Et øjebliks tro

“Jeg begynder at kunne mærke, hvor jeg skal hen. Jeg ved endnu ikke, hvilken vej jeg skal gå, men jeg mærker noget rive i mig. En mavefornemmelse, der tigger mig om at lytte til og følge den. 

Det er ikke destinationen det handler om, men vejen dertil. Men nogle små pirkende fornemmelser i mig, siger mig, hvornår jeg er på vej mod noget af det rigtige. 

Jeg ved ikke, hvor jeg ender, og jeg ved ikke, hvordan jeg kommer dertil, men det er helt okay. Jeg stoler på, jeg finder den rigtige vej – der findes slet ingen forkert.

Lige meget hvilken vej jeg går, eller om jeg vælger at kravle eller løbe hen ad den i stedet for, ved jeg, det nok skal gå. At det er rigtigt.

Jeg vælger at tro på, at jeg er, vil være og ender lige præcis der, hvor jeg skal være. Og med den tro er der heller ikke andre muligheder.

Jeg lader troen på og tilliden til mig selv, skæbnen og livet bære mig videre, for med de ting skal det hele nok gå.”

Frygten

Sådan skrev jeg i en note for snart et års tid siden, og i den tid har jeg flere gange startet på dette indlæg. Og hvad er så dette indlæg? Jo, ser I, det er et indlæg om at turde tro på, at livet nok skal lykkedes på en eller anden måde – selv hvis det ikke bliver efter politikkernes fremdriftsreform.

Det vil være meget i tråd med indlægget Min mening: Frygten for livets omveje, så klik jer gerne derind bagefter. Der beskrev jeg følelsen, som alle danske unge vidst kan genkende.

Læs også: Min mening – Frygten for livets omveje

Frygten for ikke at nå at blive klar til at vælge uddannelse og ikke mindst for at vælge den forkerte. Med andre ord frygten for livets omveje.

En frygt der bygges op gennem hele barn- og ungdommen, når der snakkes uddannelse på Christiansborg, på skolerne og i de danske hjem.

Det mønster får vi forhåbentligt snart brudt, men ikke desto mindre er vi stadig en generation, som skal manøvre i livet med denne allestedsværende frygt.

Risiko for fiasko

Ærligt talt har jeg ikke et magisk trick eller banebrydende råd. Egentlig tror jeg ikke, vi kan gøre så meget andet end at prøve at have tillid til livet – og ikke mindst forsøge at ignorere frygten.

For der er en ting, jeg ved: Man kan ikke mærke, hvad der er rigtigt for én, hvis frygten for at mærke og vælge forkert fylder det hele. Men det er måske ikke kun den frygt, der spiller ind.

Læs også: Find jeres passion

For mit eget vedkommende har det også været en udfordring for at anderkende og dele hvilken uddannelse og levevej, jeg drømmer om. For hvad nu, hvis det ikke lykkes? Hvad nu, hvis jeg valgte forkert? Hvad nu, hvis jeg fejler?

Det må være de risici, der har snydt mig til ikke selv at anderkende min passion. Men hvornår er et forkert uddannelsesvalg blevet til en personlig fiasko? Man har jo stadig lært og oplevet en masse, man ikke havde ellers.

Se også: En kort video om passion og frygt

Det er lidt trist at se rundt på min generation, og se en masse facader, der prøver at skjule frygten for netop det – at fejle. Men jeg tror slet ikke, vi kan fejle på det her område. Til gengæld er det rigtigt nok, at der altid er en chance for ikke at blive optaget, at dumpe og så videre.

Sådan er det med alle tilvalg her i livet – der følger en risiko med. Hver gang vi vælger glæde til, følger risikoen for sorg og for glædens ophør med – men glæden i øjeblikket har jo stadig eksisteret og forbliver uændret.

Mit fyrtårn

Så jeg valgte, som I kan se i noten øverst, at gå all in. At lade fornemmelsen af, hvor jeg skal hen og hvordan, vise mig vej – og den er kun blevet stærkere siden.

Jeg kan mærke så kraftigt, hvornår jeg laver noget meningsfuldt og rigtigt – og hvornår jeg ikke gør. Det er så sandelig en gave at kunne så tidligt, og jeg skal nok komme mere konkret ind på det senere.

Er I nysgerrige, kan I allerede nu læse hos fabelmor.dk, hvad min passion er. Men jeg skal vænne mig af med de alt for lange indlæg, så i dag nøjes vi med det abstrakte plan – vi startede trods alt også ud på et lille digt som i alle disse indlæg.

Måske handler det blot om at finde en måde at være i verden på!

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’