Godt nok nævnte jeg i min sidste opskrift, at I ikke skulle forvente andet end opskrifter på desserter og søde sager lige foreløbig. Dette er også en opskrift på is, men nu kommer det bedste; det er et supersundt alternativ den klassiske flødeis med chokolade- eller banansmag.
Lyder det ikke for godt til at være sandt?

Hvis man bare har nogle frosne bananer i fryseren tager det kun fire minutter, og så har man faktisk en overraskende velsmagende is. Bare I følger det nedenstående tip, så er der altid lige til en portion is.

Har I et par overmodne bananer liggende, så skræl dem, skær dem i mindre stykker og smid dem i fryseren. På den måde har I altid lidt til en smoothie eller denne is

Sund banan/chokoladeis

Ingredienser til cirka 1-2 portioner:
(Jeg har ikke lavet opskriften efter en opskrift eller målt noget af, så I må bare prøve jer frem)

  • Et par håndfulde stykker frosne banan; hvad der cirka svarede til 1-2 bananer
  • Cirka 1-2 spsk usødet kakaopulver alt efter den ønskede intensitet
  • Cirka 1-2 dl mælk, eller så det næsten dækker bananerne
  • Eventuelt lidt steviasukker til at søde med, eller hvad man ellers har lyst til at putte i

Ikke kun ingredienslisten er simpel, det er opskriften også. Alt I skal gøre er at putte ingredienserne i en blender, foodprocessor eller hvad man nu lige har og så blende indtil, at isen har en cremet og jævn konsistens.

Så hældes isen bare over i en skål og nydes. Man kan jo altid tilføje lidt bær eller andet topping. Isen kan med fordel fryses igen, hvis man laver en større portion, så smelter den heller ikke så hurtigt.

Kakaopulveret overdøver banansmagen lidt, og den kan selvfølgelig byttes ud med din yndlingssmag.

Alle opskrifter her på siden er altid utrolig simple og korte, men denne slår da vidst rekorden. Jeg kan faktisk ikke fordrage modne bananer, men kakaopulveret overdøver smagen lidt og harmonerer virkelig med banansmagen, så det bør være et sikkert hit.

Jeg synes helt klart, at I skal smide et par overmodne bananer i fryseren, så I kan stille jeres islyst på en nem, sund og billig måde, når den banker på.

Husk at del et billede på Instagram med hashtagget #LMikøkkenet, hvis I tester den opskrift – og I kan jo altid tagge mig, hvis I vil være sikre på, at jeg får liket.

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’