I dag har jeg en opskrift til jer, som jeg selv testede for et par uger siden. Men som I kan se på Instagram, bager jeg for tiden ret ofte, så det bliver for meget, hvis jeg smider opskrifterne op med det samme og som det eneste.

Denne bolleopskrift er lidt speciel, fordi dejen ikke skal æltes og ikke nødvendigvis hæve, så man slipper for et møgbeskidt bord og dej på fingrene. Derfor er de perfekte lige at smide i ovnen om morgenen eller bikse sammen aftenen før.

Dejen er meget atypisk og klistret, og det resulterer i nogle store og flade, men ekstrem luftige, gulerodsboller. Desuden smager de fantastisk, og de er oplagte som tilbehør til aftensmadden, supper eller salater – og med et stykke spegepølse bliver de kun endnu bedre. Så hvis I skal bruge nogle lækre og nemme boller, så er det disse.

Søde gulerodsboller

Ingredienser til 20 store boller:

  • 100 gram gær  – svarer til to pakker
  • 4 dl vand
  • 200 gram fromage frais 0,5% – cremefraiche eller A38 kan bruges
  • 4 spsk rørsukker – almindelig sukker kan bruges
  • 4 æg
  • 400 gram gulerødder
  • 2 dl solsikkekerner
  • 2 tsk salt
  • 900 gram hvedemel
  • Eventuelt 1 tsk kardemomme
  • Eventuelt lidt solsikkekerner eller chiafrø til pynt

Chiafrø giver en perfekt ristet smag på toppen af bollerne, og så er de også super sunde.

  1. Skræl og riv gulerødderne. Hvis I har en foodprocessor så brug den, for det er hårdt at rive så mange i hånden.
  2. Rør gæren ud i lunkent vand, og pisk derefter fromage frais, rørsukker og æg grundigt sammen med – hvorefter melet, saltet og kardemommen blandes i.
  3. Gulerødderne og solsikkekernerne røres i, og det hele blandes godt sammen.
  4. Eftersom den klistrede dej ikke skal æltes, kan I med det samme fordele den på et par bageplader med nogle skeer. Har man tid, kan man lade dem hæve 15-30 min, men det er langt fra nødvendigt.
  5. Pynt eventuelt bollerne med nogle kerner af en art,og smid dem i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter eller indtil de er gyldne.

Husk nu at der skal tages et billede, som I kan lægge op på Instagram med hashtagget #LMikøkkenet, så jeg kan se jeres resultat.

Smil til dig!
Laura // LMinside<3