Så kom jeg sørme til at bage kage igen, og det gør jeg selvfølgelig aldrig uden at dele opskriften og mine erfaringer med jer – for jeg synes altså aldrig at opskriftbøgerne passer;-)

Denne gang har jeg kastet mig over et nyt projekt kaldet whoopie pies – for hvad gør man, når man elsker franske macarons og muffins? Så blander man dem da! Resultatet af denne opskrift minder lidt om en chokolademuffin, men hvor frostingen ligger indeni, hvilket er ret praktisk;-)

Det er en oplagt lille kage til kaffen, når nu vi rammer sæsonen med konfirmationer og andre forårsfester, eller hvis man skal på en lille skovtur… De var faktisk overraskende nemt og tog ikke så lang tid igen, så når først I har ingredienserne, er det bare at gå i gang<3

Pebermynte whoopie pies:

Ingredienser til cirka 30 stk!

Kagen:

  • 125 gram smør
  • 125 gram mørk chokolade med pebermyntesmag, hvis man ønsker det
  • 225 gram sukker
  • 3 æg
  • 1 teskefuld vaniljesukker
  • 250 gram hvedemel
  • 25 gram kakao
  • 0,5 teskefuld bagepulver

Fyldet:

  • 1,5 dl piskefløde
  • 1,5 dl mynteblade
  • 190 gram groft hakket hvid chokolade

Cremen:

  1. Hak myntebladene groft og put dem i en gryde sammen med fløden, eller findel dem direkte i fløden med en stavblender… De behøves ikke at være så finthakket, da de helst skal kunne sies fra senere!
  2. Varm myntefløden op til kogepunktet og hæld den gennem en si over i skålen med den hakkede hvide chokolade i – som man selvfølgelig har ordnet mens fløden blev varmet op;-)
  3. Sæt cremen på køl og ordn selve kagerne imens<3

Kagerne:

  1. Smelt smørret og den hakkede chokolade ved lav varme i gyden, mens man forsætter med de næste trin…
  2. Pisk sukker æg og vaniliesukker til en luftig æggesnaps, og hæld mel, kakao og bagepulver ned i!
  3. Pisk det sammen og tilsæt den smeltede masse, som I rør sammen med en grydeske eller en dejskraber, til det er jævnt fordelt<3
  4. I opskriften står der, at man skal rulle det til 55-65 kugler på størrelse med valnødder, men dejen var altså så klistret, at det er langt nemmere med et par spiskeskeer, som lige dyppes i vand;-)
  5. Tryk dem lidt flade og bag dem cirka 10 minutter i ovnen ved 180° almindelig ovn…
  6. Når kagerne er kølet af, sprøjter man lidt creme på halvdelen af dem og samler dem!

Som sædvanlig er det en simpel opskrift, hvor I kun skal følge 9 trin, så det bliver jo ikke nemmere;-) Jeg foretrækker, som jeg vidst nok nævnte i opskriften på macarons, at lave bundene og cremen med forskellig smag, så det giver lidt mere spil – og det kan I passende gøre ved at bruge almindelig mørk chokolade i stedet for pebermyntechokolade, så bliver det ikke for meget mynte!

Hvis I kaster jer ud i denne opskrift, så husk som altid at smid et billede på Instagram med hashtagget #LMikøkkenet<3 Nu har i i hvert fald en lækker opskrift, hvis der skal holdes sønderjysk kagebord;-)

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’