laeseferie

Stille og roligt fart på

Der har været stille på alle LMinside’s platforme, siden jeg udgav de nyeste boganmeldelser. Kort inden dem udgav jeg Den Store Eksamensguide, og det netop grunden til den seneste tids stilhed – eksamener og læserferie.

Jeg havde mit sidste modul i 2.G den 1. juni, og jeg ville egentlig have tiden derefter uge for uge. Men tiden iler, to uger er allerede gået, så i stedet for nøjes jeg i dag med en lille læseferiestatus. For hvordan står det til med det hele? Hvad laver jeg?

Jo det går såmænd meget godt, stille og roligt eller rettere sagt med 120 km/t. Der er fart på, synes jeg, men alligevel nyde rjeg roen. Som jeg skrev i eksamensguiden er læseferien, modsat formentlig alle andre unge, min yndlingstid på året.

Læs også: Eksamensråd #3: Læseferien…

Jeg kan godt lide selv at må strukturere min tid, min læring og mit liv. Der er flere gøremål end i de rigtige ferier, så jeg slipper for rastløsheden, men samtidig kan jeg placere gøremålene på en mere optimal måde.

Jeg kan få lov til at fordybe mig i et område og fag af gangen – for jeg tager i allerbogstaveligste forstand prøverne en ad gangen.   Og dem er der nok af.

Årets eksamen og årsprøver

I skrivende stund har jeg været oppe til fire prøver. For under to døgn siden, var det tal to. Så jeg beklager på forhånd, hvis dette indlæg er lidt usammenhængende – det er jeg også selv. På onsdag skal jeg dog lige havde den sidste prøve roverstået i mundtlig engelsk.

Læseferien startede ud med årsprøver i skriftlig dansk og skriftlig engelsk lige efter hinanden. I forgårs var jeg så til min eneste rigtige eksamen i år, hvor jeg havde trukket mundtlig religion.

Den gik ganske fint – jeg glemmer i hvert fald ikke indholdet fra det fag lige foreløbig. Halvandet døgn efter, hvilket vil sige i morges, var jeg så til årsprøve i AT-5 med samme resultat.

Til jer der endnu ikke har gennemskuet AT, som står for almen studieforberedelse, kan jeg desværre ikke forklare det. De færreste forstår det, men jeg tror jeg knækkede koden – kort sagt går den mundtlige eksamen ud på at snakke om metoderne og fremgangsmåden, man har arbejdet med i en synopse tidligere på året.

laeseferie

Forberedelse – det virker jo

Koden knækkede jeg i går aftes, hvor jeg gik i gang med forberedelsen. I år vil jeg nemlig forsøge at forberede til alle prøverne – har i læst mine tips til læseferien fra 2016, vil I vide, jeg altid satte dagen inden prøven af til det.

Det med forberedelse gjorde ikke rigtig noget ud af sidste år, men jeg prøver i år. Ikke fordi, at det ændrer resultatet, men det ændrer oplevelsen. Når man ved, at man kan det, man skal kunne, er det langt nemmere at spille selvsikker – men alle sådanne råd finder i her.

Men den vigtigste effekt af min forberedelse har været, at jeg rent faktisk føler, jeg fortjener mine karakterer. Mine karakterer virker mere velfortjente, når nu jeg har lagt cirka samme kræfter i som mine klassekammerater – og dermed er skammen en smule mindre.

Et par bonusprøver

En prøve, hvor jeg dog ikke lige kan læse op eller “fake it ’till you make it”, er den køreprøve, der oprindeligt var planlagt i går. Den var vi nødt til at rykke, for der skal altså lige lidt mere forberedelse til.

Hele situationen med teori- og køreprøve viser egentlig ret godt min pointe fra 12-talstabuet. Teoriprøven består jeg med nul fejl, men når det kommer til den praktiske del, er jeg mildest talt meget udfordret.

Sådan har vi alle stærke og svage sider – men med øvelse kan vi styrke de svage og alligevel lykkes. Det er der ingen skam i – hverken i at få 02 til en eksamen eller i at dumpe en køreprøve.

laeseferie

læseFERIEN

Første weekend
Men det hele skal ikke handle om prøver og eksamener, for det har de sidste uger ikke – tværtimod. Så snart læseferien tillod mig det, rejste jeg til Ærø for endelig at komme ud og nyde det rekordfine sommervejr.

Hele den første weekend var jeg altså på Ærø og sejle, bade, spille tennis, gå tur og alle de andre ting, det var for længe siden, jeg havde gjort med mine forældre.

Mandag og tirsdag
Tilbage i Svendborg kan jeg ikke helt huske, hvad jeg lavede fra mandag til danskprøven onsdag. Men mine minder på LMinside’s Snapchat fortæller mig, at jeg delte Christina Holm Svarers gæsteindlæg, var ude at ordne nogle ting samt nede ved vandet og læse op – eller nærmere læse bøger om alt muligt andet.

Onsdag og torsdag
Den 6. juni var jeg så til prøve i skriftlig dansk, men det er der ikke rigtig noget spændende ved. Til gengæld var aftenen super hyggelig, hvor min lille madklub var nede på havnen og spise pizza i solskinsvejret.

Om natten blev det dog kun til halvanden times søvn, som i så på LMoutside’s Instagram. Jeg kom dog næsten uproblematisk gennem de fem timers engelskprøve – køretimen var en lidt anden sag.

Anden weekend
Rejste jeg igen til Ærø, da jeg havde fået overstået en psykologsamtale og lidt religionsnoter i Svendborg. Min tvillingesøster var nemlig på øen, og hun er også årsagen til, at jeg allerede igen i morgen stiger ombord på færgen.

Je nåede heller ikke at se hende så meget sidste weekend, eftersom hele lørdagen blev brugt med den føromtalte vennegruppe – dem I måske husker fra dette indlæg.

Denne uge
Ja, der blev jo ikke læst så meget i weekenden, så mandagen brugte jeg i en meget intens religionsbobbel. Jeg er faktisk først kommet helt ud af den i går, men nu virker prøven tirsdag eftermiddag også allerede meget fjern. Heldigvis fik jeg en skøn gåtur med en veninde om aften.

Min undskyldning for at komme så sent i gang med AT-forberedelsen tirsdag, var så at jeg kun lige havde overstået religion – og så lå der også lige en køretime. Men om aften fik jeg lige knækket koden og lavet nogle stikord, så bare rolig, jeg overlevede AT-prøven i morges.

Det har jeg så fejret med en veninde og en gåtur i byen hele eftermiddagen. Så jeg håber, at dagens indlæg har vist jer, at man både kan få tid til venner, familie og prøver her i læserferien. Det er en balancegang.

Jeg håber, I lykkes med at balancere det hele – hvad end jeres hverdag byder på for tiden. Nyd den, og har I overskud, må I rigtig gerne lade mig vide, hvilke indlæg I kunne tænke jer flere af hen over sommeren.

Your future is created by what you do today – not tomorrow!

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’