Hej og velkommen til endnu et søndagsindlæg – det har været en travl uge. Blandt andet har jeg siden sidste indlæg skulle skrive det første essay  i min gymnasietid, og det er faktisk dagens udgangspunkt.

Vi skulle skrive om kvindesyn gennem tiderne, jeg fik dog drejet det til at handle mere om ligestilling. I dag vil jeg så dele et af emnerne, jeg var inde over med jer.

Jeg har tidligere skrevet lidt om girlpower i forbindelse med kvindernes kampdag 2016, men i dag vil jeg netop fortælle, hvorfor at ligestilling ikke kun handler om kvinderne.

Der er meget snak om, hvordan det bliver antaget, at mænd er stærkere end kvinder. Der er ganske vidst en unægtelig genetisk forskel på mande- og kvindekroppen, men der er stadig noget i den ovenstående påstand, der ikke stemmer.

Alle ved da, at ikke alle mænd er stærkere end alle kvinder. Hvordan kan vi overhovedet affinde os med en så sterotyp påstand? Findes der ikke mange kvinder, der er stærkere end mænd? Jo, det gør der da.

Ligegyldig køn må der jo nødvendigvis være nogle, der er stærkere end én, men der er også nogle, der er svagere. Der er mange piger og drenge, der er stærkere end mig. Men der er da også både piger og drenge, jeg er stærkere end.

Sådan er det jo for os alle, så hvorfor går vi ud fra, at alle piger er svagere end alle drenge? Hvorfor er der forskel på reglerne i sport alt efter, om det er blandt mænd eller kvinder?

Hvorfor talte alle pigemål som to i fodbold, når man var lille, selvom nogle af pigerne var bedre end nogle af drengene? Måske vi skulle stoppe med at fokusere så meget på køn og i stedet for fokusere på det enkelte individ.

Vi lever under vilkår afgjort af vores køns gennemsnit!

Der er så mange generaliserende forventninger til en på baggrund af ens køn, og der er så meget debat om, at det er forkert, at forvente kvinderne står i køkkenet og ikke spiller fodbold. Men hvad med den anden vej?

For eksempel på et punkt som fritidsaktiviteter er vi kvinder efterhånden mere ligestillede end mændene. I dagens Danmark er det meget nemmere at være en fodboldpige end en dreng, der syr, laver mad eller noget i den stil. Hvor er drengene henne i denne debat om ligestilling?

Er det ikke lige så fordomsfuldt og forkert at antage, at man som dreng skal være stærk, som at forvente piger er svage? Det kan da umuligt være sjovt for de drenge, der er spinkle, at samfundet forventer, de er stærkere end alle piger.

At kæmpe for ligestilling er jo nærmest moderne i disse tider, og kvinder skal da også bare have samme rettigheder som mænd. Kvinder skal også have ret til arbejdsmarkedet, men skal mændende så ikke også have samme ret til at være hjemmegående?

Bare tænk på en anden kønsdiskriminerende tradition – at det er drengen der betaler for maden, eller hvad det nu er, på dates. Det er da virkelig uretfærdigt for dem, men det har mange feminister trods deres kamp for ligestilling stadig en forventning om, de gør.

Det er faktisk en kæmpe misforståelse at tro, de ægte feminister kæmper for kvindernes rettigheder – de kæmper for ligestilling! Det vil ikke sige, at kvinder skal have samme rettigheder som mænd, eller at mænd skal have de samme som kvinder.

Det vil sige at alle skal have samme rettigheder uanset køn. Så lad os i hele denne kønsdebat lige prøve at have øje for, at det er målet.

Det handler ikke om kvinderne, det handler ikke om mændene  – det handler om menneskene!

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’