Her de sidste par døgn, har jeg skrevet så mange blogindlæg… I mit hoved. Nu ved jeg slet ikke hvilket et, jeg skal nedskrive først, men måske er det netop det, jeg skal skrive om.

Om en uendelig trang til at skrive, om en hjerne der tænker på at formidle med ord, og at blogge, blogge og blogge. For det er sådan, det er lige nu. Men det er også sådan, det har været resten af mit liv. Jeg har en umættelig lyst til at skrive, og jeg har tænkt lidt over, hvad det egentlig betyder.

I ferien stødte jeg i et selvrealiseringsindlæg på en guide til, hvordan man finder sin passion. I den danske ordbog defineres ordet passion som en stærk interesse, forkærlighed og lyst til noget.

Altså  betegner ordet passion noget, man inderligt brænder for og er lidenskabelig omkring. Det lyder som noget, ingen af os vil gå glip af, og noget vi ikke bør undvære i vores liv – men hvordan finder vi vores passion?

VI bestemmer ikke selv, hvad vores passion er. Det tror jeg i hvert fald ikke. Man kan selv vælge sine interesser, men man kan ikke styre, hvad det er, man inderst inde brænder for.

For de fleste går der mange år, inden de finder ud af, hvad deres passion er. Nogle finder nok aldrig ud af det. Men det er den ting, som man bare ikke kan lade være med at gøre.

Og dog kan man ikke finde ens passion blot ved at se sådan på det, for i dag er vi så påvirket af samfundet, normer, idealer, socialisation og alt det, alle dem, vi er  – ikke er dem vi var. Men prøv at tænke tilbage på dengang I var børn.

Hvad var det, I lavede, når I havde tid og mulighed? Hvad var det, I lavede, som I ikke var tvunget til? Hvad var det, I valgte at lave, udelukkende fordi I havde lyst og kunne fordybe jer i i flere timer?

Jeg har påtaget mig så mange falske interesser. Eller det er interesser, men jeg brænder ikke for dem. Jeg har gået til gymnastik, jeg spiller stadig klaver, jeg er begyndt at fotografere, og jeg har bildt folk og mig selv ind, at jeg elsker at bage kage. Jeg nyder også de ting, men jeg elsker dem ikke.

I denne verden og ikke mindst dette skolesystem er der bare en forventning om, at vi skal vide præcis, hvem vi er. Bare tænk på de absurd mange navnerunder, der er i starten af gymnasiet. Der gider man ikke være den, som egentlig ikke har noget at fortælle, fordi man ikke ved hvem man er.

Men det er jo for pokker, sådan det er. Der er jo ingen børnehaveklassebørn eller 1.G’ere for den sags skyld, som med sikkerhed, hvem de er.

Vi bliver nødt til at have en salgstale klar, for det er det, livet går ud på; at sælge sig selv. Og så har den tale bare at være pokkers god. Eller faktisk skal den helst være helt gennemsnitlig; vi må jo helst ikke skille os for meget ud.

Når nu kom vi lige ud på et lille sidespor, og det er altså ikke, fordi jeg siger, at vi ikke skal have interesser. Selvfølgelig skal vi det. Vi skal ud og prøve verden af. Hvordan skulle vi ellers finde vores passion?

Men det er bare ikke særlig sjovt, at stå uden at kende denne passion, og ikke kunne finde noget, man bare interesserer sig en lille smule for. Med den lille reminder, om at erkende, acceptere og respektere, at vi ikke altid ved, hvem vi er, så lad os fortsætte jagten på vores passion.

Den ting I svarede til spørgsmålene et par afsnit oppe, det er med stor sandsynlighed jeres passion. Hvis I da allerede er stødt på den. Er I ikke, skal det nok ske. Men allesammen, prøv nu lige at overveje dette:

Hvis I skulle vælge mellem alle de interesser, I har nu, og alle de ting i bygger jeres personlighed på, og kun måtte vælge at fortsætte med en ting, hvad ville det så være? Er der en ting, I aldrig ville kunne undvære? Er det for svært så brug udelukkelsesmetoden: Hvilke ting ville I kunne undvære?

Der har I svaret, der har I jeres passion,  og hvis ikke er I måske ikke stødt på den endnu. Men hvorfor er det vigtigt? Hvorfor skal vi vide, hvad vores passion er? Altså udover at kunne bruge den til at definere, hvem vi er, så er det altafgørende, når vi skal vælge mellem de mange fremtidsmuligheder.

I dette indlæg om fremtiden, skrev jeg netop om, hvordan man bedst vælger sin uddannelse – også selvom man vil det hele. Mit råd var helt konkret at mærke efter, ligesom det på mange måder er det i dag. Denne gang får I bare et par spørgsmål til hjælp. For som sagt vil jeg i år skrive en masse indlæg i forbindelse med selvrealisering, og her er det andet af disse to første.

Det var endnu et sidespor, ups. Men i hvert fald læste jeg det mest logiske i ferien; nemlig at man naturligvis skal uddanne sig og arbejde med eller inden for sin passion. Selvfølgelig er det da det, vi skal.

Passionen er jo det, man elsker og brænder for, og det der får en til at stå op eller i hvert fald til at gøre det med smil. Det har så sat mig i et endnu sværere dilemma, men nu kan jeg se, at jeg skal til at runde af, så den historie får I en anden dag.

Og så fik jeg jo slet ikke snakket så meget om min passion i dag, selvom jeg nævnte den kort i dette indlæg.
Held og lykke med at finde jeres passion, og skriv endelig i kommentarfelter, når det er lykkes, eller hvis I allerede ved, hvad den er.

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’