I anledningen af at jeg har usandsynligt travlt i disse uger, kniber det lidt med også at nå bloggen – heldigvis kan man baguddatere, så I ikke mærker så meget til det;-) Som I kunne læse om i sidste indlæg fylder skolen meget i mine tanker lige nu, men på den anden side fylder den mindre end nogensinde, og jeg har mere fritid, end jeg har haft de sidste mange år – jeg spiller klaver, strikker, skriver, fester, kokkererer og alt muligt andet, og det resulterer så i et øget antal opskrifter herinde… I dag har jeg endnu en opskrift til jer, og endnu en gang har jeg fundet en, hvor ingredienslisten er et eksempel, da man kan bruge lige nøjagtig, hvad man har af rester i køleskabet – så her for I lige en opskrift, I kan bruge til at tømme køleskabet, spare penge og minimere jeres madspild;-)

Kartoffel-broccoligratin

Ingredienser til et stort ovnfast fad & cirka 5-6 personer:

  • 1-1,5 kg kartofler
  • 1 lille broccoli
  • 400 gram skinkestrimler eller -tern
  • Salt
  • Peber
  • 4 dl fløde
  • 3 dl mælk
  • Cirka 100 gram revet ost 
  • Fedtstof

1. Skræl & skyl kartoflerne, og skær dem derefter i 2-4mm tykke skiver – størrelsen er ikke så vigtig, men det er vigtigt at de alle er nogenlunde lige tykke! Broccolien kan passende skæres ud i meget små buketter, når nu skærebrættet er fremme;-)

Et halvspist resultat;-)

2. Halvdelen af kartoffelskiverne lægges taglagt, som det ses på billedet, så de dækker hele bunden af et smurt ovnfast fad… Derefter krydres de med en del salt & peber, og broccolien & skinken bliver fordelt i et lag ovenpå<3 Til slut lægger I igen et lag kartofler på og krydrer igen!

3. Den opvarmede mælk & fløde, som I allerede har varmet op, mens i udførte ovenstående trin, hældes over hele herligheden – og lige for at toppe det hele af fordeler i osten ud over det hele;-) Nu skal det hele bare i ovnen ved 175° almindelig ovn i 45 minutter med sølvpapir, alufolie, staniol, eller hvad I nu kaldet det, over… Efter de 45 minutter fjerner i sølvpapiret og sætter den ind igen i en halv times tid – og så er den klar<3

Som I nok kan regne ud, er det en god ret lige at få smidt nogle rester i, og det behøver overhovedet ikke at være broccoli og skinke man bruger – egentlig er det jo lidt opgraderede flødekartofler;-) Herhjemme syntes vi at broccoli & skinke var et lidt specielt match, så næste gang tænker jeg måske at prøve med blomkål og kylling…

Jeg synes helt klart, I skal teste opskriften en dag, hvor budgettet ikke lige rækker – og husk så at der skal tages et billede, som I kan lægge op på Instagram med hashtagget #LMikøkkenet<3 Jeg vender snart tilbage med flere opskrifter og inden da, kan I læse om havd der foregår for tiden, bare husk at følge bloggen på Facebook eller Bloglovin’, da jeg desværre ikke kan bruge Instagram for tiden!

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’