julegavehaul
Et udsnit af årets gaver

Jeg havde ikke planlagt at lave dette indlæg, men blandt i søde følgere på Instagram var stemningen en helt anden – så må den ene udover undertegnet, som stemte mod et julegavehaul lige klikke væk fra dette indlæg.

Et julegavehaul er netop lige, hvad I skal til at læse her. Og traditionsglad, som jeg er, synes jeg, det ville være en skam allerede at bryde denne tradition med et årligt juegavehaul.

Jeg lavede nemlig også et i 2015 og 2016 – og ligesom de var opbygget forskelligt, vil dette også blive det. Jeg har ikke lyst til at gaverne skal være fokus, for det har de på ingen måde været for mig i år. 

Som jeg skrev i sidste indlæg, har gaverne aldrig betydet så lidt som i år. Da bilen på vej op til min familie brød sammen midt på Fyn, var jeg klar til at lade alle gaver blive og tage af sted med min rygsæk – for det er ikke dem, det handler om.

Til gengæld var det en fornøjelse at se, hvordan gaverne fra mig faldt i god jord, og hvordan idéerne bag dem varlige i skabet. Så måske klichéen har fat i noget, det bedste er at give gaver. Selvom jeg må indrømme, at det kun er tilfældet, når man er i god tid.


Julegavehaul 2017

Jeg trækker tiden ud, nu må vi hellere til det. Men husk nu at det ikke er gaverne, størrelsen på dem eller antallet af dem, der betyder noget. Årets tre bedste julegaver handlede nemlig ikke om det.

Årets 3 bedste julegaver:

  1. Tre skønne juledage med min fars familie – både de unge jævnaldrende, og heldigvis også min gamle farmor, farfar og farmors søster.
  2. En større bevidsthed om, hvad det er, som betyder noget – blandt andet nærværet og øvrige værdier nævnt her.
  3. Muligheden for at glæde og vise taknemmeligheden for min familie – både med personlige gaver, kram og opmærksomhed.

Men nu til de gaver, der interesserer jer, som klikker ind på dette indlæg – dem man kan tage fat og føle på, de der har kostet penge. Forresten er det kun nogle af gaverne, der er på billedet, de andre var på vej til Ærø.

Penge og en afsløring

De færreste går vel gennem julen uden penge eller gavekort – jeg gør i hvert fald ikke. I år fik jeg både et par gavekort men også almindelige penge indpakket i et udprintet kørekort. Jeg er nemlig ved at spare op til det kørekort, jeg begynder på til marts.

Køkkenting

Ligesom de forgangne år fik jeg igen mange køkkenting, blandt andet dybe tallerkener og frokosttallerkener til Grand Cru-samlingen.

Jeg var også så heldig at få en elkedel, eftersom jeg er blevet så træt af at have en på 8 dl. Jeg laver altid mindst en kande te af gangen, hvilket også resulterede i, jeg fik et par tekrus, en matchende skål, chai latte og naturligvis velduftende te.

I sidste års julegavehaul fornemmede I en overvægt af kageting. Selvom de ikke er en interesse, jeg så tit har tid eller tålmodighed til at dyrke, fik jeg i år den smarteste silikoneform, som der nok skal komme nogle opskrifter ud af.

Selvforkælelse

Alle gaver er på sin vis selvforkælelse, da man selv ville gå ud og købe de færreste af dem, men nogle er også med det til formål. Ved siden af teen fik jeg nogle lys, og fra en anden veninde fik jeg velduftende kvalitetsprodukter fra The Body Shop.
Måske vi til denne kategori kan tilføje en neglelak, et par stykker tøj og lidt andet godt.

En af de tre ting, jeg havde skrevet på min ønskeliste, var rent faktisk en yogamåtte. Så nu har jeg sådsn en, i tilfælde af jeg skulle forvilde mig ud i noget sportsligt i det nye år.

Alt godt fra havet under træet

Hvis man kan tale om selvforkælelse til intelligensen fik jeg også lidt, deriblandt en meget udfordrende rubiksterning på trods af dens 2×2 felter, en lille ærøsk decemberbog og en ganske særlig bog.

En ganske særlig bog en inspirerende veninde og kvinde udgiver den 20 januar, hvori hun fortæller om at rejse verden rundt som barn. Men faktisk kender jeg flere af historierne i forvejen, fra dengang hun fortalte os dem, når vi skulle sove.

Så Ærø er altså et tema i form af to bøger, og til det tema hører sig også det net, i ser på billedet. Er det ikke bare perfekt?

En sidste nævneværdig gave er den tripod, jeg af min storesøster fik til mit kamera, som forhåbentlig fører til flere og bedre billeder på Facebooksiden.

Det var vidst de hele med undtagelse af en lille keramikbøtte og en lille engel. Ja, man skulle ikke tro, det var muligt at være så forkælet, men til næste jul er jeg 18, så det betyder forhåbentligt færre gaver af den slags.


Men taknemmelig er jeg skam, meget taknemmelig. Tænk at min famile og veninder ved, hvad jeg mangler, når jeg ikke selv gør. Og selvom det ikke er alle gaver, der er plads til på mit kollegieværelse, er der plads til kærligheden bag dem alle her i mig.

Det var det for denne jul, jeg håber jeres har været ganske uforglemmelig – om I holder den eller ej. Er I ikke helt færdige med julen, kan I finde alle juleindlæg her.

Vi ses den 30. december, I har nemlig et par indlæg til gode endnu. I mellemtiden så smut ind og synes godt om LMinside på Facebook – det ville være så skønt at runde de 100 inden nytår.

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’