hokkaidosuppe

Dagene er blevet koldere og kortere, mens aftenerne er blevet mørkere og længere – det er blevet rigtig efterår! Jeg har helgarderet mig med efterårets musthaves, men til at holde varmen indvendig er der intet bedre end en varm suppe;-)

Derfor har jeg for første gang smagt og lavet græskarsuppe, og den opskrift fortjener at blive delt! Både hokkaidosuppens farve og smag skriger efterår, og så indeholder den en masse grøntsager… Er jeg den eneste, som ikke spiser så meget frisk salat på denne tid af året?

Jeg fandt opskriften her, men jeg har ændret en del i den – og gjort den lidt mere SU-venlig;-) Prøv den, og del et billede af den på Instagram med hashtagget #LMikøkkenet!

HOKKAIDOSUPPE

Ingredienser til 4-5 personer :
Bemærk at både mængden af krydderier samt det endelige resultat afhænger af græskarets strørrelse!

  • 1 økologisk hokkaido græskar 
  • 4-5 kartofler
  • 1 lille løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1-2 store gulerødder
  • 1 spsk olie
  • 1,5-2 dl fløde
  • 2 spsk citronsaft
  • Vand
  • 1 tsk salt
  • 0,5-1 tsk peber
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • Et nip shilipulver eller cayennepeber
  • Eventuelt 1 tsk stødt ingefær
  1. Skær skrællede kartofler, løg, hvidløg, gulerødder og hokkaidoen ud i grove tern – bemærk at hokkaidoen ikke skal skrælles blot have fjernet kerner og stilk!
  2. Svits i olie alle de udskårne grøntsager i den valgte store gryde i et par minutter eller fem…
  3. Hæld vand i gryden, så det dækker lidt over halvdelen af grøntsagerne og lad det koge i 15-20 minutter – husk at røre i det  indimellem!
  4. Når grøntsagsternene er møre blendes suppen med en stavblender til en homogen masse, og tilpas konsistensen ved hjælp af fløden og måske lidt vand…
  5. Smag suppen til med citronsaften og krydderier – følg ikke mine angivelser i blinde, da de bare er på øjemål;-)

Serveres med hjemmelavede rugbrødschips og ristede græskarkerner<3

Smil til dig!
Laura // LMinside<3