Godt nok nævnte jeg i min sidste opskrift, at I ikke skulle forvente andet end opskrifter på desserter og søde sager lige foreløbig, dette er godt nok også en opskrift på is, men nu kommer det bedste – det er et supersundt alternativ den klassiske flødeis med chokolade- eller banansmag! Lyder det ikke for godt til at være sandt?

Hvis man bare har nogle frosne bananer i fryseren tager det kun 4 minutter, og så har man faktisk en overraskende velsmagende is<3 Bare I følger det nedenstående tip, så er der altid lige til en portion is;-)

Har I et par overmodne bananer liggende, så skræl dem, skær dem i mindre stykker og smid dem i fryseren – så har I altid lidt til en smoothie eller denne is!

Sund banan/chokoladeis…

Ingredienser til cirka 1-2 portioner:
Jeg har ikke lavet opskriften efter en opskrift eller målt noget af, så I må bare prøve jer frem;-)

    • Et par håndfulde stykker frosne banan – hvad der cirka svarede til 1-2 bananer…
    • Cirka 1-2 spsk usødet kakaopulver alt efter den ønskede intensitet<3
    • Cirka 1-2 dl mælk, eller så det næsten dækker bananerne
    • Eventuelt lidt steviasukker til at søde med, eller hvad man ellers har lyst til at putte i;-)

Ikke kun ingredienslisten er simpel, det er opskriften også… Alt I skal gøre er at putte ingredienserne i en blender, foodprocessor eller hvad man nu lige har og så blende indtil, at isen har en cremet og jævn konsistens! Så ældes isen jo bare over i en skål og nydes – man kan jo altid tilføje lidt bær eller andet topping;-) Isen kan med fordel fryses end, hvis man laver en større portion – så smelter den heller ikke så hurtigt<3

Kakaopulveret overdøver banansmagen lidt, og den kan selvfølgelig byttes ud med din yndlingssmag!

Alle opskrifter her på siden er altid utrolig simple og korte, men denne slår da vidst rekorden;-) Jeg kan faktisk ikke fordrage modne bananer, men kakaopulveret overdøver smagen lidt og harmonerer virkelig med banansmagen – så det bør være et sikkert hit!

Jeg synes helt klart, at I skal smide et par overmodne bananer i fryseren, så I kan stille jeres islyst på en nem, sund og billig måde, når den banker på;-) Husk at del et billede på Instagram med hashtagget #LMikøkkenet, hvis I tester den opskrift – og I kan jo altid tagge mig, hvis I vil være sikre på, at jeg får liket<3

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’