Skoleåret er i fuld gang, og jeg ved ikke med jer, men jeg ser frem til den kommende efterårsferie. I læsere er vidt forskellige steder i jeres liv og i jeres uddannelse, men dagens indlæg er relevant for alle.

I dag vil jeg nemlig anbefale 5 uundværlige apps/programmer/hjemmesider til den studerende. Jeg har skrevet, at de er til studietiden, men som sagt er de virkelig relevante og brugbare for alle – så læs med.Top 5 uundværlige programmer til studietiden

1. Onenote (program & app)

Måtte man kun bruge et eneste program i hele gymnasietiden, så ville jeg vælge Onenote. Vi gymnasieelever og -lærerne sværger til dette program, og hvor har det bare gjort skolegangen meget lettere.

Det er et genialt notesprogram, hvor kan man tage noter, skrive, tegne sætte billeder, lydklip eller filer ind, overstrege og meget mere. Der er virkelig ingen grænser for, hvad det program kan, og det gør at man kan tage noter på lige netop den måde, der fungerer bedst for en.

Det bedste ved programmet er, at man automatisk og supernemt får lavet et system i tre niveauer. Man kan oprette flere notesbøger, og under dem kan man lave nogle faner, lidt som kapitler, hvor man så kan lave sider inden under.

I stedet for at have en masse papirblokke eller worddokumenter liggende, er alle noterne i programmet. Som også kan hentes som app på ens smartphone, hvilket gør Onenote så brugbart i privatlivet. For eksempel har jeg en notesbog til bloggen med idéer og lignende, samt en personlig notesbog til alle mine lister.

Går man på mit gymnasium, er Onenote faktisk helt uundgåeligt. Det er nemlig også muligt at dele sine notesbøger med andre, og lærere kan sågar lave klassesnotesbøger. Så kan de ligge alle dokumenter derind i et indholdsbibliotek, vi kan skrive flere samtidig i samarbejdsområdet, og i vores personlige område, kan vi tage noter eller lægge afleveringer.

Fantastisk program – og så er det endda gratis. I kan selv teste det her.

2. Den Danske Ordbog – ordnet.dk (hjemmeside & app)

Okay, det er måske ikke så overraskende, at en ordbog er nødvendig i gymnasiet. Men måske det overrasker jer, at jeg vil mene den danske er den vigtigste – selvom jeg har fransk og engelsk studieretning.

Jeg vil i hvert fald lige anbefale ordnet.dk/ddo, da den er er virkelig skøn at have ved hånden. Naturligvis når man ikke kan stave til et ord, eller hvis man ikke ved, hvad et ord præcist betyder.

Men jeg bruger den hovedsageligt i blogrelaterede sammenhænge. Husker I, at jeg både brugte den til at understøtte mine pointer i indlægget om at hilse og i det kaldet 12-talstabuet?

På den måde kan ordbogen bruges til at sikre, at man ikke vælger nogle ord med forkerte konnotationer – altså nogle nedladende eller negative ord. Og så kan man også se ordenes oprindelse, hvilket kan være relevant for jer på STX.

3. F.lux (program)

Det kan være svært at få både skole og fritid til at hænge sammen, og nogle gange bliver det ligefrem svært at holde dag og nat adskilte. Her i 2.G sidder jeg i hvert fald med lektier eller afleveringer til langt op ad aftenen – eller med et blogindlæg som i dette sekund.

Det bliver til mange sene nætter, men kender I det med, at når man så endelig kommer i seng, kan man ikke sove? Det er faktisk slet ikke så underligt, hvis man har siddet med sin computer eller telefon lige inden. Deres blå lys kan skubbe ens tidsfornemmelse næsten to timer.

F.lux er et af de programmer, der kan dæmpe de blålige stråler og bade skærmen i nogle varmere nuancer. Man har selv mulighed for at indstille, hvor varme farverne skal være, og netop dette program tilbyder mange muligheder – også muligheden for at slå det fra.

Man skal måske lige vænne sig til det, men det er altså en god og dog gratis investering i noget så vigtigt som ens nattesøvn.

4. Way of life (app)

Denne app har jeg allerede skrevet om i dette indlæg, hvor jeg beskriver den lidt mere dybdegående. Kort sagt er det en såkaldt habit tracker, som kan bruges til at bryde eller opbygge vaner.

Den er yderst brugbart både i forhold til studie eller arbejde og fritid. Får I aldrig lavet lektier, glemmer I jeres daglige gåtur eller noget tredje, så kan dette være en stor hjælp.

5. Duolingo (hjemmeside & app)

Duolingo er ikke som sådan et værktøj, det kræves, at der bruges hverken i skolen eller i privatlivet. Men har du et sprog i skolen du vil lære lidt bedre eller måske bare på en sjovere måde, eller skal du lige lære de mest basale ord, inden turen går udenlands – så er dette appen for dig.

At lære sprog er her blevet lavet om til et spil på en meget vellykket måde. Jeg gik i gang med at lære fransk derinde i 2015, og selvom jeg stoppede efter sommeren, poppede både gloser og grammatik op, da jeg sidste sommer startede i gymnasiet på en fransk studieretning.


Hvilken app eller hjemmeside kan I bare ikke undvære?

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’