Sommeren lakker mod enden, og om et par dage passer kalenderen med vejret udenfor. Det har regnet hele dagen, men det er måske ikke så underligt igen efter denne lange tørre sommer. En sommer, der har været god på utroligt mange punkter, men hvor jeg også mistede mig selv.

Heldigvis er jeg i takt med, jeg vendte tilbage til hverdagen, også kommet nærmere mig selv igen. Med så meget succes, at jeg efter sidste indlæg bare havde lyst til at skrive et helt indlæg om, hvor godt det gik – men det er jo ikke specielt konstruktivt.

I stedet for vil jeg i dag dele med jer, hvordan jeg har fundet tilbage til hverdagen og mig selv. Vi kommer uundgåeligt også rundt om de ting, jeg er så begejstret for i min hverdag lige nu.

Først og fremmest bliver dette et eksempel på, hvordan I kan bruge metoden månedens ord, som jeg efterhånden har nævnt mange gang herinde. Og bare rolig, jeg er opmærksom på, at månedens ord fra april, juni og juli stadig mangler – de skal nok komme.

Hele dette indlæg er dig tildelt ordet for august. Netop fordi det nok er den største grund til, jeg er så glad for, hvor jeg er lige nu. Jeg skulle finde et ord, der både kunne give mening i de første uger af august, hvor jeg havde sommerferie, men som også passede til skolestarten.

Læs også: Jeg fyldte 18, flyttede tilbage til hverdagen og startede i 3.G

Det skulle altså både være et ord, der opfordrede mig til at nyde og udnytte feriedagene, og til at opbygge en sund hverdag med gode vaner, som var rigtige for mig. Oven i hatten skulle ordet også kunne hjælpe mig med at finde tilbage til mig selv – forudsætningen for begge de andre punkter. Ordet blev:

BEVIDST

Mit fokus hele måneden har altså været på min bevidsthed. Ironisk, som det lyder, har jeg øvet mig i at være bevidst om min bevidsthed – og det skal forstås i mere end én forstand.

1. Bevidst om mit indre

Først og fremmest skulle jeg igen blive bevidst om, hvad der skete i mig – for jeg kunne jo se i dette indlæg, at der var et eller andet galt. Det vidste sig pudsigt nok, at problemet netop var, at jeg var uopmærksom på mit indre, mine tanker og følelser – som jeg både ignorerede, overså og undertrykte.

Hvordan fandt jeg så ud af det? Det gjorde jeg kun, fordi jeg fulgte denne guide slavisk og sørgede for at opstille en praksis, altså opgave. For som jeg netop har læst i Paulo Coelhos “Alkymisten”:

“Der er kun én måde at lære på,” svarede Alkymisten. “Det er gennem handling.”

Vi kan ikke finde en værdi og så forvente, at vores liv med et bliver meningsfuldt. Men vi kan lade det være en rettesnor for vores handlinger og dermed en vejviser mod det meningsfulde liv.

Læs også: Sådan bliver du lykkelig

Således skulle jeg i denne måned, med det formål at blive bevidst om mine følelser og tanker, skrive lidt i en notesbog hver dag. Ikke med andet formål end at skrive, ikke noget, der skulle deles eller udgives, blot tankestrømme for tankestrømmenes skyld.

2. Bevidst om mit tidsforbrug

Den første del handlede altså om at blive bevidst om mine tanker og følelser, den næste handlede om min ydre adfærd. Jeg har altså også øvet mig i at blive mere bevidst om, hvad det egentlig er, jeg går og foretager mig.

Særligt i sådan en sommerferie kan vi nå at spilde ekstremt mange timer – ja faktisk hele dage. Derfor prøvede jeg så vidt muligt at lægge mærke til, hvad jeg rent faktisk brugte min tid på – og det gør jeg stadig.

Læs også: Derfor handler det hele om prioritering

Hvor lang tid ser I fjernsyn om dagen, er på Facebook, laver overspringshandlinger? Er I, som folk er flest, vil jeres var være for lang tid. Og det skal ikke forstås, som om, at vi ikke må se fjernsyn elelr spilde vores tid. Det er bare vigtigt, vi er bevidste om det.

Time you enjoy wating is not wasted time!

Det er helt essentielt, at vi er bevidste om, hvad vi bruger vores tid på. Nogle gange har vi brug for bare at slappe af, og det er helt fint – det kender vi alle. Men nogle gange bliver det en undskyldning og en tidsrøver fra noget vigtigere.

Derfor har min anden opgave denne måned været at lave nogle klare rutiner for min hverdag og i det hele taget sørge for, at jeg ikke spilder tid. Der er meget at se til her i 3.G, så jeg er nødt til at være knivskarp, når det kommer til prioritering.

Læs også: 9 citater om prioritering

Men sikke en fed følelse, det er, ikke at spilde sin tid. Jeg er i gang fra jeg står op til lidt efter, jeg burde være gået i seng – men til gengæld er det fantastisk at gå i seng oven på en meningsfuld dag. Og nej, jeg når ikke alt det, jeg skal, og slet ikke alt det, jeg har lyst til – men jeg når det, jeg kan.

3. Bevidsthed om mine valg

Sidste del af månedens ord hænger meget sammen med ovenstående og har også til formål at opbygge en produktiv hverdag med gode vaner. Bevidstheden om prioritering er nemlig lig med at være bevidst om, at hver gang vi vælger en ting til, vælger vi noget andet fra.

Når først vi lægger mærke til, hvad vi bruge vores tid på, vil vi også opdage, at det altid er et valg, at vi altid har et valg, og at vi hele tiden træffer små beslutninger. Første skridt til forandring er at observere. Andet skridt er at forstå.

Jeg har hele måneden prøvet at forstå, hvad der har ligget bag de valgmuligheder, jeg har stået over for. Vi har en tendens til at være lidt kortsigtede, så nogle gange overser vi betydningen af vores valg på lang sigt.

Læs også: Way of Life: nøglen til at bryde de dårlige vaner og starte nogle bedre

Her er alle de dårlige vaner jo de klassiske eksempler. Vælger vi i nuet om og om igen Netflix over en aflevering, vil vi pludselig sidde med den i sidste øjeblik. Vælger vi flødebollen over løbeturen, cigaretter over huslejen og så videre, går tingene kun en vej.

Igen er det helt i orden at prioritere sådan – så længe det er et bevidst valg i overensstemmelse med vores værdier. Min pointe er bare, at vi ikke kommer nærmere et liv i overensstemmelse med vores værdier, hvis vi bliver ved med at nedprioritere dem.

Når månedens ord fra januar, ro, for eksempel er min værdi, duer det ikke, hvis jeg bliver ved med at takke ja til alle aftaler og leve et fortravlet liv.

Læs også: Månedens ord 2018 januar og februar

Et andet eksempel er, at når det er vigtigt for mig at skrive gode indlæg til jer her på bloggen, er det ikke optimalt at skrive dem i midnatstimerne efter en travl uge. Men hvorom alt er, er det nøjagtigt det, jeg gør. Og det går nok, så længe jeg er bevidst om det.

Bevidsthed er det første skridt til forandring, et bevidst valg er det næste. Nu er jeg efterhånden for træt til at formulere det skarpere uden at gentage mig selv, så lad mig takke af nu.

Tak for at læse med, og lad mig så høre: Hvad er jere ord for september? Måske har I, som undertegnede, ikke et endnu, men jeg kan kun anbefale det – se blot en forandring i dagens skriv. Er I interesserede, kan I finde guiden lige her.

At være bevidst om livets ubevidsthed er den ældste pligt for vores menneskelige intelligens!

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’