Jeg spurtge på Instagram, om I ville have opskriften på denne her grøntsagslasagne, men da jeg havde taget første bid, var det slet ikke til diskussion. I skal simpelthen have denne skønne opskrift.

Ja, det er jo ikke for at rose min egen madlavning, men den smager altså bare hamrende godt. Jeg tror antal vegetariske dage kan tælles på to hænder for mit vedkommende, men det er noget jeg gerne vil indføre her i det nye år.

Det har denne lasagne blot bekræftet mig i, da den både var langt mere smagfuld og oven i købet hurtigere, lettere og billigere end den klassiske kødversion.

Godt nok laver jeg lasagne på en ny måde hver gang med forskelligt kød og grøntsager, hvorfor I normalt ikke får opskrifterne. Men selvom den her, ligesom alle andre opskrifter i denne kategori, kan tilpasses og varieres, får I denne udgave her.

Men dette er blot en grundopskrift lavet ud fra de ting, jeg nu engang havde i køleskabet. I kan altså bare bytte nogle af grøntsagerne ud med nogle andre, som I foretrækker, eller som trænger til at blive brugt.

Det gode ved lasagne og de fleste andre opskrifter herinde er netop, at man kan få brugt de lidt overmodne frugter, slatne grøntsager eller hvad der ellers gemmer sig bagerst i køleskabet.

Det må være nok snak for nu, nu skulle i gerne være overbevist – så lad os bare komme i gang. Her er til fire personer, så det er oplagt at smide halvdelen i fryseren til en anden travl dag.


Grøntsagslasagne

Ingredienser til 4 personer:

Grøntsagssaucen:

  • Lidt olie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 forårsløg
  • 2 små håndfulde spinat
  • 1 peberfrugt
  • 1 squash
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 grøntsagsboullionterning
  • Salt, peber og valgfrie krydderier fx basilikum, oregano eller spidskommen

Mornaysauce:

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 50-100 gram revet ost efter eget valg – gerne parmesan
  • Salt
  • Peber
  • Gerne fintrevet muskatnød

Øvrige ingredienser:

  • Lasagneplader til at dække fadet tre gange – cirka 10 plader
  • Ost til gratinering – nok til at dække toppen i et lag af ønsket tykkelse

Grøntsagssaucen:

  1. Skyl alle grøntsagerne og hak dem groft, løg og hvidløg kan med fordel hakkes fint.
  2. Svits de udskårne grøntsager i en gryde med lidt olie og krydderier, hvilket er nemmest at gøre efterhånden, som grøntsagerne skæres. 
  3. Tilsæt efter 5-10 minutter de hakkede tomater og grøntsagsboullion og lade det simre videre, mens du laver mornaysaucen – her smages til med salt og peber.

Mornaysauce:
Det er selvfølgelig helt valgfrit, om du vil lave mornaysauce eller købe den færdig. For mange er opbagt sovs et mysterium, men det kræver blot lidt øvelse.

  1. Lad smørret smelte og bruse lidt op i en kasserolle eller gryde.
  2. Tilsæt derefter melet og pisk kraftigt, så massen ikke brænder på.
  3. Når det begynder at samle sig, hældes en mælk i meget lidt af gangen, så melet når at blive rørt helt ud.
  4. Lad saucen småkoge lidt og tilpas konsistensen med mælk – den må godt være lidt tyndflydende, da osten også tykner den.
  5. Tilsæt så ost, og smag til med salt og peber.

Samling af lasagnen:

  1. Læg skiftesvis et lag grøntsagssauce, et lag mornaysauce og et lag lasagneplader oven på hinanden, men læg dog ikke lasagneplader på den sidste gang – således at mornaysaucen er øverst.
  2. Drys revet ost på toppen og bag lasagnen ved 200 grader i 20-30 minutter – indtil du let kan stikke en gaffel eller spids kniv gennem lasagnepladerne.
  3. Server herligheden – gerne med lidt friske grøntsager, krydderurter eller et stykke ristet fuldkornsbrød til.

Opskriften ser temmelig lang ud, men det er altså nem og forholdsvis hurtig mad. Det tager ikke engang en time, og halvdelen af tiden, passer lasagnen sig selv i ovnen.

Nu ved jeg godt, det ikke er verdens mest flatterende ret – selvom farverne er noget flottere end i en kødlasagne. Men deler i et billede på Instagram, så husk at tagge mig og at bruge hashtagget #LMikøkkenet – så skal jeg nok kigge forbi med et like og en kommentar.

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’