Jeg ved godt at internettet er ved at koge over i dag, efter morgenens resultat – ja, internettet koger over inden resten af verden gør det lige om lidt;-) I er sikkert ved at kaste op af alle de indlæg & opslag om præsidentvalget – hvis I allerede har gjort det efter at have set resultatet… Men forhåbentlig vil I læse dette indlæg til ende, for det kommer ikke kun til at handle om amerikanerne – for er vi danskere så meget bedre?

Jeg har det meste af dagen været lidt i chok, det var noget af en overraskelse at vågne op til – men et effektivt vækkeur;-) Jeg synes det er skræmmende, og som I måske har læst frygter jeg hverken terror eller døden – men dette skræmmer mig! At der er mennesker, som kan være så umenneskelige, så bange, så svage & så usikre, at de mister deres fornuft & medmenneskelighed… Det er en skræmmende tanke, at lige nu er verdens mest magtfulde person en sexistisk, snævresynet forretningsmand – som går op i penge ikke mennesker! Jeg ved ikke, om jeg kan sige, jeg er overrasket – om jeg ikke havde set den komme… For jeg har ikke har turde se den komme – jeg ville ikke se den komme<3 Men med de globale tendenser vi ser nu, er det jo ikke overraskende… Måske vi lige burde feje foran egen dør, inden vi sviner amerikanerne til!

9/11 – Never forget<3
11/9 – Forever regret!

Dette er ikke første gang jeg er blevet chokeret & skræmt over menneskers syn – var vi så meget bedre selv ved sidste valg? Der var jeg næsten lige så skræmt eller forfærdet –  nu er det jo ikke, fordi Dansk Folkeparti ligger inde med atomvåben;-) Men ved valget sidste år kom DF på en andenplads – hver femte stemmeberettigede dansker stemte på Danmarks svar på Donald Trump… Hver femte dansker sagde ja til at isolere os som nation, lukke andre ude, og fjerne alle former for medmenneskelighed<3 Nogle bruger argumentet, at de stemte ja for en anden del af DF’s politik, men de stemte ja til resten af deres politik også – om de ville det eller ej, valgte de at støtte den efter min mening syge udlændingepolitik! Vi er i Danmark blevet et eksempel på en stærk tilbagevending af nationalisme, ligesom Amerika er blevet i dag – men det sker i hele verden lige nu… Og det er det skræmmende!

De natonalistiske partier blomstrer op overalt – i Danmark, Amerika, Grækenland, Frankrig, Tyskland og så videre, og det er et kæmpe tilbageskridt! Har folk glemt, hvad der skete for ikke engang 100 år siden – har de glemt hvorfor? Har de glemt, hvordan en mand, ved at love guld og grønne skove oven på en økonomisk krise, vandt magten og endte med at starteen verdenskrig? Jeg har virkelig svært ved at se forskel på Trump & Hitler, det er en ond sammenligning, det ved jeg godt, men er den forkert? Er det ikke præcis det samme Trump gør nu, vinder magten ved at love guld & grønne skove efter en langvarig økonomisk krise? Jeg kender ham ikke personligt, jeg har ingen ret til at svine hans personlighed til – men jeg har ret til at være dybt uenig i & kaste op over hans udtalelser & meninger;-)

Patriotism is when love for your own people comes first…
Nationalism is when hate for other than your own comes first!

Men det er jo ikke helt dumt, for folk er bare svagere i pressede situationer – og hvad gør man så? Jo, så skyder man da bare skylden på en minoritet eller de sidst tilkomne… Det er jo latterligt! Jøderne var skyld i al Tysklands ulykke & mexicanerne i USA’s – det holder da ikke;-) Rascisme, og også nationalisme for den sags skyld, er et tegn på svaghed<3 Hvis racen eller nationen virkelig var så stærk, som fortalerne påstår – hvorfor kan den så ikke tåle at andre bliver blandet med den? Hvis kulturen & nationalfølelsen virkelig var så stærk, så burde den kunne holde til input, ændringer – den burde da kunne være fleksibel & rumme andre;-)

Kan amerikanerne ikke få maskineriet til at køre rundt, og kan vi i Danmark ikke holde fast i vores kultur, hvis der kommer nogle med en anden baggrund – så er vi da ikke stærke… Så har vi da ikke en stærk kultur, så er vi svage – meget svage! Hvorfor skal vi give andre skylden for, at vores samfund ikke er stærke nok til at favne dem? Det er vores system den er gal med så, det er vores problem – det er vores skyld & ikke deres!

Og med de ord vil jeg slutte af… Tak til jer, som har læst dette indlæg, og forhåbentlig har fået nogle nye synspunkter denne første uforudsigelige dag ud af de næste fire år;-) Men nu vil jeg gerne vide, hvad er jeres holdning – også hvis I er af en komplet modsat holdning… Er det mig eller en voksende del af verden, som er galt på den? Tak fordi I læste med, vi ses – hvis ikke der lige kommer en tredje verdenskrig i vejen;-)

Smil til dig!
Laura // LMinside<3