Måske har I ikke lige hørt om mit lettere komiske men sande navn for ask, der ses i overskriften. Men navnet ASK.fm kan umuligt været gået forbi nogens næser, da mediet var skyld i en enorm debat sidste år.

Debatten har lagt sig lidt, og jeg fornemmer, at tonen derinde er blevet lidt blidere, eftersom de folk, der stadig bruger det, forhåbentlig har lært at bruge det ordentligt.

Ikke desto mindre vil jeg også lige nå at få et ord indført, eftersom det selvfølgelig er noget, som en reflekterende, dog udenforstående, en som mig, har funderet alt for meget over.

Lad mig lige lægge ud med at sige, at jeg aldrig har haft en bruger derinde, eller på nogen måde opfordret folk til at bruge det. Men jeg har faktisk virkelig overvejet at lave en bruger, selvom jeg er så meget mod det – det kan du læse mere om længere nede.

Når internettet bliver et våben

Internetmobning, eller cyberbullying som det også kaldes, er blevet udbredt med lynets hast, siden en eller anden modbydelig unge opdagede, hvor smart og nemt det er at mobbe over nettet. Jeg er ærligt talt i tvivl om, om mobberne overhovedet ved, hvor ondt det gør – bare se på den video jeg delte i sidste indlæg.

I mit hoved er psykisk mobning værre end fysisk, og det er ligemeget, om det foregår over nettet, i virkeligheden, eller helt diskret. Psykisk vold påvirker mindst lige så meget.

Dog vil jeg vove at psykisk mobning over nettet, i de fleste tilfælde er værre, end hvis mobningen fandt sted ansigt til ansigt. Folk kan på medier som ASK gemme sig bag en skærm, ligesom haters på alle andre medier gør, og det forstærker virkelig det grove sprog.

Det er decideret farligt at give folk muligheden for at tale, uden at de behøver at tage ansvar for det. Det bringer det værste frem i visse personer. Det er jo ikke for sjov, at der findes så mange ordsprog om at tænke, før man taler

Sticks and stones may break my bones, but only words can break my soul.

Hvor er det bare nogle forfærdelige ting, at folk kan finde på at skrive – man får det helt dårligt bare af at læse det.

Her på skolen har der været de helt almindelige sager, men også nogle mere alvorlige, hvor en anonym opfordrer til selvmord, påstår at folk lider af spiseforstyrrelse eller bare kører psykisk på en over en lang periode.

Jeg skal lige love for, at folk kan skrive helt uden filter og uden at tænke på konsekvenserne – for at man skriver det anonymt, gør det kun værre for modtageren.

Det værste er jo, at det ligeså godt kunne være ens bedste veninde eller nogle af ens allerbedste venner. Folk der modtager grimme beskeder tvivler på alle og det skaber en mistro og usikkerhed, da de ikke har en jordisk chance for at vide, hvem der har skrevet beskederne.

Jeg har i bloggens korte levetid oplevet en enkelt gang, at en valgte at bruge spørgeskemaet til at prøve at ramme mig, og i starten tænkte jeg da også lige: “Hvad sker der her?” Indtil jeg så optagelsen og de andre svar – som var lidt afslørende.

Personen var gået direkte ind på siden uden at læse noget, for så at svine bloggen og mig til, så nu sidder jeg bare og griner af det. Det var jo helt useriøs hate, og det fører videre til næste emne.

Som jeg gemmer til en anden dag, da jeg vil prøve at korte mine indlæg lidt ned. Næste gang kan I så læse lidt om det gode ved ASK.fm’s koncept, det at tænke sig om, og så om hvorfor jeg har overvejet at oprette ASK, og hvorfor jeg ikke har gjort det. (Opdatering: Aldrig udkommet)

For at være sikker på at få læst den del, så kan I følge bloggen på Facebooksiden, på Bloglovin’ eller på Instagram.

Husk så for Guds skyld kun at skrive og sige ting, I kan stå inden for, og som I vil tage ansvar for.

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’