Så nåede vi igen til tirsdag efter at have overlevet endnu en mandag – ugens mest trættende dag.

I anledning af at min årgang i går tog hul på projektugen, og at jeg i går eftermiddags fik taget mig sammen til at cykle en tur, vil jeg i dag skrive lidt om selvdisciplin, selvbeherskelse og eventuelt lidt om selvstændighed.

Jeg håber, at I vil læse lidt af mine tanker omkring emnet, og at I vil dele jeres mening i kommentarfeltet.

Selvdisciplin findes i mange former og faconer. Lige meget om man skal tage sig sammen til  at dyrke sport, at stoppe Netflix efter et afsnit af yndlingsserien, eller om man skal tage sig sammen til at komme ud af døren og møde nogle mennesker og nyde livet, er selvdisciplin en vigtig egenskab at være indehaver af.

Vores hverdag afhænger af, at vi kan tage os sammen til at komme op om morgenen, at gå i skole og lave lektier om dagen og at lave mad om aftenen; alle sammen ting vi har brug for i vores dagligdag.

Det svinger helt vildt fra person til person, hvor meget selvdisciplin og ikke mindst selvbeherskelse man har.

Nogle mennesker kan ikke tage sig sammen til noget som helst eller komme ud af de dårlige vaner, mens andre præsterer at gøre alle de ting, som de kommer i tanke om – den type tvivler jeg på eksisterer!

Jeg synes selv, at jeg er tilstrækkelig selvdisciplineret. Om det skyldes, at jeg har en stædighed, der siger spar to, er jeg ikke klar over.

Generelt er jeg meget selvstændig og nyder selv at kunne klare tingene, hvilket kræver noget disciplin og udholdenhed.

Jeg har da også en god portion selvbeherskelse – i hvert fald så længe der ikke er søde sager indblandet. Mit problem er så bare, at jeg selv kan bestemme, hvornår jeg vi bruge min selvdisciplin, hvis det giver mening.

I kender det måske, det der med at overveje om man gider at være disciplineret på det tidspunkt. I teorien kunne man sagtens tage sig sammen, sige en-to-tre og så afsted, men så nedprioterer man gøremålet i stedet for.

Jeg vil for fremtiden prøve at blive bedre til, bare at gøre tingene istedet for at diskutere det med mig selv hver gang. Der er også nogle punkter, hvor jeg nægter at gå på kompromis såsom alkohol.

Det giver jo en god følelse hver gang, at man har taget sig sammen til et eller andet. Det giver lidt den følelse, som mange for efter at have dyrket motion.

Jeg har det ikke ligefrem sådan efter en idrætstime, men jeg får den der følelse af at være veltilpas, når jeg har gjort nogle fornuftige praktiske eller sunde ting.

Mange synes vores generation er en flok luddovne curlingbørn, men selvom vi er temmelig forkælede i dagens Danmark, så er vi stadig fornuftige og selvstændige mennesker.

Jeg kan tydelig se, hvordan de andre på min årgang er vokset op og blevet mere og mere selvstændige og ansvarsfulde.

Særligt i denne uge, hvor vi har projektuge, kan man se, hvor selvstændige folk er blevet. Det er 99% vores ansvar at blive færdige og få et godt produkt, og det ansvar tager folk på sig.

Generelt tror jeg, at Ærøs unge bliver meget selvstændige i en tidlig alder, da størstedelen af os skal flytte som 15-, 16-, 17-, eller 18-årige. Det er i hvert fald oftest min motivation; jeg kan jo ligeså godt vænne mig til de sure pligter nu.

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

 Instagram Bloglovin’