Den 2. januar 2019 udkom bogen LUFTBOBLER, som er en samling af 77 digte, jeg nedskrev i perioden fra efteråret 2017 og et år frem. Digtene er en del af min historie, men sammen de danner de en universel historie om livets op- og nedture, som de fleste af jer vil genkende.

“Luftbobler er en digtsamling, der skildrer en rejse ind i depressionens mørke og ned i angstens dyb. Det er en fortælling om at leve med angstens konstante ønske om at slå en ihjel og om hver dag at skulle vælge livet til igen og igen.

Digtene tager dig med ind, hvor livet gør allermest ondt. Så ondt at alternativet frister. Men de lader dig også blive båret med op til overfladen igen, hvor refleksionen af solens klare stråler får en til at glemme, hvor meget smerte, der gemte sig under spejlbilledet.”

Bag om bogen: 

Et par dage efter udgivelsen fortalte jeg om formålet med LUFTBOBLER, historien bag bogen og titlen – hvilket I kan se og høre i klippet ovenfor.

Derudover har jeg selv delt intentionen med bogen i indlægget her: Et stort spørgsmål og en stor nyhed 21/11 2018.

Baggrunden for bogen

Digtene udspringer naturligvis af mit eget liv, men alle de dystre er primært blot et udtryk for fortvivelse og smerte i forbindelse med andre begivenheder – alle dem, I faste læsere møde i kategorien Bag Facaden. Særligt de om min vinterdepression og angst.

Mørke nætter og korte dage 6/1 2016 – det første indlæg, hvor vinterens udfordringer titter frem.

12-talstabuet 17/11 2016 – som formodentlig bærer en stor del af ansvaret for min udvikling af angst.

Dårlige decemberdage 17/12 2016 – de mørke vintre fortsætter, og det var faktisk denne vinter, jeg begyndte i behandling, selvom det først blev offentliggjort år senere.

Jeg fortalte jer kun den halve sandhed 24/11 2017 – var optakten til resten af sandheden.

Dårlige dage og D-vitamin 18/1 2018 – var den første del af sandheden, som omhandlede min D-vitaminmangel og dens konsekvenser.

Depressionen er der 15/4 2018 – fortalte jeg for første gang om alle de depressive symptomer og perioder, jeg havde bevæget mig uden om i tidligere indlæg.

Hvordan er det nu, man går? Når depressionen tager over 19/5 2018 –  uddyber, hvordan ens hverdag og livsduelighed bliver påvirket under sådanne perioder.

Angst er at drunke uden at dø 31/10 2018 – blev indlægget, hvor jeg for første gang fortalte om min angst, som var årsagen til al den ovenstående dårligdom, men som i dag har ført til denne digtsamling.

As a writer you try to listen to what others aren’t saying…
And write about that silence.

Jeg håber, I vil finde både liv og luft i mine bobler!
Laura Mikkelsen // LMinside.dk