Som jeg nævnte i indlægget fra og om sidste uge, skulle jeg tømme køleskabet helt, inden jeg rejste hjem på ferie. Hvis I har læst bare lidt med herinde, ved I at jeg gør mit ypperste for at undgå madspild, så det gjorde jeg selvfølgelig også i denne situation.

I dagene op til prøver jeg altid at få brugt de ting, der gemmer sig i køleskabet, hvilket disse opskrifter er perfekte til. En anden mulighed er at putte de varer, som kan tåle det, i fryseren. Den tredje er altid at bage en kage. Med lidt god vilje kunne mit motto godt være, at kage er løsningen på alt.

Denne kage er i hvert fald den bedste løsning, når det handler om at få brugt frugt og bær, som måske er blevet lidt bløde. Man kan bruge stort set alle slags frugter eller bær, og man kan med fordel bruge flere forskellige slags. Den anden dag brugte jeg et par bløde æbler, men de blev hurtigt forvandlet til en lækker æbletærte.

En anden fordel er, at smuldredejen består af ting, de fleste altid har i køkkenet. Det er ikke nødvendigt med æg eller andre ting, som bliver for gamle. Og den sidste fordel er, at den kun tager en lille halv time at lave. Derfor er det altid den, jeg tyer til, når der dukker gæster op med kort varsel.


Smuldredejstærte

Ingredienser til 1 almindelig tærteform:

 • Frugt eller bær – frosne kan sagtens bruges
 • Lidt kartoffelmel
 • 1 dl mel
 • 1,5 dl sukker
 • 1 dl rasp
 • 1 dl havregryn eller kokosmel
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 125 gram margarine
 1. Dæk bunden af tærtefadet med en centimeter eller to af de valgte frugter og bær og strø lidt kartoffelmel over.
 2. Smuldre alle ingredienserne sammen med fingrene. I kan også snyde som jeg gjorde her og bruge flydende fedtstof eller smeltet margarine.
 3. Fordel dejen ud over frugten eller bærrene og bag tærten ved 200° i cirka 20 minutter, eller indtil den er gylden.

Den ser ikke særlig flatterende ud på dette billede, men den kan altså laves ret elegant.  I må lige dele et billede på Instagram med hashtagget #LMikøkkenet, hvis jeres resultat bliver pænere.

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’