Det er blevet tid til endnu et indlæg, og noget siger mig, at det er på tide med en lille opdatering. I dag havde jeg tænkt mig at dele nogle råd til de kommende 1.G’ere, og jeg er også i gang med at udvikle opskrifter – men dem får I en anden dag. Jeg glemmer alt for tit disse lidt uformelle og ustrukturerede indlæg, hvor jeg bare fortæller om, hvad der foregår i mit liv for tiden.

Jeg skrev opdateringer 10 dage inden læseferien i 9. klasse, jeg skrev en et par dage efter gymnasiestart, så nu her aftenen inden den sidste dag af 1.G vil jeg skrive endnu en. Forhåbentlig kan I få lidt ud af den, og ikke desto mindre er det et indblik i min rejse som gymnasieelev.

1 år er gået…

I morgen skal jeg op til de sidste fire moduler af 1.G, hvis man ser bort fra eksamenerne. Det er helt uforståeligt. Det er knapt nok gået op for mig og mange af mine klassekammerater, at vi går i gymnasiet – det virker som om, at der stadig er mange år til. Men det er der ikke. Vi afslutter 1.G lige om lidt, og det betyder, vi allerede er 1/3 gennem gymnasiet.

Det er gået så ufatteligt hurtigt, men samtidig føltes det så langsommeligt, når vi var i det. Modulerne kan føles lange, dagene og ugerne kan snegle sig af sted, men når vi så kigger tilbage på den første tid, føles det, som var det i går. Det første år er overstået, 1.G er allerede gennemført, og det minder mig om, at jeg skal huske at nyde gymnasietiden.

2.G lurer lige om hjørnet…

Det kan jeg sagtens se i bagklogskabens klare lys, men jeg ved også allerede, at jeg ikke vil huske det. Jeg kommer til at forbande gymnasiet langt væk, når nu 2.G og dermed mit hårdeste gymnasieår begynder – men mon ikke jeg klarer det. Det kommer utvivlsomt til at trække tænder ud, og spørger I mig om et halvt år, er overskuddet nok ikke så stort.

Men når jeg om kun et år sidder og skriver en opdatering som denne, vil jeg sidde med samme følelse af, at året er forsvundet for øjnene af mig. Hvis jeg glemmer at tænke på det, må I lige minde mig om det, når jeg brokker mig over gymnasielivet.

Tiltrængt sommerferie…

Selvom det lyder som om, at jeg synes året er gået for hurtigt, så er det vidst også på tide, at det slutter. Jeg er ligesom resten af gymnasieeleverne træt og udkørt efter et år, som har budt på mange nye indtryk og udfordringer.

Jeg taler vist på alles vegne, når jeg siger, at det er en tiltrængt sommerferie, der nærmer sig. Min ferie kommer til at byde på alt fra intensive arbejdsuger til en afslappet sommerhustur – det kommer I selvfølgelig til at høre mere om (her).

Men først læseferien…

Inden jeg den 21. kan gå på sommerferie, venter der en læseferie og de tilhørende eksamener, der skal overstås. Det er forskelligt i min klasse, hvilke fag vi skal til prøve og eksamen i – men vi skal alle op til en eksamen og to årsprøver. Vi eksamineres i et afsluttende fag, som vi ikke skal have næste år, mens årsprøverne bare er nogle, der skal fylde læseferien ud.

Min første årsprøve er på mandag i fransk, og det er en 24-timerseksamen, hvilket vil sige, jeg trækker en tekst og et billede mandag morgen og eksamineres tirsdag. Jeg ved godt nok ikke, hvordan det skal gå med sådan en mundtlig prøve, når nu jeg har kun har haft fransk i et år. Men jeg må bare prøve at følge disse tips, og udfaldet af prøven er alligevel ligegyldigt.

Midt i juni skal jeg til den eneste eksamen, som tæller, og det er musik. Det er også en 24-timerseksamen, hvor vi den ene morgen trækker en sang, vi som gruppe har 24 timer til at analysere. Derudover skal vi i en anden gruppe også spille et nummer, som vi nok bliver nødt til at øve lidt mere.

Så det bliver til en masse færgeture for mit vedkommende, da jeg i ugerne op til musikeksamen havde planlagt at være på Ærø. Fra musikeksamen og helt frem til årsprøven i dansk er jeg nødt til at blive her i mit eget hjem. Men mon ikke det ender ud i lidt ekstra tid til bloggen?

Det var så lidt om den kommende tid, og om at undervisningen i 1.G er slut i morgen. Faktisk er der også et par moduler onsdag, men jeg har prioriteret at tage hjem til Ærø, da de fleste af mine venner fejrer sidste skoledag.

I kan selvfølgelig følge med på Instagram, hvis I vil se små øjebliksbilleder fra min hverdag. Vil I kun opdateres om nye indlæg, så kan I nøjes med at følge LMinside på Facebook og Bloglovin. Og lad mig så lige høre, hvordan de kommende måneder ser ud for jeres vedkommende – skal I til nogle prøver?

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’