Dette indlæg er reklame for onestudent.dk, men det er naturligvis min helt ærlige og ucensurerede mening.

Det er jo et rigtig godt spørgsmål, som er svært og nærmest umuligt at finde et endeligt svar på. Jeg har tidligere været inde på emnet i dette indlæg, som handlede om at ville det hele, og så var der også lidt om at følge sin mavefornemmelse i dette.

Men nu vil jeg tage emnet op igen, for det er noget jeg har tænkt en del over her på det sidste – særligt på grund af den nye klasse jeg går i.

Nu må I ikke tro, at det er, fordi jeg har valgt forkert; jeg har valgt så rigtigt. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg er uforklarlig træt for tiden og har svært ved at fokusere på noget som helst både i skolen og hjemme, og det er derfor, der ikke er kommet nogle indlæg op.

Jeg har så mange ideer og så meget lyst, men for det første har jeg forholdsvist travlt, og derudover er jeg så træt, at jeg ikke kan tænke sammenhængende – men bare rolig bloggens 1-års-fødselsdag var ikke et farvel.

Men for at vende tilbage til emnet, så synes jeg det er meget relevant, da alle STX-elever skal til at vælge deres endelige studieretning, og mange andre skifter uddannelse her for tiden.

Som sagt er emnet ret aktuelt i min klasse, fordi vi er den klasse, hvor alle de nye, som har skiftet til STX på vores gymnasium, er kommet ind i.

På en eller to uger fik vi fem nye, og i alt har vi fået seks, mens nogle fra den oprindelige klasse skifter til jul. Jeg er ret overrasket over, at så mange vælger forkert og faktisk helt ved siden af.

Som jeg har nævnt før, var jeg så priviligeret, at jeg i brobygning bare kunne mærke, hvor jeg hørte hjemme, men de færreste er så heldige.

Derudover er jeg gået hen og blevet lidt blank, når det handler om, hvad jeg skal bagefter. Selvom jeg for fem måneder siden i dette indlæg skrev, at jeg stadig var helt forelsket i jobbet som vuggestuepædagog, og har skrevet et helt indlæg om mit drømmejob her, så er jeg ikke længere så overbevist.

Det er ikke udelukket, jeg er bare lidt neutral omkring de fleste muligheder, men jeg skal nok holde jer opdaterede. I hvert fald kunne jeg slet ikke finde ud af, hvordan pædagoguddannelsen var de forskellige steder, og hvilket der var bedst.

Sådan er det også med alle disse ungdomsuddannelser, og jeg kan jo høre på de nye i klassen, at der ind imellem er nogle knap så gode – men hvordan finder man så lige den rigtige?

Til det formål findes der nu en splinterny hjemmeside, som fungerer lidt ligesom Trustpilot, dog er denne henvendt til alle os kommende eller nuværende studerende.

Jeg snakker selvfølgelig om hjemmesiden Onestudent.dk, hvor studerende eller tidligere studerende kan anmelde deres uddannelse, uddannelsessteder og skoler helt ærligt i forhold til mange reklamevideoer lavet af skolerne selv.

Der kan I se anmeldelser af forhåbentlig snart alle Danmarks uddannelser, men da den er ny, er alle steder ikke anmeldt endnu – ikke før I gør det.

Jeg synes personligt, det er genialt. Og lige nu har jeg valgt rigtigt, men jeg har allerede læst lidt om nogle mulige vidergående uddannelser derinde.

Det er virkelig rart at kunne, for at vælge uddannelse er en kæmpe ting og et svært valg. Særligt når man skal flytte og derfor være sikker på i hvilken by, uddannelsen er bedst.

Til alle jer, som snart skal til at vælge, hvad I vil jer til sommer – smut ind på Onestudent.dk. Og så må alle I andre, som er færdiguddannet, lige smutte ind og dele jeres erfaringer.

Det var da et lidt mere konkret råd til at vælge uddannelse, men derudover gælder de andre stadig. Følg jeres mavefornemmelse, jeres hjerte og drømme, men husk også at lav lidt research både på uddannelsesstedernes egen hjemmesider, i jeres omgangskreds og også hos tredjeparter som Onestudent.

Det var en fornøjelse at skrive til jer igen, og husk I kan blive opdateret om nye indlæg på Facebooksiden, Instagram og Bloglovin!

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’