Måske er tyskerne og englænderne ikke helt galt på den, når de har to forskellige ord for ferie, for der er jo egentlig flere forskellige former for ferie.

På magisk vis forstår vi altid, hvad modparten mener, når de klassiske spørgsmål som dem her stilles: “Har du været på ferie?” “Hvad skal du i ferien?” “Hvor har du været på ferie?” “Skal du på ferie?” Særligt det sidstnævnte kan i terorien misforstås, når det stilles inden sommerferien.

Selv har jeg jo ikke set så meget til ferierne det sidste halvandet år, eftersom jeg oftest arbejder en del, når nu jeg ikke skal i skole. Men på den anden side får jeg jo fri fra arbejde, hvis jeg skal rejse, så det er vel en slags ferie eller hvad?

Selvfølgelig er det at tage på ferie en ferie, men det kommer nok meget an på, hvad man ser ferie som. I mit hoved vil ferie sige at have fri, at kunne slappe af og gøre lige, hvad man har lyst til… Men gør man ikke også det når man rejser?

Det gør de fleste da bestemt, og det er nok meget få, som vil foretrække at være hjemme i stedet for at rejse, men det gør jeg til en hvis grænse. Selvfølgelig kan jeg også godt lide at rejse og komme ud at opleve verden –  i hvert fald i sommerferien.

I de der noget kortere ferier midt i en travl skoleperiode vælger jeg helt bevidst at blive hjemme, så jeg kan nå at lade op. Hvilket så ikke lige virker så godt, når man kommer til at proppe ugens program.

Det kommer nok meget an på, hvilken type person man er, og hvordan man bedst samler energi. Jeg er helt vildt introvert, hvilket vil sige, at jeg får energi af at være alene, tænker meget over tingene, ikke nyder at være sammen med mange mennesker.

Eller jeg nyder det selvfølgelig, men jeg har brug for tid til at bearbejde de indtryk, jeg får. Som særligt sensitiv, hvilket I kan læse om her, kan ferier være overvældende uden struktur og så videre.

MeJeg har i hvert brug for at bearbejde alle mine indtryk og de ting, jeg oplever, og det gør også, at jeg ikke kan holde ud at være sammen med mennesker 24/7. Faktisk er det derfor, at jeg ikke kan lide at rejse, og så er det forresten også derfor, jeg ikke skal på efterskole.

Jeg synes overhovedet ikke at det er afslappende at tage på ferie, men samtidig synes jeg det er vildt hyggeligt. Jeg elsker de oplevelser og minder, man tager med sig hjem – især når man rejser med ens venner.

Jeg kan sagtens nyde at være afsted, jeg bliver bare lidt stresset over de mange indtryk, de mange mennesker og alle de ting, som kan gå galt – men det er vidst mere grundet noget social angst end indadvendthed.

Når jeg har været hjemme igen et stykke tid, så husker jeg kun succesoplevelserne, men de første par uger eller måneder bliver jeg bare overrumplet af alle indtrykkene.

Det kommer naturligvis an på, hvilken slags ferie, der er tale om, hvis man snakker charterferie, er det jo nok noget andet – og så alligevel ikke. I de længere ferie er det fantastisk at komme ud og opleve noget og holde sig i gang, men jeg ved ikke noget bedre end de weekender, hvor jeg kan gøre, lige hvad jeg har lyst til.

Det var lige et par tilfældige tanker her i en periode fyldt med helligdage og små ferier. Hvad foretrækker I at bruge jeres ferie på?

Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’