Så er jeg tilbage på kollegieværelset, og jeg ser frem til endnu en nat her. Den første kan I læse om i sidste indlæg. Det betyder, at jeg i dag har lavet aftensmad i mit eget køkken for første gang, og på trods af den meget lille mængde plads gik det ganske godt.

Flytningen har fyldt lidt for meget på bloggen, så jeg tænkte at det var på tide med lidt andet indhold, og det bliver så selvfølgelig en lækker opskrift.

Jeg vil fortsat dele en masse opskrifter herinde, fordi jeg synes virkelig, at det er svært at finde opskrifter til en person. Og så kommer der også nogle tips og madplaner.

Dagens ret er ikke lige en af de hurtige til de travle dage, men den er så lækker her i weekenderne, hvor man har lidt ekstra tid til at stå og hygge sig med det.

Fyldt kyllingebryst med ovnbagte kartoffelbåde

Ingredienser til 1 person:

  • Et par skiver bacon, serano- eller parmaskinke
  • Reven skal fra ½ økologisk citron
  • 1 lille håndfuld persille
  • ½ fed hvidløg
  • 1-3 spsk smør eller lignende
  • 1 kyllingebryst
  • 3-4 kartofler – eller hvor mange I nu kan spise
  • 1-2 spsk olie
  • Paprika
  • Salt
  • Peber

Fyldt kyllingebryst:

  1. Hak hvidløg og persillen, riv citronskallen, blødgør smørret og rør det hele sammen i en lille skål.
  2. Skør en lomme i kyllingebrystet, og pyt fyldet ind.
  3. Luk lommen til og vikl bacon eller skinken rundt om, for at holde fyldet indeni.
  4. Steg den på en varm pande til den er gennemstegt, hvilket tager 35-45 minutter.
  5. Er I nybegyndere ligesom mig, så skær den over for at tjekke, om den er gennemstegt.

Ovbagte kartoffelbåde:

  1. Skrub kartoflerne med en grydesvamp, der selvfølgelig ikke har været brugt til at vaske op med.
  2. Skær dem i passende stykker. Det er vigtigt, de er lige store, så de bliver færdige samtidig – jo større stykker, jo længere tid skal de have.
  3. Fyld dem over i en frysepose og hæld olie, paprika, salt og peber ned i. Ryst det hele godt rundt, så alle kartoflerne er dækket af blandingen.
  4. Fordel ud på en bradepande beklædt med bagepapir, og bag dem ved 220 grader almindelig ovn i omkring de 40-50 minutter. Tiden varierer alt efter størrelsen, og det er vigtigt at røre lidt i dem en gang imellem.
  5. Biks noget lækker salat sammen, mens I venter på at maden bliver færdig.

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’