Jeg skal da lige love for at efteråret er i fuld gang – sikke et vejr! I denne uge har skolen featureuge, hvor vi arbejder med bæredygtighed… Jeg har med mit “værksted” været udenfor i regnen og blæsten det meste af dagen, hvor jeg sammen med de små fik nogle gode våde gåture;-)

Når man så kommer hjem i regnvejr med våde sokker og kolde tæer, kan man da ikke undgå at blive i efterårshumør! Eftersom mit humør styres (lidt for meget) af vejret, gik der da også kun et par sekunder, før det eneste jeg tænkte på, var hvorvidt jeg skulle lave kastanjedyr, samle visne blade, lave kandiserede æbler, varm kakao eller en helt 5. efterårsting<3

Valget faldt på fyldte chokolader, da jeg lige havde energien til endnu engang at give chokoladetempereringen et forsøg;-) Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift, men når man, som mig, bliver afbrudt af en børnepasning og manglende ingredienser, bliver det ikke helt samme resultat… Så nu har jeg simpelthen lavet min egen banebrydende opskrift;-)

FYLDTE HINDBÆRCHOKOLADER

Ingredienser:

  • Cirka 400g mørk chokolade (mængden afhænger af størrelsen på formen)
  • Cirka 75g hindbær
  • Cirka 100g hvid chokolade
  • Cirka 15g smør


Hvis I tør, er det allerede nu, I skal forsøge dig med at temperere chokoladen… Varm halvdelen af den hakkede chokolade op til 48° over et vandbad! Derefter hældes den lidt ad gangen over den anden halvdel af den hakkede chokolade, indtil det hele er smeltet… Chokoladen skal have en temperatur på 32° max 34°<3 Hvis det går galt, må man bare varme hele molevitten op over et vandbad;-)Derefter fylder I formen med chokolade og banker den ned i bordet, indtil alle luftboblerne er steget op gennem chokoladen! Derefter skal I vende den på hovedet over en skål og slå på den hårde form, indtil der kun er et tyndt lag tilbage som skaller… Formen lægges omvendt på køl med bagepapir under!


Til fyldet manglede jeg noget hvid chokolade, så jeg kogte hindbærrene, smørret og det hvide chokolade, der nu engang var. Fyldet kan lige nå og stå lidt på køl, mens I varmer chokoladen lidt op igen;-)


Når skallerne har sat sig, kan I med en sprøjtepose fylde hindbærblandingen i<3 I dækker chokoladerne til, banker luftboblerne ud og skraber det overskydende af! Lad dem køle af indtil de har løsrevet sig lidt fra formen… Bank dem forsigtig ud og så er de ellers klar til at blive serveret<3
Chokoladerne skal helst spises indenfor en uge, da hindbærrene er friske og chokoladen muligvis ikke er tempereret! Men i min familie er det i hvert fald ikke et problem;-)

Hvis I prøver at lave dem, må I meget gerne lægge et billede på Instagram med hashtagget #LMikøkkenet og tag @LMoutside!

Smil til dig!
Laura  // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’