at kunne se det positive ved ting og fokusere på det; noget som jeg selv har haft meget svært ved. Det er faktisk en god øvelse, det her med at tage en ting, man egentlig ikke bryder sig om og så finde alle fordelene ved den ting. For eksempel er edderkopper en del af hele det der system, da de spiser fluer og alt sådan noget, og så får de også en til at støvsuge krogene lidt oftere.

Jeg håber i hvert fald, at I har fået nogle grunde til at nyde foråret nu, hvis det normalt ikke er jeres yndlingstid på året. Hvad er jeres yndlingsårstid egentlig, og er der en ting, som I hader, og jeg skal finde det positive ved?

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’