Så nåede vi til den 8. marts, som er kvindernes internationale kampdag. Hvilket jeg muligvis havde glemt indtil jeg scrollede ned over Facebook i morges.

Jeg er ellers feminist helt ud til fingerspidserne, og ligestilling er noget som betyder meget for mig, og som jeg er villig til at kæmpe for. Heldigvis har vi kvinder det helt fantastisk her i Danmark i forhold til dem i resten af verden, og det er jeg virkelig taknemmelig for.

Det er så vigtig at huske på, hvor meget ligestilling vi har opnået og være taknemmelige for det, for vi er så heldige i forhold til resten af verdens kvinder.

De lever under så usle og urimelige forhold, og de bliver undertykt i en ufattelig voldsom grad. Det er dem, som har brug for hjælp: de kvinder der bor i de af verdens lande, hvor kvinder er en ting og ikke et menneske.

Sådan er det desværre i størstedelen af verdens lande, hvor en kvinde er sin mands ejendom, og ham har hun for øvrigt ikke altid selv valgt at blive gift eller få børn med.

I næsten alle verdens lande er tvungne ægteskaber en realitet – selv her i lille Danmark. Det er nemlig ikke kun en national skik men også en religiøs og kulturel tradition.

I mine og mange andres øjne virker det helt absurd og uforståeligt, og man kan slet ikke sætte sig ind i, hvordan de overlever det. Mon ikke det betyder meget, at man har vidst det lige siden man blev født, ligesom med det at flytte tidligt hjemmefra?

Ikke desto mindre kan er vi i Danmark nået til et punkt, hvor vi selv er så langt fremme med hensyn til ligestilling, at vi på en dag som i dag, skal se ud mod verden og hive dem med os mod retfærdigheden.

For vi har i Danmark lidt under lige så store kønsforskelle, både når det omhandlede det politiske, det samfundsmæssige og ægteskaberne. Vi er altså bevis på, at det kan lykkes.

Nu skal det bare hjælpes lidt på vej i de resterende lande, så kvinder ikke skal sælge sig selv for mad, børn ikke skal passe og brødføde deres søskende, og så kvinderne bliver lige så selvstændige som mændene.

Det undrer mig også i nogle situationer, hvordan de nogensinde har kunnet undertrykke os, for de er altså ikke altid de skarpeste. Jeg sender på denne dag mange varme tanker til kvinderne, der kæmper for selvstændighed, og så må vi da lige huske at bibeholde vores girlpower.

Det var faktisk slet ikke det her dagens indlæg skulle handle om, men nogle gange løber det vidst lidt af med mig. I må vente med at høre min mening om monarki og dronningen en anden dag – selvom det jo egentlig er et fantastisk eksempel på ligestilling.

For nu må I klare jer med dette kortfattede indlæg, som er skrevet over flere dage, da jeg har lynende travlt. Jeg skal nok skrive mere om hvorfor i løbet af de næste par uger, men som sagt er tiden knap.

Husk at tilkendegiv jeres mening i kommentarerne eller kontakt mig her, hvis I har andre spørgsmål, ris eller ros.

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’