Jeg har sat mig ud i middagssolen for at skrive jer en lille sommeropdatering. Ikke fordi sommeren har afveget meget fra de løse sommerplaner, men blot for at bekræfte, at det går godt.

Som jeg startede sidste indlæg ud med, kommer der nemlig ikke så mange nye idéer til indlæg – mon det er mangel på input? Næppe, der er meget, der ligger mig på sinde, men I trænger vidst til et kort overfladisk indlæg ovenpå alle de bombastiske om at miste sig selv og finde sig selv.

Sikke en sommer

Nu var jeg allerede nødt til at rykke mig ind under skyggen fra det japansk kirsebærtræ, for hvor trivielt det end lyder, må vi lige snakke om vejret. For sikke et vejr, sikke en sommer – og ikke den danske sommer, vi er vant til.

Jeg mindes ikke, at jeg før har oplevet bare halvt så mange solskinsdage på en sommer – og da slet ikke i træk. Statistikkerne giver mig i øvrigt ret i det, i år har solen åbenbart bestemt sig for at slå alle rekorder.

Hvem havde troet, at disse temperaturer ville vare så længe? Mange af os frygtede, at vi fik opbrugt alle solskinstimerne, før det overhovedet blev ferie – men den hænger stadig så fint på himlen.

Frihed, saltvand og venner

Når nu vejret er så fint i Danmark, gør det slet ikke noget ikke at have planlagt nogen vild rejse sydpå. I mine sommerplaner virkede det småkedeligt, at skulle være på Ærø i næsten to fulde måneder – men når vejret ikke er til andet end strandture, er det jo perfekt.

Og lad mig her lige indskyde, at jeg på ingen måde fortryder, jeg sagde nej til at arbejde denne sommer. Jeg var så tæt på at sige ja, indtil jeg læste dette indlæg – og heldigvis for det. Sikke en frihed det er at kunne gøre, lige hvad jeg har lyst til.Så det gør jeg.

Ocean air,
salty hair!

Jeg har brugt mange timer på stranden med henholdsvis venner og familie, omend jeg langt fra har været af sted hver dag. Til gengæld står der hver dag noget i min kalender, så et eller andet må jeg jo foretage mig. Igen er overskrifterne venner og familie.

Apropos venner rejser jeg i aften til fastlandet, så jeg slipper for at skulle med morgenfærgen for at nå vores tog i morgen. I morgen rejser fire af mine bedste venner og jeg nemlig mod Aarhus – og jeg kan næsten ikke vente.

Efter to måneders nedtælling er der nu kun en enkel nat til. Faktisk har vi ikke noget tidsbestemte planer, så her kommer I ind i billedet. Hvad skal vi lave i Aarhus? Hvad skal vi se?

Klar til 3.G?

Når vi så engang kommer hjem, har jeg stadig tre hele uger til jeg skal starte i gymnasiet igen. Det er slet ikke til at forstå, men jeg er bange for, jeg bliver vænnet til disse luksuriøse lange ferier. Ikke desto mindre er det vidt meget heldigt i år.

Jeg er slet ikke klar til at vende tilbage til gymnasiet og 3.G. Restituering efter 2.G var en overskrift i mine sommerplaner, og jeg har vidst restitueret nok nu – men ikke nok til at kunne overkomme endnu et gymnasieår.

Men det skal nok komme. Til sidst bliver dagene vel lange, og jeg får brug for nye input og at vende tilbage til hverdagen, lige nu bliver jeg bare så uendelig træt ved tanken. Afleveringer, lange moduler, madpakker – alt det kan jeg godt undvære nogle uger endnu.

Måske det også er, fordi det er mit sidste gymnasieår – og fordi jeg får første gang nogensinde går op i resultatet. Jeg holder fast ved, at karakterer er fuldstændig intetsigende om os som personer, men ikke desto mindre er det dem, der i praksis afgør, om jeg kan komme ind på drømmeuddannelsen.

Alt det andet

Men det skal nok gå det hele, og det er jo ikke kun skole, det næste år byder på. Jeg skal også vende tilbage til de andre dele af hverdagen, til foredrag, bloggen, lejligheden og så meget andet. I efterårsferien ligger en Englandstur og lokker, og at jeg om et år har fået huen på, er også en ganske udemærket motivation.

Så det skal nok gå, og ellers kan jeg jo altid vende mig mod mine skøre projekter. Et af dem jeg nævnte i mine sommerplaner var at lære at spille guitar, hvilket går meget fint. Jeg nævnte også et hemmelig projekt, som jeg ser frem til at arbejde videre med og færdiggøre gennem det næste års tid.

Der er nok at se frem til – både her i nuet og ud i fremtiden. Jeg er ved godt mod, og så er jeg uendelig taknemmelig. Det gør mig meget glad og beæret, I vil følge med – selv i dag, hvor indlægget bare handler om mig og mit liv. Men jeg vil også gerne høre om jeres.
Hvordan bruger I disse solskinsdage?

The tan will fade,
but the memories will last forever!

Smil til dig!
Laura // LMinside<3