Indlægget i dag er en del af Bloggers By Hearts Julekalender, som I kan læse alle indlæggene af her. I går skrev Betina om jul i Shanghai, og i dag er turen så kommet til mig.

Jeg må indrømme, det er en udfordring at finde på et lidt julet indlæg. Jeg føler jeg har været de fleste igennem, som I kan se her.

Det er dog ikke fordi julestemningen fejler noget, som I måske kunne fornemme på dette snevejrsindlæg. Faktisk er det mange år siden, jeg har været i sådan et julehumør – så skal vi ikke snakke om det?

Selvom juleteen ved min side ikke længere damper, adventskransen er brændt ned, julemusikken slidt og chokoladekalenderen snart ikke har flere låger tilbage, fejler julestemningen intet.
Men hvor er den kommet fra, siden jeg i 2015 skrev det fuldstændigt modsatte her?

Jeg har ikke et endeligt svar, men det er der skønt med lidt afveksling. Alle i unge og voksne kender vel også til, hvordan julen ligesom falmer med alderen – som om lidt af den blev glemt tilbage i barndommen.

Men I år skal jeg for første gang i mange år holde jul som dengang. Mon ikke det er derfor, at barndommens juleglæde har fundet tilbage?

juleglaede

Som små holdte vi altid jul med min fars familie enten hos os eller hos min faster på Sjælland. Jeg husker kun få glimt af de jule, men jeg husker al glæden forbundet med dem.

Det var heller ikke selve det materialistiske i julen, der gjorde, jeg gik og glædede mig året rundt. Jeg glædede mig til at se familien, for som jeg skrev i dette indlæg om julen, handler den om nærvær.

Med alderen bliver julen der, hvor alle vender hjem til familien, barndomsbyen og traditionerne. Men allerede som lille er det familiens mødepunkt – et uundværligt et.

Når man bor så langt fra hinanden og ses så sjældent, betyder sådan et par fælles juledage alverden – naturligvis også mere end gaver, mad og alt det. Så jeg husker da også smerten de sidste år, hvor vi ikke har holdt jul med dem alle.

At være nærværende sammen med mine søstre, forældre og et par gange min elskede farfar er da også en skøn mulighed. Men hvor har jeg savnet resten af familien, og ikke mindst har jeg indset, hvordan gaver og traditioner ingen betydning har alene.

Men i år holder vi alle jul sammen på Sjælland med undtagelse af min storesøster, og jeg glæder mig. Jeg glæder mig til at se min familie og bare være i nuet ovenpå et hårdt halvår, der blandt andet bød på 2.G og sluttede af med AT4 i dag.

Til den taknemmelighed for min familie og muligheden for at se dem hører også en sørgmodighed. Sørgmodighed over at ikke alle er så heldige.

Hvor lyder jeg forkælet, fordi jeg er så heldig, overhovedet at kunne skrive disse ting. Det er en gave i det hele taget at have en familie, hvad end jeg holder jul med nogen, alle eller ingen af dem.

Så jeg vil gerne slutte af med at ønske jer alle en rigtig glædelig jul. Fra hjertet glædelig jul, til alle jer der af forskellige grunde, ikke glæder jer denne jul.

Til alle jer, hvor december er en smertefuld kamp – og juleaften en endnu større. I, som føler, kæmper alene, og vidner om at december ikke er alle hjerters fest. I fortjener også en glædelig tid og alt det bedste.

Så rigtig glædelig jul til alle, juleelskere og -hadere, unge og gamle, glade og ødelagte. Må I få en god jul.

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

PS: Husk at læse julekalenderes indlæg hos Belinda på webmor.dk, når hun i morgen pynter sit juletræ.

Facebook Instagram Bloglovin’