Velkommen tilbage til LMinside.
I dag har jeg for en gang skyld haft sådan en rigtig overskudsdag, som jeg plejer at kalde det. Det har været en af de dage, hvor man både har en masse overskud og energi, hvilket formentlig skyldes, at vi har haft terminsprøve i matematik og derfor fik tideligt fri i dag. Antallet af overskudsdage efter skolereformens start kan ellers tælles på en hånd.

Ikke desto mindre fik jeg tidligt fri i dag, og det resulterede i, at jeg havde en masse overskydende energi, da jeg kom hjem, hvilket jeg har udnyttet til fulde. Jeg har gjort rent – og ikke bare efter min sædvanlige rengøringsrutine. Nej, jeg har gjort rigtig hovedrent, med alt hvad der hører sig til; jeg har endda støvsuget under sengen.

Selv efter et par timers oprydning og rengøring havde jeg også kræfter til at gå en lang tur, lave lektier, strikke og skrive et blogindlæg.

Det er sådan nogle dage, hvor man bare bliver fyldt med glad energi og positive tanker, og hvor livet lige virker lidt bedre, og selvværdet får et skub op, fordi man føler, at man får noget ud af dagen.

Når man har energi, laver man noget, så bliver man glad, så får man energi, og sådan forsætter den gode cirkel – indtil næste dag selvfølgelig. Jeg vil i hvert fald bruge mit sidste skud energi på at dele en opskrift med jer til de dage, hvor I har lidt ekstra eller lidt for lidt overskud.

HAVREGRØD

NEMT, SUNDT OG BILLIGT

Ingredienser til 1 portion:

  • ½ glas havregryn
  • 1 glas vand
  • Lidt salt
  • Valgfri frugt eller andet til topping
  • Evt. kanel eller andet sødestof

Det smarte ved denne opskrift er, at den nemt kan tilpasses antallet af personer eller ens sult, da man bare skal huske:

1 del havregryn til 2 dele vand!

  1. Hæld vandet og havregrynene i en gryde eller kasserolle og lad det koge, indtil det har den rigtige konsistens. HUSK at røre i det hele tiden, da det nemt brænder på, hvis man ikke når hele bunden rundt.
  2. Hæld det over i en eller anden form for skål og drys kanel, sukker, sirup eller andet over.
  3. Til at putte på toppen kan stort set alle former for frugt bruges. Jeg bruger normalt æble sammen med kanelsukker, men man kan også bare bruge skyr eller syltetøj.

Nemmere bliver det ikke vel? Så hvis SU’en ikke lige rækker til den sidste dag i måneden, er havregrød ikke så tosset alligevel. Det er på mange måder et undervurderet måltid, der kan spises som morgenmad, snack, billig aftensmad eller noget helt fjerde.

Jeg vil prøve at lave det lidt oftere, da det også er meget sundere og mætter mere end det, man nu ellers spiser efter skole. Nu er den første sunde opskrift  på bloggen, så mon ikke der kommer flere?

Husk og smid et billede på Instagram af jeres havregrynskugler, hvor I tagger @LMoutside og bruger hashtagget #LMikøkkenet!

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’