Klar til aflevering

I dag var så dagen, hvor jeg sagde farvel og tak efter næsten to år i Super Brugsen. Jeg har skrevet dette indlæg om selve jobbet, og hvordan jeg havde det med det for knap et år siden.

I dag 9 måneder efter, har jeg så fået fri for sidste gang, og alt andet gjorde jeg for sidste gang. Det er det rigtige valg, jeg har taget, det er der ingen tvivl om. Men derfor kan det godt gøre lidt ondt at sige farvel eller på gensyn.

Jeg har aldrig arbejdet for pengene, jeg valgte jobbet som en fritidsaktivitet. Stedet er blevet min fordboldbane og kollegaerne mit hold.

Det vil altid være svært at forlade noget, man er god til, et sted, man hviler i sig selv og ikke mindst menneskene der, men derfor kan det stadig være det rigtige.

Det har længe været min plan, at nogle af de ikke hemmelige ting, jeg har lært, skulle deles med jer i dette indlæg. Dog tænkte jeg mere på de fysiske og praktiske ting.

For eksempel altid at skylle sine frugter og grøntsager og aldrig at tage smagsprøver – de ting måtte jeg lige nævne. Dog er det ved nærmere eftertanke langt fra det vigtigste, jeg har lært. Jeg har fået så meget andet med end armmuskler.

Jeg har lært så meget om mig selv, andre og livet, så nogle af de ting vil jeg dele med jer. For selvom at skulle arbejde kan være surt, så er det det hele værd.

10 livslektioner…

Man kan, hvad man vil

Det har jeg så sandelig fået bevist. Jeg startede som en lille spinkel pige med svage led, det er jeg såmænd stadig – dog med lidt flere armmuskler.

Men jeg gjorde det, jeg klarede næsten to hele år i en afdeling med tunge kasser, gang i den og et meget hårdt gulv skulle jeg hilse og sige.

Det er okay at fejle

Det er den allerførste og -vigtigste ting, jeg har lært de piger, som nu tager over. Det var noget af det jeg frygtede ved at skulle arbejde i en for os ærøboere stor virksomhed; at mine fejl ville gå ud over andre, men vi fejler alle.

Hvis man ikke har væltet en stak kasser, tabt en kage eller nogle bær eller på andre måder klokket i det, så har man ikke arbejdet godt nok. Hvor der handles, der spildes, så husk at sige skidt pyt.

Det er okay at spørge om hjælp

Man kan ikke alting selv; mange af os prøver at leve som om, men nogle gange har man brug for hjælp. Det er en selvfølgelighed på arbejdet, og den selvfølge med at spørge om hjælp, synes og skal jeg i hvert fald tage med mig ud i livet.

Kollegaerne er altafgørende

Jeg har haft de mest fantastisk kollegaer, og det er dem som jeg vil savne. Uden dem var jeg ikke blevet mere end en uge.

Ens forhold til de andre medarbejdere er altafgørende for, hvordan man trives på arbejdsmarkedet, men heldigvis klinger man med de fleste, da man jo har arbejdet til fælles.

Humor er guld værd

Som jeg skrev i det andet indlæg, er det mest fantastiske ved Super Brugsen Marstal stemningen. Alt arbejdet foregår på ærøsk, med masser af humor og selvironi. For uden mine kollegaers fællesskab, humor og stemning havde det rent ud sagt været dødssygt.

At tage ja-hatten på

Det er vildt sundt og dannende at have et ansvar og at prøve at være nødsaget til at gøre ting for at leve op til det. Det der med ja-hatten har jeg aldrig rigtig været god til i mit privatliv, og på den sociale front er jeg stadig ikke. Men jeg har taget hatten med hjem fra arbejde nogle dage, så det hjælper på det.

Når man har et ansvar, et job og en opgave, som skal ordnes, så er der altså ikke noget der hedder nej. Hvad end det er en edderkop, som skal fjernes, nogle jordbær, der skal sorteres eller en stoppet kloak der skal ordnes, er man nødt til at gøre det.

Det er noget, jeg kan bruge meget, når nu jeg skal bo alene. Når man er nødt til noget, kan man lige pludselig meget mere – selv fjerne klamme edderkopper.

Nyn en glad melodi

Man skal virkelig gøre sig umage for at finde et sted i Brugsen, hvor man ikke hører en eller anden fløjte eller nynne. Nogle få uger tilbage, spurgte jeg min kollaga, hvorfor hun nynnede, hver gang hun gennem døren – og jeg fik skam et ganske godt svar og trick.

Man kan ikke nynne en glad melodi og være sur samtidig, og det havde hun helt ret i. Tricket er testet, og jeg ville ønske, jeg havde kendt det noget før.

Skub

Af samme vidunderlige kollega har jeg flere gange fået at vide, at hvis jeg vil frem i verden, skal jeg bare skubbe. Det har dog været ment bogstavelig talt, for nogle gange mangler der lidt plads i butikken. Men det kan jo bruges i overført betydning også.

Man skal ikke bare stå og vente på et mirakel. Man bliver nødt til at gøre noget, lige meget om det handler om en jobansøgning, bolig eller noget tredje – grib mulighederne.

Man skal gøre, hvad man elsker

Man skal gøre, hvad man elsker, men alle elsker ikke og skal ikke gøre det samme. Jeg har hovedsageligt været rigtig glad for mit fritidsjob i Super Brugsen, men selvom frugter og grøntsager er blevet ganske interessante, er det altså ikke det jeg brænder for.

Når der begynder at være flere dårlige end gode dage, så skal man tage jobbet op til overvejelse. Livet er for værdifuldt til at spilde.

For mine kollegaer er det det rigtige job, men for mig er det ikke. Der er noget jeg brænder mere for, og I brænder sikkert for noget helt andet igen.

Smil

Fordelene er så mange, at jeg ikke engang behøver at sige mere.


Så sluttede dette indlæg, lige som min tid i Super Brugsen gjorde det – selvom det ikke er gået op for mig endnu. Jeg håber inderligt, at I vil huske nogle af disse råd. Jeg skal i hvertfald ud at bruge dem i mit liv, nu hvor jeg har fri.

Hvis der sidder nogen og mangler et job, anbefaler jeg helt klart Super Brugsen, for man får så meget mere end man giver. Nu skal jeg bare holde fri eller rette sagt pakke, og så ses vi næste indlæg, som bliver det første efter min flytning.

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’