10 minutter efter, jeg havde delt denne opskrift på rugbrødschips, overhalede gulerodskagen dem i afstemningen på Instagram. Det endte faktisk med, at der var dobbelt så mange af jer, der helst ville have denne opskrift -– og den skal I selvfølgelig ikke snydes for.

Så her kommer dagens opskrift på den, efter min mening, bedste gulerodskage. Den er hverken for tør eller klæbrig, den brune farin giver den en dyb karamelliseret smag, mens valnødderne giver kagen bid – og som kontrast til den søde krydrede smag er den dækket af en lækker flødeostglasur.


Gulerodskage med flødeostglasur

Ingredienser til 6-8 personer:

  • 150 gram brun farin
  • 1 dl smagsneutral olie
  • 2 æg
  • 140 gram hvedemel
  • 1 tsk stødt kanel
  • 3/4 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • Et nip salt
  • 200 gram gulerødder
  • 40 gram valnødder

Ingredienser til flødeostglasuren:

  • 100 gram flødeost natural
  • 60 gram stuetempereret smør
  • 90 gram flormelis
  • 1 tsk vaniljepasta eller vaniljesukker

  1. Pisk farin og olie sammen til en homogen masse og tilsæt æggene et ad gangen
  2. Sigt alle de tørre ingredienser i blandingen, og pisk dejen godt sammen
  3. Rør de skrællede og revne gulerødder i, så de er jævnt fordelt i hele dejen
  4. Hæld den i en rugbrødform, lille springform eller hvad I ellers har ved hånden
  5. Kagen bages ved 185° i cirka 40 minutter – vælger i at lave den i en anden form er bagetiden muligvis kortere
  • Mens kagen køler af piskes alle ingredienserne til flødeostglasuren sammen, og glasuren smøres på kagens top, når den er afkølet

Pynt kagen med valnødder eller gulerodstrimler, som har ligget i saltvand i en halv time og derefter tørret på lidt køkkenrulle


Er det ikke nemt? Og jeg lover jer, at resultatet også er rigtig lækkert! Lad mig endelig se, hvordan I pynter jeres gulerodskage på Instagram med hashtagget #LMikøkkenet. Har I andre bageplaner her i ferien?

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’