Hvor fører vejen hen?

TIDEN FLYVER

Her de sidste par dage har solen skinnet ned på os øboere, og foråret er så sandelig på vej, hvilket vækker en masse tanker. Tiden går så stærkt. Nu er det snart forår, og inden de korte dage begynder igen, er jeg flyttet hjemmefra.

Det er fuldstændig vildt at tænke på og slet ikke til at forstå, at der kun er under et halvt år tilbage. De sidste tre år er fløjet afsted, og inden vi når at se os om, er sommeren slut.

De sidste dage er jeg blevet vækket af solens stråler, og det er så underligt at tænke på, at de meget snart vil vække mig i en helt anden seng – og i et andet hjem.

I sidste indlæg om min fremtid fortalte jeg om mine planer for ungdomsuddannelse. Det vil være en god ide at læse, så I forstår, hvorfor jeg skal flytte til sommer. Kort sagt skal jeg starte på gymnasium, og eftersom man ikke kan tage en almindelig STX på Ærø, og jeg har forelsket mig i et andet gymnasium, forlader jeg alt jeg kender for en stund.

Det er med mange blandede følelser, men ikke mindst en kæmpe følelse af glæde, nysgerrighed og eventyrlyst, at jeg flytter hjemmefra. Det er noget jeg har set frem til og glædet mig til hele mit liv, og nu er det endelig nu – altså nu til sommer.

DEN SIDSTE TID

Ifølge mig er tiden gået alt for langsomt, og jeg har i flere år bare gerne villet afsted, men nu kan jeg da godt se, at jeg får rigeligt at se til de næste par måneder.

Det er jo vigtigt, også at nyde den sidste tid herhjemme, i klassen og i Ærøs smukke natur, da det er nogle af de ting, jeg kommer til at savne allermest. Det er bare med at nyde alle de små ting, inden jeg begynder at modtage tonsvis af lektier, selv at skulle stå for madlavningen hver dag, og hvad der ellers følger med.

Der er så mange følelser og tanker forbundet med at flytte hjemmefra og starte på gymnasium, så det er noget I kommer til at høre meget mere om fra nu af og resten af bloggens levetid.  Men jeg vil i dette indlæg prøve at holde det lidt kortfattet og faktuelt, så I ikke bliver helt rundforvirret.

It’s a big world out there – go explore!

AT FLYTTE SOM 15-ÅRIG

Fordi jeg skal starte på gymnasium til sommer er jeg nødsaget til at flytte – eller jeg har valgt at gøre det. Jeg er faktisk kun 15 år, de første par uger, så det er i manges øjne helt vildt tidligt. Men jeg har jo altid vidst, at det ville blive sådan.

Jeg bliver dog hele 16 år på den tredje skoledag, så det er sådan lidt specielt – især at skulle fejre fødselsdag uden min tvillingesøster. I det hele taget bliver det underligt ikke at skulle være sammen med hende og resten af min familie hele tiden, men det bliver skønt, og jeg ser meget frem til at bo alene.

Der følger selvfølgelig en masse praktiske ting med at bo alene, og det kræver en vis selvdisciplin og ansvarlighed, men som jeg var inde på i dette indlæg, har jeg rigeligt af det. Selvom det i mange fastlænderes øjne er tidligt at flytte hjemmefra som 15- eller 16-årig, skal man huske på, at vi ærøboere er vokset op med det, og har forventet det hele livet.

Hele mit liv er afgangseleverne flyttet til fastlandet, når prøverne var overstået. Jeg kan for eksempel ikke huske at min storesøster nogensinde har boet hjemme, eftersom hun flyttede, da jeg var fire.

DET NORMALE

Jeg har vidst hele min skolegang, at jeg ville flytte efter folkeskolen, og derfor er jeg jo mindst lige så forberedt som de 20-årige, der flytter hjemmefra. Jeg synes jo, det er ekstremt mærkværdigt, at nogle bor hjemme indtil de er 18-10 år. Det kan jeg overhovedet ikke forestille mig.

Igen er det jo en vanesag, og det falder mig og mange andre naturligt at flytte nu, så det er sådan, det bliver. Men selvfølgelig bliver det meget specielt, at størstedelen af ens klassekammerater stadig bor hjemme og slet ikke tænker på eller laver de samme ting, som jeg kommer til.

Men selvom det er en stor mundfuld at skulle starte et liv op blandt fremmede mennesker i en fremmed by, bliver det vildt fedt, og jeg glæder mig helt ubeskriveligt. Men lige for sjovs skyld, vil det være sjovt, hvis I vil skrive, hvornår I flyttede hjemmefra, eller hvornår I regner med at gøre det.

Det er et stort skridt i alle unges liv, så det er noget, som vil fylde en del her på bloggen – og så håber jeg I kan finde noget inspiration blandt flytteindlægene. Husk at smut forbi de andre indlæg med Lidt om fremtiden, så I kan læse mere om mine fremtidsplaner.

Nu må I alle have en fantastisk weekend og huske at nyde solen og hvert lille øjeblik.

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’