SKYLD I EGEN ULYKKE

Det hele handler jo bare om prioritering. Stress, lykke, selvværd, livet – alt afhænger af prioritering. Alting afhænger af, hvordan vi vælger at bruge vores tid, tanker, energi, kræfter og liv.

Er man stresset, er det oftest, fordi der ubalance mellem det, man vil og kan nå. Er man sur og trist hele tiden, er det oftest, fordi man retter sit fokus på alt det negative.

Har man dårligt selvværd, er det oftest, fordi man prioriterer at tænke dårlige tanker om sig selv i stedet for gode. Læg mærke til at i alle eksemplerne er det noget, man selv gør.

Det er altså ikke bare sådan tingene er. Ligegyldigt om det er bevidst eller ubevidst, er det et valg, man træffer – hvilket vil sige, at der faktisk er valgmuligheder.

Everything is a choice.

DET KRÆVER FORANDRING

Vi har muligheden for at ændre tingenes tilstand, vi har muligheden for at prioritere anderledes. Og det er jo nøglen til at ændre – at gøre noget nyt og anderledes. Vi kan ikke forvente tingene ændrer sig, hvis vi gør alting, som vi plejer.

Her mener jeg det ikke kun som, at man ikke kan tabe sig uden at gøre noget – her er det også mentalt. Man kan ikke blive mindre stresset, hvis man laver alle de ting, som man plejer.

Man kan ikke blive gladere, hvis man lever præcis som hidtil. Man kan ikke blive mere positiv, hvis man fortsætter med at tænke i fuldstændigt uændrede baner.

Så man er nødt til at ændre noget, vi er nødt til at prøve noget nyt – og det vil vi gå i gang med i dette indlæg. Det passer jo også godt ind i den række indlæg om selvrealisering, jeg startede op ved årets begyndelse.

You always have time for the things you put first.

FRA NEGATIV TIL POSITIV

For hvordan og hvad skal man ændre? Faktisk har jeg allerede tyvstartet på dette projekt og brugt et par år på at ændre tingene for at kunne udvikle mig og mit liv til det bedre.
Jeg har ikke det universelle svar, men jeg ved, hvordan jeg gjorde det – og at det virkede.

Jeg gik fra perfektionistisk til tilfreds, stresset til afslappet, ulykkelig til lykkelig, negativ til positiv, usikker til selvsikker – og jo bedre mine venner kendte mig, des bedre kunne de se det.

Jeg siger ikke, at der ikke er perioder, hvor alting ikke er utilstrækkeligt, stresset, ulykkeligt, negativt og usikkert. Men som sagt er det kun i perioder, og jeg ved, at de ender.

Er I klar til at sætte lidt tid af, give lidt plads i tankerne, gøre en indsats og ikke mindst handle? Så læs med. Dagens råd og det første skridt er helt simpelt:

Prioriter!

SPØRGSMÅL

  1. Hvad er det, I er utilfredse med?
  2. Hvad er det, I vil vende det til?
  3. Hvad er det, I skal ændre for at opnå det mål?

Dertil kan man knytte spørgsmålene, hvorfor er I utilfredse med den ting? Hvad er det I vil opnå, hvordan vil I have, jeres liv skal se ud på det punkt? Hvordan ved I, hvornår I har opnået det mål?

Stop med at læse videre nu, tænk over spørgsmålene, besvar dem – og skriv dem gerne ned. Det er altid en god idé at skrive det ned sort på hvidt, så man kan kigge på det ind imellem og minde sig selv om det.

Det er vision boards også et nyt og ikke mindst populært værktøj til. Hvis I er visuelle, så sæt de ting, der betyder mest for jer, op. Det kan nemlig minde jer om, hvordan I skal prioritere jeres tid og tanker.

Det optimale er dog at fortælle om jeres nye mission, resultatet af ovenstående spørgsmål, til en anden. Ligesom hvis I skriver det ned, binder beslutningen lige pludselig, og I bliver mere motiveret til at kæmpe for det.

