Om et par dage er det officielt sommer, hvilket det ellers har været længe ifølge vejret;-) Det betyder også, at det er snart er tid til lange aftener udenfor med venner & familie – og så skal der jo lidt sødt til! Derfor deler jeg i dag opskriften på den perfekte sommerdessert<3 Pavlovaen er med sin luftige, sprøde & seje marengsbund, søde flødeskum & lækre friske bær den oplagte sommerkage… Brownies kan jo godt være lidt tunge i det på en varm sommerdag<3

Pavlova med friske bær

Ingredienser til 6-8 personer:

Marengsbund:

  • 70 gram pasteuriseret æggehvide – svarer til cirka 2 æggehvider
  • 125 gram sukker – rørsukker kan med fordel bruges
  • Et lille nip salt

Flødeskum:

  • 2 dl piskefløde
  • 2 tsk vaniljesukker
  • Gerne 2 spsk karamel

Eventuel pynt:

  • 2-3 håndfulde bær
  • 1 spsk flormelis
  • Kakaonips eller chokoladespåner
  • Syrener eller andre spiselige blomster
  1. Pisk marengsmassen til den er helt fast – der er jo det klassiske tip med at vende skålen på hovedet;-)
  2. Fordel den på en bageplade i den form, I ønsker, I kan eventuelt lave en fletkant ved hjælp af en sprøjtepose & en stjernetyl, som jeg har gjort<3
  3. Bag bunden ved omkring 110° i cirka 1,5 time – bagetiden svinger helt vildt & hænger naturligvis sammen med bundens tykkelse, så prøv jer frem!
  4. Pisk fløden og rør derefter lidt karamel & vanilje i…
  5. Fordel fløden over den færdigbagte & afkølede bund, og pynt den med friske bær, chokoladespåner, flormelis & blomster<3

Marengs kan godt være lidt drilsk første gang, men når først familien eller vennerne har smagt denne kage en gang, vil de alligevel have jer til at lave den om & om igen;-) Mangler I en anden sommerkage så prøv denne smukke cheesecake med lime & kirsebær<3 Husk nu at tagge et billede med hashtagget #LMikøkkenet på Instagram!

Med al den ekstra tid her i læseferien har jeg lyst til at prøve en masse nye opskrifter af – hvilke sommeropskrifter er jeres yndlings?

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’