ET EKSEMPEL

Nu fik jeg skrevet, at jeres svar gerne skulle blive til en mission. Det havde jeg faktisk ikke tænkt på før nu, men det er jo rigtigt. Så her får I et eksempel på en af mine missioner, som vidst er relevant for de fleste.

Jeg var utilfreds med, at jeg gik og tænkte grimt om mig selv. Det kan simpelthen ikke passe, at man skal bruge så mange kræfter på at gå og hade sig selv og tænke på, hvor uværdig man er.

Jeg ville først og fremmest stoppe med at tænke sådan og stoppe med at bruge energi på det. Mit mål var, at kunne se mig i spejlet, se de ting, jeg ikke er tilfreds med og så bare tænke:

Skidt pyt, jeg er smuk og perfekt som jeg er.

Når jeg kunne det, ville jeg have nået mine mål. Men hvordan når man dertil? Jo, jeg prioriterede at bruge energi på at ændre mine tanker. Jeg valgte at prioritere de gode tanker mest, at bruge de kræfter, jeg brugte på de negative tanker, på de positive i stedet for.

Faktisk ofrede jeg lidt ekstra tid og tanker på, at jeg hver gang, jeg tænkte en dårlig tanke om mit udseende, efterfølgende tænkte, at det var ligemeget, jeg var stadig god nok.
Ikke at jeg troede på det i starten, men et råd fra mit indlæg med tips til de mundtlige prøver:

Når man siger tingene nok gange, tror man til sidst selv på dem.

I dag er jeg nået til et punkt, hvor jeg faktisk ved, at jeg er perfekt, fordi jeg er, som jeg blev født til at være. Faktisk er jeg i år begyndt at få den opfattelse af alle andre også.

Jeg kan se, hvor smukke alle er, med de forskelligheder, de er født til at have. Det er da fantastisk. Hvad har det så med prioritering at gøre? Alt.

TID TIL AT TÆNKE

Som sagt handler det om at prioritere hvilke områder i livet, der betyder noget for en – og hvilke der betyder noget at ændre. Det handler om at prioritere sin tid, energi og sine tanker, så man bruger det og dem på noget, der har betydning for en.

Så tag jer lidt tid til at tænke lidt og svare på spørgsmålene. Da tid er det, stort set alle kæmper med, så lav en liste over, hvilke ting, der betyder mest for jer – og prioriter jeres tid derefter.

Lad være med at stresse over, at I ikke lige når morgendagens lektier, hvis det I laver i stedet for, er højere oppe på listen. Hvis I husker dette indlæg, om hvordan jeg får min hverdag til at hænge sammen, er prioritering nøglen.

Jeg har en hel klar prioritering i mit hoved, som ind imellem er den eneste grund til, jeg klarer den. Det synes jeg også, I skal have. Lav en liste i hovedet eller på papir over, hvad der betyder mest for jer – og lev efter den.

DET FØRSTE PUNKT 

Dog slipper I for at finde på det vigtigste punkt, for jeg kan fortælle jer, hvad det første punkt skal være. Det skal simpelthen være jer selv, og det er ikke til diskussion.

I er nødt til at sætte jer selv på førstepladsen, det er en stor omvæltning for nogle – men der skal jo netop ændres noget. Vi er nødt til først og fremmest være der for os selv og ikke mindst prioritere os selv, før vi kan være der for nogle andre.

Man kan først elske andre, når man har lært at elske sig selv.

Men det punkt vender vi tilbage til en anden dag. Nu har I fået smidt en bunke opfordringer i hovedet, så jeg vil give jer tid til føre dem ud i livet.

Jeg håber inderligt, at dette indlæg kan hjælpe eller i det mindste inspirere nogle af jer. For I fortjener det her; I fortjener at være lykkelige og glade – og at få det bedste ud af jeres liv.

Så begynd at prioriter og at sætte lidt tid af til at gør netop det. Det kræver handling, men jeg er blot et bevis på, at det kan lykkes. En dag skal jeg nok uddybe, hvad jeg mener med min udvikling og alt det – men for nu handler det om jer.
Held og lykke.

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’